Rămâi conectat

Sport

FOTO: Volei Alba Blaj – CSM Târgovişte 3-1 | Campioana invincibilă a câștigat și bătălia ambițiilor

Dan HENEGAR

Publicat

în

Campioana României, Volei Alba Blaj a reușit să-și perpetueze invincibilitateaVolei Alba Blaj - CSM Targoviste 57 internă și să obțină a 20-a victorie consecutivă, învingând acasă 3-1 (28-30, 25-22, 25-15, 25-22) pe vicecampioana CSM Târgoviște.

Echipa din „Mica Romă” a dovedit forță, remontând de la 0-1 un prim set pierdut incredibil

Echilibrat, dramatic și în același timp un spectacol voleibalistic de înalt rang a fost această reeditare a finalei campionatului trecut, și probabil preambulul disputei pentru titlu din acest sezon, printre spectatori numărându-se Gheorghe Rotar (primarul Blajului) și Gabriel Boriga (fostul edil al Târgoviştei).

A fost un meci pe muchie de cuțit, o adevărată încleștare în Sala „Timotei Cipariu”, între primele două clasate în Divizia A1 la volei feminin, formaţii pretendente la titlu în această stagiune.

*Primul set pierdut, incredibil, de la 20-11

Blajul a pornit lansat, părându-se că va câștiga primul set, după ce a ajuns să conducă cu 20-11. De aici însă, CSM-ul a reușit o incredibilă cursă de urmărire și pe serviciul excelent al Martei Drpa, vicecampioana a remontat extraordinar, ajungând să conducă cu 21-20. Lui Zakoc nu-i venea să creadă, însă cu toate înlocuirile efectuate nu a putut redresa o formație intrată în vrie. De aici până la finalul setului fiecare minge jucată a însemnat o veritabilă ruletă rusească, oaspetele au avut trei mingi de set salvate, Blajul altele două, soarta setului stând în cumpănă, după momente dramatice. În cele din urmă, CSM-ul a avut nervii tari și a câștigat 30-28, un set care la un moment dat putea fi bifat la „pierderi”

*Echilibru și tensiune

S-a jucat la fel de intens în continuare, cu Blajul în avantaj pe tabelă, iarăși cădere, tensiunea fiind prezentă la fiecare minge disputată la fileu. Duelul a însemnat un adevărat spectacol oferit de cele mai bune echipe ale țării în acest moment, Blajul reușind în al doilea set să remonteze șocul psihic și să egaleze, 25-22, dar nu fără emoții.

Blajul a luat aer în piept, a prins ritmul și a continuat să urce strocul. Și în setul al treilea, campioanele s-au aflat în permanență la conducere, fără ca oponentele să poată pericilita soarta setului, adjudecat net de echipa din „Mica Romă”, 25-15.

*De la 0-1, la 2-1

Dar lupta nu s-a terminat, CSM-ul demonstrând la rându-i forță de revenire, al 4-lea set fiind iarăși unul cu răsturnări de situații. De data aceasta vizitatoarele s-au aflat la conducere și Blajul încercând să se agațe de adversar. Cu două-trei puncte avans, „portocaliile” s-au văzut egalate la 18 și apoi conduse cu 19-18, moment când Terzic a cerut al doilea time-out tehnic! Din păcate, Alexandra Dediu, fostul căpitan al Blajului s-a accidentat la genunchiul piciorului drept și a fost înlocuită, jucătoarea oaspete plângând de durere. la fal ca întregul meci, ultimele mingi au fost dramatice,

Invincibilă în acest sezon, echipa campioană  condusă de Darko Zakoc a avta un examen al orgoliilor cu vicecampioana stagiunii trecute, formaţia de lângă Turnul Chindiei, pregătită de un alt tehnician sârb, Zoran Terzic.

Au evoluat: Ana Grbac, Jovana Vesovic, Ivana Plchotova, Ioana Nemțanu,  Dubravka Djuric,  Adina Salaoru,și Marina Vujovic (libero);  au mai intrat  Vali Rusu, Leticia Boscacci, Anamaria Berdilă; Denisa Viloiu, Adriana Bobi  (n-a prins lotul Jelena Alajbeg)

CSM Târgoviște: Alexandra Sobo, Marta Drpa, Diana Calotă, Bianka Busa, Millagros Collar, Roxana Ivanof, Suzana cebic; Alexandra Dediu, Alexandra Trică, Evenghelia Chantava, Katija Medved

[nggallery id=1735]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Sâmbătă, 20 iulie, ora 17.30, de Sf. Ilie, ASF Pogăceaua (Mureș) – Viitorul Sântimbru, în finala regională a Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Sâmbătă, 20 iulie, ora 17.30, de Sf. Ilie, ASF Pogăceaua (Mureș) – Viitorul Sântimbru, în finala regională a Cupei României Sâmbătă, 20 iulie, de Sf. Ilie, de la ora 17.30, se dispută finala Regiunii 3 a Cupei României, între ASF Pogoceaua (Mureș) și Viitorul Sântimbru, miza fiind adjudecarea trofeului oferit de Federația Română de Fotbal […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea