Vera Zelenscaia de la Liceul de Arte ”Regina Maria” din Alba Iulia, singurul 10 curat, din județul Alba, la Definitivat 2015
Vera Zelenscaia, profesor la Liceul de Arte ”Regina Maria” din Alba Iulia a obținut singurul 10 curat, din județul Alba, la examenul de definitivare în învățământ 2015.
Ministerul Educației a publicat, marți, pe portalul Edu.ro, rezultatele probei scrise a examenului de definitivare în învățământ. Vera Zelenscaia este singurul dascăl care a obținut 10 pe linie la cele două inspecții la clasă cât și la proba scrisă. Ea a susținut examenul la disciplina Educație muzicală specializată, didactica acesteia și elemente de pedagogie și psihologie a educației.
Vera Zelenscaia a declarat pentru ziarul ”Unirea”, ediția online, că este originară din Republica Moldova, unde a predat înainte să vină în România.
”Îmi place foarte mult la Liceul de Arte ”Regina Maria”, atmosfera este una foarte plăcută, iar personalul este deosebit. Aș vrea să rămân în continuare aici. Sunt mândră de elevi și de performanțele pe care le-au obținut la olimpiade”, a afirmat Vera Zelenscaia.
Proba scrisă a examenului de definitivare în învățământ a fost susținută de 114 candidați din județul Alba, potrivit inspectorului școlar Monalisa Borza. Un procent de 53 la sută dintre candidați nu au promovat examenul. 11 candidați au avut note sub 5, la proba scrisă.
Citește și Rezultate Definitivat 2015: Ministerul Educației a publicat, pe Edu.ro, rezultatele la proba scrisă
Candidații nemulțumiți vor putea să depună contestații în 14-15 iulie. Acestea vor fi soluționate în 16-17 iulie și afișate în 18 iulie. Definitivatul este examenul pentru obținerea dreptului de practică în învățământul preuniversitar.
În județul Alba, proba scrisă a fost susținută la Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia.
Profesorii pot sa susțină această probă de 3 ori, într-un interval de maximum 5 ani. Candidații care pică definitivatul pot fi angajați doar ca profesori debutanți. Nota minima de promovare a examenului este 8.00.
Examenul de definitivare 2015 a constat în susținerea a cel puțin două inspecții speciale la clasa și a unei probe scrise. Profesorii înscriși la definitivat au fost inspectați la clasa până pe 5 iunie 2015, de către inspectorul pe disciplina de examen și directorul școlii. Notele de la inspecție nu au putut fi contestate. Pentru a intra în examenul scris de definitivat, profesorii au trebuit să aibă media la inspecții cel puțin 8 și să fi predat la catedra cel puțin 1 an.
Profesorii care promovează examenul de definitivat 2015 își vor primi drepturile salariale începând cu data de 1 septembrie a anului școlar următor. După acest examen, următoarele trepte în cariera pentru cadrele didactice sunt gradul didactic II si gradul didactic I.
Spre deosebire de definitivat, titularizarea este concursul de angajare a profesorului într-o școala pe perioada nedeterminata. Candidații care au luat titularizarea, dar pica definitivatul li se desface contractul de munca încheiat pe perioada nedeterminata și pierd astfel calitatea de titular. (D.S.)
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 4 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii