Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Rezultat notabil pentru tenismenul Bogdan Borza – finală în Spania *Cugireanul poate ajunge în acest an la Roland Garros!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

borza1Tenismenul cugirean Bogdan Borza a izbutit primul rezultat notabil din noul an, calificându-se în ultimul act al  turneului „VIII ITS Junior Benicarlo” din Spania. După alte participări internaţionale, Emiratele Arabe Unite, Tunisia şi Republica Moldova, bune prilejuri pentru a acumula experienţă la nivel înalt, conjudeteanul a bifat prima finală din 2014. La respectivul turneu au fost performanţe de excepţie pentru români: Ioana Loredana Roşca a câştigat titlul la simplu şi la dublu, Elena Gabriela Ruse a ajuns până în finala de dublu, iar Bogdan Borza a acces până în finala de simplu.

Deşi nu a fost cotat printre favoriţi la această competiţie de Grad 2, Borza a avut o comportare remarcabilă pe zgura iberică, câştigând 4 meciuri, respectiv 1-6, 7-5, 6-0 cu Oleg Prihodko (Ucraina, nr. 7 pe tablou) – turul inaugural; 3-6, 7-5, 6-1 cu Dmitry Mnushkin (Rusia) – turul al doilea; 6-4, 6-1 cu Jacopo Stefaninin (Italia) – sferturi; 6-0, 6-3 cu Aswin Lizen (Marea Britanie) – semifinale. În urma acestui rezultat, Bogdan (foto, centru) clasat pe locul al treilea în ierarhia internă la 18 ani a cunoscut o ascensiune de peste 80 de locuri în clasamentul ITF, ajungând pe poziţia 152 (de pe 236 înaintea turneului spaniol).

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

*Speranţe de „Mare Şlem”

Considerat una dintre speranţele României în „sportul alb” masculin, Bogdan Borza a jucat tocmai de ziua sa, în 5 aprilie, când a împlinit 17 ani, finala turneului din Spania, meci pierdut în faţa favoritului principal, croatul Nini Serdarusic, scor 6-7 (2), 6-1, 4-6. Programul şi rezultatele următoare pot aduce o premieră extraordinară pentru talentatul tensimen de sub Drăgana. În cazul în care va reuşi comportări bune la întrecerile din Bulgaria (Plovdiv Cup, în perioada 15-20 aprilie şi Kenana Cup, în intervalul 22-26 aprilie), respectiv Campionatul Naţional pentru 18 ani (Mediaş, 29 aprilie-4 mai), Borza poate ajunge să reprezinte România la celebrul turneu Roland Garros (25 mai – 8 iunie), pe tabloul juniorilor. Sportivul cugirean este legitimat la Clubul de Tenis Alba-Cugir şi se antrenează în Bucureşti cu Daniel Dobre.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Liga 4: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” Macarie (Adu Academy Șona)

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Sâmbăta Mare, Liga 4, etapa a 25-a: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica, cu „careu” Mihu (4 reușite)! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” (5 goluri) Macarie (Adu Academy Șona) *Limbenii Limba – Performanța Ighiu 1-0 (1-0). Victorie prețioasă a nou-promovatei, împotriva unui oponent cu pretenții la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea