Rămâi conectat

Sport

FOTO: În amicalul anului, România – Spania 0-0 | Nicușor Stanciu, printre cei mai buni „tricolori” împotriva campioanei europene!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Romania - Spania 7România a remizat cu campioana europeană Spania, în „amicalul” anului, disputat pe „Cluj Arena”, un 0-0 ce înseamnă mult în plan moral înaintea participării la un turneu final.

Într-o repetiție de lux, România a jucat fotbal, spre deosebire de amicalul anterior, de la Giurgiu, repurtând un rezultat care conferă speranțe la turneul final din Franța 2016. Iar Spania este a doua echipă din protipendada „Bătrânului Continent”, după Italia (2-2 anul trecut la Bologna), ținută în șah de reprezentativa noastră.

În fața unui stadion plin, echipa lui Anghel Iordănescu a reușit o prestație apreciată, împotriva unei forțe a fotbalului european, „tricolorii” jucând de la egal la egal cu campioana europeană.

*Nicușor Stanciu, jucătorul meciului!

Romania - Spania 5De altfel, pentru prestația împotriva Spaniei, Nicușor Stanciu a fost desemnat jucătorul meciului de site-ul „Eu sunt 12”, premiul fiind înmânat de Bogdan Stelea.

Ex-uniristul Nicușor Stanciu a continuat prestațiile bune în tricoul primei reprezentative. Dacă la debutul în națională, „decarul’ din Craiva a marcat unicul gol al amicalului cu Lituania, acum Stanciu a jucat din primul minut. Și a făcut-o bine, aflându-se alături de Adi Popa printre remarcații meciului și în prim planul acțiunilor ofensive. În mitanul inagural, Casillas a fost întins în două rânduri, în minutele 28 și 3,  de execuțiile lui Nicușor, revelația fotbalului românesc din ultimele luni. Tot Stanciu, în minutul 55 a ieșit la rampă, cu o pasă de senzație către Fl. Andone, care însă a atras alături. Parcă într-o ștafetă, Stanciu a fost înlocuit în minutul 83, de Sânmărtean, cel care-l primise cu brațele deschise la FC Vaslui.

România: Tătăruşanu – Săpunaru, Chiricheş, Dr. Grigore, St. Filip – Pintilii, Hoban – Ad. Popa, N. Stanciu, B. Stancu – Fl. Andone
Spania: Casillas – M. Gaspar, Bartra, Pique, Alba – Koke, S. Roberto – Pedro, Silva, Nolito – Alcacer

Foto: Lucian DANCIU

[nggallery id=1845]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSM Unirea Alba Iulia – FC Ittihad Kalba 1-2 (0-2), în meci amical în Slovenia | Golul „alb-negrilor” marcat de Fetița

Dan HENEGAR

Publicat

în

Într-o partidă amicală disputată în Slovenia, divizionara terță CSM Unirea Alba Iulia a pierdut cu FC Ittihad Kalba (din primul eșalon al Emiratelor Arabe Unite), scor 1-2 (0-2). Fetița, intrat la pauză a marcat golul „alb-negrilor” (49), asta după ce în prima repriză s-au consemnat reușitele lui Yasser Hassan (7) și Salem Rashid (41). Gruparea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea