Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Curier Județean

4-6 octombrie 2024 | Întâlnirea de toamnă a economiștilor la Mănăstirea Oașa: Tema ediției din acest an este „Munca, bun economic și jertfă”

Bera Larisa

Publicat

în

4-6 octombrie 2024 | Întâlnirea de toamnă a economiștilor la Mănăstirea Oașa: Tema ediției din acest an este „Munca, bun economic și jertfă”

Conf. Univ. Dr. Andreas Stamate Ștefan, de la Academia de Studii Economice București, Pr. Lect. Univ. Dr. Oliviu Botoi, de la Facultatea de Teologie din Alba Iulia, și Ing. Dr. Ștefan Gadola vor participa la o masă rotundă cu tema Munca, bun economic și jertfă, în cadrul întâlnirii de toamnă a comunității „Arvuna”, care se va desfășura în weekendul 4-6 octombrie 2024, la Mănăstirea Oașa, județul Alba.

ARVUNA este o comunitate destinată economiștilor (contabili, analiști financiari, auditori, consultanți financiari, evaluatori), specialiștilor în marketing, în management, în domeniul financiar-bancar, care își propune să abordeze realitățile economice din perspectivă duhovnicească în vederea descoperirii unei chivernisiri cât mai înțelepte a resurselor și instrumentelor pe care le avem astăzi la dispoziție.

Citește și: FOTO, VIDEO| Mănăstirea Oașa, refugiul sufletesc într-un loc mirific, mărginită de brazi falnici, cu vedere spre cer și priveliștea unui lac care taie respirația

Programul evenimentului va începe vineri, 4 octombrie, când participanții sunt așteptați la mănăstire. Sâmbătă, 5 octombrie, aceștia vor participa la Sfânta Liturghie, iar de la ora 11:00 vor avea ocazia să se cunoască între ei și să facă un schimb de opinii în cadrul unui atelier interactiv. De la ora 14:00, tema acestei ediții Munca, bun economic și jertfă va fi abordată într-o manieră interactivă, în cadrul unei mese rotunde, unde discuția va fi polarizată de specialiști din domenii diferite – economic, teologic și antreprenoriat. Îi vom avea alături ca invitați pe Conf. Univ. Dr. Andreas Stamate, Ștefan de la Academia de Studii Economice București, în calitate de economist, pe Pr. Lect. Univ. Dr. Oliviu Botoi, de la Facultatea de Teologie din Alba Iulia, în calitate de teolog, și pe Ing. Dr. Ștefan Gadola, în calitate de antreprenor.

Conf. Univ. Dr. Andreas STAMATE-ȘTEFAN, doctor în economie cu o teză despre concurența economică, este conferențiar în cadrul Departamentului de Relații Economice Internaționale, ASE București, membru al Centrului de Cercetări în Relații
Economice Internaționale – ASE București, membru asociat al Institutului Ludwig von Mises – România și alumnus al Colegiului Noua Europă (București). Predă cursuri și seminarii de comerț internațional, politici comerciale și economie internațională. Publică articole și recenzii în reviste de specialitate naționale și internaționale, pe domenii precum teoria concurenței economice, istoria gândirii economice, metodologie și epistemologie economică.

Pr. Lect. Univ. Dr. Oliviu Botoi este doctor în Teologie, lector universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia și profesor asociat la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan”. Este preot slujitor la Catedrala Reîntregirii și Încoronării, consilier cultural și purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei, fiind implicat în activitățile educaționale, editoriale, mediatice, patrimoniale și socio-culturale ale Eparhiei de Alba Iulia. Predă cursurile de Teologie morală și Bioetică creștină, având publicații pe teme diverse de morală creștină, dialog interreligios și etică socială.

Ing. Dr. Ștefan Gadola este un antreprenor de renume din sectorul energetic din România, cunoscut ca fiind co-fondator și președinte al companiei clujene EnergoBit. A absolvit cursurile Facultății de energetică din cadrul Universității Tehnice București, șia luat doctoratul în energetică la aceeași facultate în 1989 și a obținut și un certificat de manager în energie de la Association of Energy Engineers. Are funcția de consul onorific al Republicii Kazahstan la Cluj, este acționar al Clubului de fotbal CFR, colecționează lucrări de artă, investește în construcții, susține sportul și cultura.

Munca, un act personal, dar cu efecte asupra multora, ne ocupă toată ziua și
totuși, o gândim suficient?
Cea de-a doua ediție a întâlnirii comunității ARVUNA cu tema „Munca, bun
economic și jertfă” va aborda puncte precum:

● Responsabilitatea în muncă – În ce măsură situațiile de malpraxis sunt favorizate de
regim?
● Există o diferență în ceea ce privește munca în regimul public versus cel privat?
● Migrația și cele două teorii de abordare a acesteia: open borders versus restricted
imigrations.

Discuția se va ramifica pornind de la piloni din domenii diferite: economic,
teologic și antreprenorial.

Vă așteptăm cu mare drag!

Evenimentul este organizat în parteneriat cu CLARO – Comunitatea Liderilor și
Antreprenorilor Români Ortodocși.

Înscrieri: https://linktr.ee/comunitatea.arvuna
sau https://forms.gle/NipKmTaw84d1HqQJ8
Alte detalii: Alina: +40 737 739 560


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Incursiune spirituală pe „Dealul Crucii”, în satul Biia din Alba, acolo unde un monument de 15 metri străjuiește amintirea unui loc sacru

Cezar Lancrajan

Publicat

în

Incursiune spirituală pe „Dealul Crucii”, în satul Biia din Alba, acolo unde un monument de 15 metri străjuiește amintirea unui loc sacru Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, în după-amiaza zilei de 14 septembrie, de la ora 17.00, s-a desfăşurat în parohia Biia, protopopiatul Blaj, întâlnirea în rugăciune sub genericul „La umbra […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea