Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Curier Județean

3 din cele 9 şcoli care au fost dotate în acest an cu sisteme de iluminat cu leduri sunt în judeţul Alba: 1.550 de copii şi profesori sunt beneficiarii proiectului „Energie în școlile copilăriei”

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

3 din cele 9 şcoli care au fost dotate în acest an cu sisteme de iluminat cu leduri sunt în judeţul Alba, 550 de copii şi profesori fiind beneficari ai investiţiei. Un număr de 63 de școli din 18 judeţe au condiţii de studiu mai bune în urma unui proiect lansat de E.ON în anul 2012.

Care este legătura între lumina din sălile de curs și performanțele educaționale? Studiile au demonstrat că, indiferent de ciclul de învățământ, de la cel primar și până la cel universitar, un sistem de iluminat corespunzător poate contribui în mod simțitor la ridicarea nivelului de învățare. Altfel spus, lumina adecvată creează o atmosferă de studiu prietenoasă, impulsionând astfel nivelul de concentrare și înțelegere a informațiilor transmise la ore. Pe lângă acestea, dacă vorbim despre sisteme de iluminat bazate pe tehnologie led, avantajele pot fi cuantificate prin scăderea facturii la energie, dar și prin contribuția la eforturile de reducere a emisiilor de CO2.

Acestea sunt și obiectivele proiectului „Energie în școlile copilăriei”, derulat încă din anul 2012 de compania E.ON România și prin care au fost investite peste 3,5 milioane de euro pentru îmbunătățirea condițiilor de studiu şi eficientizarea consumului de energie prin iluminarea bazată pe tehnologie led a sălilor de clasă.  Până în prezent, programul a acoperit 63 de unități școlare din 18 județe, având circa 40.000 de elevi și profesori drept beneficiari direcți. În total au fost montate 32.500 de corpuri de iluminat noi și 80.000 tuburi led.

Corpurile de iluminat cu tehnologie led aduc o economie semnificativă de electricitate pentru iluminat, ceea ce se traduce pentru beneficiari prin facturi mai mici pentru energia electrică. Mai mult, iluminatul cu led are o durată de viaţă de câteva ori mai mare faţă de sistemele clasice, între 50.000 şi 100.000 de ore de funcţionare, şi o luminozitate superioară, respectiv 98% din cea naturală.

Proiectul a continuat şi în acest an în 9 şcoli din judeţele Cluj, Timiș, Alba, Neamț, Botoșani şi Suceava, fiind înlocuite 5.000 de corpuri de iluminat și montate 12.000 de tuburi led, în urma unei investiții de 550.000 de euro de care vor beneficia circa 5.300 de elevi și profesori.

Ne implicăm constant în proiecte de responsabilitate socială destinate comunităților în care activăm, iar susținerea educației este una dintre direcțiile strategice urmărite în cadrul acestor preocupări. Dorim să contribuim activ la formarea generației viitoare, la creşterea performanţelor şcolare şi la îmbunătățirea condițiilor din sălile de curs”, a declarat Anca Dragu, Director General Adjunct al E.ON România.

Proiectul s-a desfăşurat în perioada aprilie-octombrie, incluzând în acest an trei instituţii de învăţământ din judeţul Alba, respectiv Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Alba Iulia, Liceul Teoretic Petru Maior şi Şcoala Generală Lucian Blaga din Ocna Mureş, unde învaţă şi profesează în total 1.550 de copii şi cadre didactice.

“Acum școala are altă „față”, este mai călduroasă şi mult mai luminoasă și vă mulțumim din suflet. Mulţumim companiei E.ON, și nu în ultimul rând echipei care a lucrat exemplar, finalizând în timp record. Multe corpuri de iluminat erau arse sau nu funcționau.” este mesajul primit de la Ovidiu-Valentin Boc, expert în cadrul Primăriei Alba-Iulia referitor la modernizarea sistemului de iluminat a   Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă din municipiul Alba Iulia.

Începând cu anul 2005, E.ON România a susţinut cu peste 13,8 milioane euro numeroase proiecte de responsabilitate socială în comunităţile în care îşi desfăşoară activitatea, numărul total al beneficiarilor acestor iniţiative ridicându-se la aproximativ 310.000.

Numai în domeniul educaţiei au fost derulate proiecte de peste 6,5 milioane euro, de acestea beneficiind peste 200.000 de copii.

Unităţile şcolare incluse în proiectul Energie în şcolile copilăriei 2019 sunt:

  • Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Alba Iulia. Alba
  • Liceul Teoretic Petru Maior – Ocna Mureș, jud. Alba
  • Şcoala Generala Lucian Blaga Ocna Mureş, jud. Alba
  • Şcoala Gimnazială Comuna Timişeşti, jud. Neamț
  • Şcoala Gimnazială nr. 1 Săveni, jud. Botoșani
  • Scoala Gimnaziala Luca Arbure, Arbore, jud. Suceava
  • Şcoala Gimnazială Comuna Giera, jud. Timiș
  • Şcoala Gimnazială nr 4 Lugoj, jud. Timiș
  • Şcoala Gimnaziala Ion Creangă, Cluj-Napoca, jud. Cluj

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Săptămâna prevenirii criminalității în Alba: Elevii au învățat despre activitățile de prevenire a victimizării în mediul on-line

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Săptămâna prevenirii criminalității în Alba: Elevii au învățat despre activitățile de prevenire a victimizării în mediul on-line Activități de prevenire a victimizării în mediul on-line, au fost desfășurate de către ISU Alba în săptămâna prevenirii criminalității. Elevii au învățat despre pericolele navigării pe internet și capcanele în care pot să cadă în cazul în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea