Rămâi conectat

Sport

FOTO, LIVE-TEXT, Performanţa Ighiu – Metalurgistul Cugir 2-0 (2-0), în „derby de Alba” din Liga a 3-a! Trupa lui Himcinschi a retezat speranțele cugirene

Dan HENEGAR

Publicat

în

Performanta Ighiu - Metalurgistul Cugir 70Performanța Ighiu a câștigat pe “Cetate”, “derby de Alba”, cu Metalurgistul Cugir, scor 2-0 (2-0). Elevii lui Himcinschi au dat lovitura în disputa orgoliior și și-au adjudecat, pe merit, o confruntare a ambițiilor județene.

Cugirenii s-au prezentat modest, iar ighienii au impresionat prin determinarea afișată.

*Primul eșec pentru Călin Moldovan


A fost primul eșec pe banca “roș-albaștrilor” pentru antrenorul Călin Moldovan, ce avea 4 victorii din tot atâtea jocuri.
Prima repriză a aparținut nou-promovatei ce a pus la punct pretențiile unei aspirante la liga a 2-a. R. Moga (20) a deschis scorul după o fază ce a răvășit defensiva adversă, iar golgheterul R. David (35) a ajuns la cota 8 (din cele 17 realizate de propria echipă), la o acțiune centrală. Metalurgistul Cugir și Performanța au câte 22 de puncte, dar sunt la 6 lungimi de liderul ASU Poli.

*Adorian Himicischi: „Cel mai greu meci din campionat”

Felicit jucătorii pentru asemenea victorie, la care toți factorii și-au adus contribuția. Am avut mai multă dorință și cred că am suprins adversarul prin determinare. Din toate punctele de vedere cred că a fos cel mai dificil joc din camipionat. Vorbim de orgolii și un duel între echipe din același județ. Cugirul are față de promovare. A jucat mai bine decât liderul ASU Poli, ce a remizat norocos cu noi„, a menționat Himcinschi.

*Călin Moldovan: „Am primit o lecție”

Un meci urât, care din punctul meu de vedere s-a decis în prima repriză, la cele două erori majore ale defensivei noastre. Performanța ne-a dat o lecție despre cum se poate câștiga un meci, cu mijloace puține, dar cu inima mare. Este inexplicabilă prestația noastră, după 4 jocuri foarte bune. Probabil greșelile flagrante de la cele două goluri ne-au turnat plumb în picioare. Noi nu jucăm în funcție de lider, trebuie să ne facem treaba. Oamenii puternici sunt cei care învață din greșeli”, a declarat Călin Moldovan.
Performanţa Ighiu şi Metalurgistul Cugir, singurele reprezentante ale judeţului în Seria a 4-a a Ligii a 3-a se înfruntă astăzi, de la ora 14.00, pe „Cetate”, în „derby de Alba”.

Competitoarele se situează în partea superioară a ierarhiei, fiind despărţite de numai 3 puncte. Metalurgistul are 4 victorii consecutive sub comanda lui Călin Moldovan, iar nou-promovata condusă de Adorian Himcinschi mizează pe ambiţiile a trei jucători ce au evoluat sub Drăgana, Potopea, Negură şi Oniche.

*min. 89: B. Bărculeț înlocuit de F. Morar

*min. 88: intervenție de excepție R. Bodea la șutul lui Chelaru, portarul respingând mingea în corner

*min. 84: avertisment R. David

*min. 81: galben pentru I. Radu

*min. 75: Al. Giurgiu a intrat în locul lui R. Moga

*min. 74: Ghergar are o acțiune periculoasă, finalizată cu un șut la semiînălțime, puțin pe lângă bara stângă

*min. 73: Goșa trage de la 20 de metri, R. Bodea prinde

*min. 71: o nouă înlocuire, Negură cu Fetița.

*min. 68: Ghergar l-a substituit pe Afrapt

*min. 62: intră Șuteu, a ieșit Piko

*min. 61: galben pentru Șt. Radu

*min. 57: înlocuire la Performanța, Bălaș cu Oniche.

*min. 55: cugirenii solicită vehement penalty, pentru henț, la un șut din careu al lui Șt. Radu, ce l-a lovit pe un fundaș advers

*schimbare la pauză la Cugir, G. Goronea cu I. Radu

*min. 42: sut Afrapt de la 18 metri, respins în lateral de R. Bodea.

*2-0, MIN. 35: R. DAVID înscrie din cădere, după ce în prima fază Tiut l-a blocat în situație de unu la unu, defensiva cugireană fiind depășită

*min. 30: primul șut pe poartă al Cugirului, Cîrstean, prins de R. Bodea.

*1-0, MIN. 20: Rareș Moga înscrie pentru Ighiu, cu un șut din careu, după o excelentă combinație a gazdelor

min. 15 – primul sfert de oră echilibrat fără ocazii mari. Ambele echipe au avut câte un corner.

Echipe de start: Performanța: R. Bodea – Rodean, Ov. Turuș, Potopea, Cornea – R. Moga, Negură, Bălaș, B. Bărculeț – S. Turuș, R. David; rezerve Baba – Al. Giurgiu, F. Morar, G. Toma, Buda, Oniche, Fetița;

Metalurgistul: Tiut – Bold, Goșa, Șt. Radu, Huțanu – G. Goronea, Chelaru, Piko, Necșulescu – Cîrstean, Afrapt; rezerve Dragotă – Negru, Tăban, Ghergar, L. Moldovan, Șuteu, I. Radu.

[nggallery id=1272]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Înotătorii de la LPS Alba Iulia, la Campionatele Naționale pentru copii

Dan HENEGAR

Publicat

în

Înotătorii de la Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia, la Campionatele Naționale pentru copii 10 și 11 ai În ultimele două săptămâni înotătorii de la LPS Alba, la categoriile copii 10 si 11 ani, calificati la etapele finale ale Campionatelor Naționale, au luat startul în competițiile dedicate categoriei lor de vârstă. În bazinul din Brașov […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea