Materiale sanitare și documente, ridicate de polițiști de la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia
Polițiștii au ridicat, sâmbătă dimineața, toate contractele existente între Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia și Hexi Pharma, precum și substanțe și materiale sanitare, respectiv săpun lichid, soluții de betadină și clor (tablete).
Managerul Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia, ec. Nicoleta Coșarcă, a afirmat că în această dimineață polițiștii i-au solicitat să-i pună la dispoziție documente, substanțe și materiale sanitare.
”A fost pur și simplu o solicitare de punere la dispoziție a unor documente, nu percheziție. M-am prezentat la birou, cu toată echipa, și am le-am pus toate documentele la dispoziție. Aștept cu mare nerăbdare analiza chimică a detergentului de mâini respectiv”, a spus Coșarcă.
Lotul din care s-au recoltat probele nu a fost blocat.
SJU Alba Iulia a fost unul dintre cele 25 de unități sanitare din țară, de unde s-au ridicat probe și înscrisuri, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de zădărnicirea combaterii bolilor şi falsificare sau substituire de alimente ori alte produse.
Poliţiştii specializaţi în investigarea criminalității economice din ţară, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice – I.G.P.R., au desfășurat în cursul zilei de sâmbătă o acțiune în mai multe judeţe din ţară, la unităţi spitaliceşti, pentru ridicarea de probe și înscrisuri.
La activități participă 152 polițiști din cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice și specialiști criminaliști din cadrul Institutului Național de Criminalistică, poliţişti de investigare a criminalităţii economice, de ordine publică și specialiști criminaliști din cadrul D.G.P.M.B. şi I.P.J. Alba, Argeş, Bacău, Braşov, Brăila, Caraş-Severin, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Dolj, Galaţi, Gorj, Iaşi, Mureş, Olt, Prahova, Satu Mare, Suceava, Timiş, Tulcea şi Vâlcea.
Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia se află pe lista unităților sanitare în care au fost găsite probe neconforme de dezinfectați, în urma controalelor realizate conform dispoziției Ministerului Sănătății.
”Din toate probele prelevate una singură a ieșit neconformă. Proba neconformă este de pe epidermă. S-a folosit săpunul lichid după care s-a prelevat o probă. În urma prelevării a ieșit un stafilococ care nu e patogen. Nu reprezintă un pericol, nu se transmite, nu produce infecții”, a mai spus Coșarcă.
Citește și Spitalele din Alba Iulia, Abrud şi Cugir au avut contracte directe cu firma Hexi Pharma
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 6 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii