Rămâi conectat

Ştirea zilei

Dosarul directorului DSP Alba, Alexandru Sinea, închis de procurori după șapte ani de cercetări: Romsilva a contestat la Judecătoria Blaj două ordonanțe ale procurorilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dosarul directorului DSP Alba, Alexandru Sinea, închis de procurori după șapte ani de cercetări: Romsilva a contestat la Judecătoria Blaj două ordonanțe ale procurorilor

Dosarul în care directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, a fost cercetat timp de 10 ani pentru fapte ce ar fi avut legătură cu activități de exploatare a lemnului a fost închis de procurori.

Cauza a fost trimisă de două ori în instanță și de fiecare dată, magistratul de cameră preliminară a dispus restituirea dosarului la procuror.

În final, Parchetul de pe lângă Judecătoria Blaj a dispus scoaterea persoanelor vizate de sub urmărirea penală și închiderea dosarului. Reprezentanții Romsilva nu au fost de acord și au contestat deciziile procurorilor. Două cauze cu obiect ”plângere soluţii de neurmărire/netrimitere judecată” sunt pe rolul Judecătoriei Blaj.

Citește și: Alexandru Sinea îi bate măr pe procurori: Dosarul, retrimis pentru a doua oară definitiv la Parchet

”Nu e atât bucurie, cât este o ușurare. N-am avut emoții, pentru că am știut că adevărul va câștiga și că, mai devreme sau mai târziu, îmi voi demonstra nevinovăția. Nici n-aș putea, însă, spune că nu a existat un stres și o bătaie de cap, pentru că tot procesul a durat zece ani.

Am avut și am în continuare încredere în Justiție. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru că mi-a dat tăria să trec prin toată această perioadă și rămân convins că trăim într-o țară liberă, în care nu mori cu dreptatea în mână, cum se spune.

Îi mulțumesc în mod special avocatului Mihai Ivănescu, pentru că mi-a fost alături în tot acest timp”, a declarat Alexandru Sinea pentru ziarulunirea.ro.

Potrivit dosarului trimis în instanță, în 2019, în perioada 2013-2015, şapte dintre persoanele bănuite de comiterea faptelor, având calitatea de angajaţi ai Ocolului Silvic Blaj ar fi creat un mecanism financiar şi ar fi atribuit unei persoane juridice, masă lemnoasă, spre exploatare, din fondul forestier, pentru care ar fi întocmit documente fictive, în vederea tăierii şi valorificării de material lemnos, cu scopul însuşirii de valori din patrimoniul ocolului silvic.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la 455.684 lei. Cercetările au vizat fapte de delpaidare și fals intelectual și uz de fals.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

O tânără din Apuseni, ”fată de oraș” în timpul săptămânii și „fata cu animalele” de la munte, în weekend. Cum reușește Cristina Pașca să împace meseria cu creșterea animalelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

O tânără din Apuseni, ”fată de oraș” în timpul săptămânii și „fata cu animalele” de la munte, în weekend. Cum reușește Cristina Pașca să împace meseria cu creșterea animalelor Pe tânăra Cristina Ioana Pașca, din Gârda de Sus, comună din inima Munților Apuseni, am cunoscut-o încă de când era elevă pe băncile Colegiului Economic „Dionisie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea