Rămâi conectat

Actualitate

ATENŢIE STUDENŢI! România va avea un program pentru detectarea PLAGIATELOR

Dragoş Suciu

Publicat

în

plagiatVeste proastă pentru toţi studenţi, masteranzi şi doctoranzi, dată chiar de Ministrul delegat pentru Învăţământul Superior şi pentru Cercetare, Mihnea Costoiu, care a anunţat într-un interviu pentru gandul.info că România va avea în sfârşit un program pentru detectarea plagiatelor.

 „Este un program parte a unui proiect finanţat prin programul operaţional de creştere a capacităţii administrative câştigat de Ministerul Educaţiei. Este şi un soft care să identifice eventualele încercări de plagiat. Noi trebuie să cream o bază de date cu lucrările existente. Există baze de date internaţionale care nu conţin foarte multe lucrări româneşti. Şi atunci trebuie să creăm o bază de date ca să avem cu ce compara. După această comparaţie poţi să ai un verdict pe care ţi-l dă calculatorul”, a spus Costoiu, care speră ca acesta să fie pus în aplicare chiar din toamnă.

Plagiatul înseamnă operă literară, artistică sau științifică a altcuiva, însușită (integral sau parțial) și prezentată drept creație personală.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Bacalaureat 2024 în Alba: Aproape 2.400 de absolvenți de liceu din județ, așteptați sesiunea iunie-iulie la examenului național

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bacalaureat 2024 în Alba: Aproape 2.400 de absolvenți de liceu din județ, așteptați sesiunea iunie-iulie la examenului național Examenul național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024, începe luni, 1 iulie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Marți, 2 iulie se va desfășura proba obligatorie a profilului (discipline, în funcție de profil: Matematică și Istorie), […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea