Rămâi conectat

Sport

6 unirişti în probe pentru Liga 1, la CSMS Iaşi şi FC Botoşani! *CSU Craiova vrea încă 4 puşti „alb-negri”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Unirea Alba IuliaAflată în pragul falimentului, FC Unirea Alba Iulia continuă să producă, 6 dintre echipierii juniorilor A urmând să fie testaţi de prim-divizionare: Lăsconi (atacant, ce l-a impresionat şi pe Gicu Grozav), Costantea şi N. Rus (fundaşi) – la CSMS Iaşi, promovată în Liga Naţională, Schiau, Ioani (ambii mijlocaşi) şi Matei (apărător lateral) – de către FC Botoşani, locul 8 în ediţia trecută.

Cele două echipe din elită şi-au exprimat interesul pentru fotbaliştii care au încheiat junioratul şi pot pleca fără pretenţii din partea clubului din Cetatea Marii Uniri.

Dacă vor trece probele, prevăzute după ce prim-divizionarele îşi reiau pregătirea, cei şase unirişi au posibilitatea să calce pe urmele altor localnici plecaţi de la Alba Iulia, Gicu Grozav, Nicusor Stanciu, Călin Cristea, Al. Giurgiu, Fl. Ilie şi alţii. Din păcate starea juridică face din echipa de pe „Cetate” un veritabil depozit de talente, de unde echipele puternice se alimentează, profitând din plin de criza Unirii. Nu-i primul exod gratis din „Cetate”, după cazurile numite Selagea, Vlad Ignat sau Fl. Ilie, pierduţi printre degete anii trecuţi de obtuzitatea acelor conducători.

*Geolgău la negocieri!

Prezent la etapa de zonă a juniorilor C de la Oradea, Gheorghiţă Geolgău, directorul general al CS Universitatea Craiova a „ochit” 4 dintre echipierii formaţiei albaiuliene antrenate de Vasile Ursu. Printre cei remarcaţi se află golgheterul Andrei David, alături de coechipierii săi Davidaş şi Lupea, toţi trei prezenţi acum la un turneu internaţional la Budapesta, cu grupa superioară de vârstă a Unirii.

David este originar din Arieşeni, descoperit cu prilejul Campionatul Munţilor Apuseni, a fost principalul marcator al Unirii la juniori C, a înscris 4 goluri în dubla cu Inter Petrila şi tot atâtea în etapa de la Oradea.

Fostul component al Craiovei Maxima urmează săptămâna viitoare să se deplaseze la Alba Iulia pentru o primă rundă de tratative. „Am fost sunaţi în acest sens şi trebuie să stabilim o zi în care să ne întâlnim. Cu siguranţă, aceşti tineri au potenţial, dar trebuie să discutăm exact cu CSU Craiova, despre toate aspectele, întrucât mai sunt şi alte echipe interesate„, a precizat Mihai Dăscălescu, oficialul unirist, antrenorul echipei de juniori A.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Într-un joc de verificare, CSM Unirea Alba Iulia – Sticla Arieșul Turda 2-0 (0-0) | „Alb-negrii”, a treia victorie fără gol primit

Dan HENEGAR

Publicat

în

Într-un joc de verificare, CSM Unirea Alba Iulia – Sticla Arieșul Turda 2-0 (0-0). „Alb-negrii”, a treia victorie fără gol primit O săptămână perfectă pentru gruparea din Cetatea Marii Uniri, care s-a calificat în play-off-ul Cupei României și a celebrat Centenarul, s-a încheiat cu partida de verificare cu Sticla Arieșul Turda. Pe „Cetate”, gruparea albaiuliană […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea