Rămâi conectat

Sport

FOTO, LIVE-TEXT, Performanţa Ighiu – Metalurgistul Cugir 2-0 (2-0), în „derby de Alba” din Liga a 3-a! Trupa lui Himcinschi a retezat speranțele cugirene

Dan HENEGAR

Publicat

în

Performanta Ighiu - Metalurgistul Cugir 70Performanța Ighiu a câștigat pe “Cetate”, “derby de Alba”, cu Metalurgistul Cugir, scor 2-0 (2-0). Elevii lui Himcinschi au dat lovitura în disputa orgoliior și și-au adjudecat, pe merit, o confruntare a ambițiilor județene.

Cugirenii s-au prezentat modest, iar ighienii au impresionat prin determinarea afișată.

*Primul eșec pentru Călin Moldovan


A fost primul eșec pe banca “roș-albaștrilor” pentru antrenorul Călin Moldovan, ce avea 4 victorii din tot atâtea jocuri.
Prima repriză a aparținut nou-promovatei ce a pus la punct pretențiile unei aspirante la liga a 2-a. R. Moga (20) a deschis scorul după o fază ce a răvășit defensiva adversă, iar golgheterul R. David (35) a ajuns la cota 8 (din cele 17 realizate de propria echipă), la o acțiune centrală. Metalurgistul Cugir și Performanța au câte 22 de puncte, dar sunt la 6 lungimi de liderul ASU Poli.

*Adorian Himicischi: „Cel mai greu meci din campionat”

Felicit jucătorii pentru asemenea victorie, la care toți factorii și-au adus contribuția. Am avut mai multă dorință și cred că am suprins adversarul prin determinare. Din toate punctele de vedere cred că a fos cel mai dificil joc din camipionat. Vorbim de orgolii și un duel între echipe din același județ. Cugirul are față de promovare. A jucat mai bine decât liderul ASU Poli, ce a remizat norocos cu noi„, a menționat Himcinschi.

*Călin Moldovan: „Am primit o lecție”

Un meci urât, care din punctul meu de vedere s-a decis în prima repriză, la cele două erori majore ale defensivei noastre. Performanța ne-a dat o lecție despre cum se poate câștiga un meci, cu mijloace puține, dar cu inima mare. Este inexplicabilă prestația noastră, după 4 jocuri foarte bune. Probabil greșelile flagrante de la cele două goluri ne-au turnat plumb în picioare. Noi nu jucăm în funcție de lider, trebuie să ne facem treaba. Oamenii puternici sunt cei care învață din greșeli”, a declarat Călin Moldovan.
Performanţa Ighiu şi Metalurgistul Cugir, singurele reprezentante ale judeţului în Seria a 4-a a Ligii a 3-a se înfruntă astăzi, de la ora 14.00, pe „Cetate”, în „derby de Alba”.

Competitoarele se situează în partea superioară a ierarhiei, fiind despărţite de numai 3 puncte. Metalurgistul are 4 victorii consecutive sub comanda lui Călin Moldovan, iar nou-promovata condusă de Adorian Himcinschi mizează pe ambiţiile a trei jucători ce au evoluat sub Drăgana, Potopea, Negură şi Oniche.

*min. 89: B. Bărculeț înlocuit de F. Morar

*min. 88: intervenție de excepție R. Bodea la șutul lui Chelaru, portarul respingând mingea în corner

*min. 84: avertisment R. David

*min. 81: galben pentru I. Radu

*min. 75: Al. Giurgiu a intrat în locul lui R. Moga

*min. 74: Ghergar are o acțiune periculoasă, finalizată cu un șut la semiînălțime, puțin pe lângă bara stângă

*min. 73: Goșa trage de la 20 de metri, R. Bodea prinde

*min. 71: o nouă înlocuire, Negură cu Fetița.

*min. 68: Ghergar l-a substituit pe Afrapt

*min. 62: intră Șuteu, a ieșit Piko

*min. 61: galben pentru Șt. Radu

*min. 57: înlocuire la Performanța, Bălaș cu Oniche.

*min. 55: cugirenii solicită vehement penalty, pentru henț, la un șut din careu al lui Șt. Radu, ce l-a lovit pe un fundaș advers

*schimbare la pauză la Cugir, G. Goronea cu I. Radu

*min. 42: sut Afrapt de la 18 metri, respins în lateral de R. Bodea.

*2-0, MIN. 35: R. DAVID înscrie din cădere, după ce în prima fază Tiut l-a blocat în situație de unu la unu, defensiva cugireană fiind depășită

*min. 30: primul șut pe poartă al Cugirului, Cîrstean, prins de R. Bodea.

*1-0, MIN. 20: Rareș Moga înscrie pentru Ighiu, cu un șut din careu, după o excelentă combinație a gazdelor

min. 15 – primul sfert de oră echilibrat fără ocazii mari. Ambele echipe au avut câte un corner.

Echipe de start: Performanța: R. Bodea – Rodean, Ov. Turuș, Potopea, Cornea – R. Moga, Negură, Bălaș, B. Bărculeț – S. Turuș, R. David; rezerve Baba – Al. Giurgiu, F. Morar, G. Toma, Buda, Oniche, Fetița;

Metalurgistul: Tiut – Bold, Goșa, Șt. Radu, Huțanu – G. Goronea, Chelaru, Piko, Necșulescu – Cîrstean, Afrapt; rezerve Dragotă – Negru, Tăban, Ghergar, L. Moldovan, Șuteu, I. Radu.

[nggallery id=1272]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: LPS Alba Iulia, calificată la turneul semifinal de baschet feminin Under 14

Dan HENEGAR

Publicat

în

LPS Alba Iulia s-a calificat la turneul semifinal de baschet feminin Under 14, iar antrenorul Valentin Urian este în cursă și la Under 13 pentru accederea între primele formații din țară. LPS Alba Iulia s-a calificat la turneul semifinal Under 14 la baschet feminin, un rezultat notabil pentru micuțele baschetbaliste pregătite de antrenorul Valentin Urian, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea