Rămâi conectat

Sport

FOTO: În amicalul anului, România – Spania 0-0 | Nicușor Stanciu, printre cei mai buni „tricolori” împotriva campioanei europene!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Romania - Spania 7România a remizat cu campioana europeană Spania, în „amicalul” anului, disputat pe „Cluj Arena”, un 0-0 ce înseamnă mult în plan moral înaintea participării la un turneu final.

Într-o repetiție de lux, România a jucat fotbal, spre deosebire de amicalul anterior, de la Giurgiu, repurtând un rezultat care conferă speranțe la turneul final din Franța 2016. Iar Spania este a doua echipă din protipendada „Bătrânului Continent”, după Italia (2-2 anul trecut la Bologna), ținută în șah de reprezentativa noastră.

În fața unui stadion plin, echipa lui Anghel Iordănescu a reușit o prestație apreciată, împotriva unei forțe a fotbalului european, „tricolorii” jucând de la egal la egal cu campioana europeană.

*Nicușor Stanciu, jucătorul meciului!

Romania - Spania 5De altfel, pentru prestația împotriva Spaniei, Nicușor Stanciu a fost desemnat jucătorul meciului de site-ul „Eu sunt 12”, premiul fiind înmânat de Bogdan Stelea.

Ex-uniristul Nicușor Stanciu a continuat prestațiile bune în tricoul primei reprezentative. Dacă la debutul în națională, „decarul’ din Craiva a marcat unicul gol al amicalului cu Lituania, acum Stanciu a jucat din primul minut. Și a făcut-o bine, aflându-se alături de Adi Popa printre remarcații meciului și în prim planul acțiunilor ofensive. În mitanul inagural, Casillas a fost întins în două rânduri, în minutele 28 și 3,  de execuțiile lui Nicușor, revelația fotbalului românesc din ultimele luni. Tot Stanciu, în minutul 55 a ieșit la rampă, cu o pasă de senzație către Fl. Andone, care însă a atras alături. Parcă într-o ștafetă, Stanciu a fost înlocuit în minutul 83, de Sânmărtean, cel care-l primise cu brațele deschise la FC Vaslui.

România: Tătăruşanu – Săpunaru, Chiricheş, Dr. Grigore, St. Filip – Pintilii, Hoban – Ad. Popa, N. Stanciu, B. Stancu – Fl. Andone
Spania: Casillas – M. Gaspar, Bartra, Pique, Alba – Koke, S. Roberto – Pedro, Silva, Nolito – Alcacer

Foto: Lucian DANCIU

[nggallery id=1845]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea