Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Curier Județean

28 septembrie 2024 | Spectacolul-premieră „Pescarul și sufletul său”, la Teatrul de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia

Bera Larisa

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

28 septembrie 2024 | Spectacolul-premieră „Pescarul și sufletul său”, la Teatrul de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia

Teatrul de Păpuși „Prichindel” vă invită la un spectacol și o poveste inedite și pline de profunzime, o adevărată provocare pentru echipa teatrului nostru. Un spectacol cu actorie, mânuire păpuși, dans, interpretare vocală, proiecții video, un spectacol viu și emoționant. Este vorba despre spectacolul-premieră „Pescarul și sufletul său”, regia și dramatizarea după o povestire de Oscar Wilde semnate de Toma Hogea.

Așadar, vă așteptăm sâmbătă, 28 septembrie 2024, de la ora 17:00, la Sala 67 a Teatrului de Păpuși „Prichindel”.

Citește și: Turneul Classic Unlimited 2024 în Alba: Concerte de pian la Blaj și Roșia Montană în 22 și 28 septembrie. PROGRAM

„PESCARUL și SUFLETUL său” este un basm cu o mare încărcătură simbolică, propunându-ne o „coborâre” în adâncul și filozofia sa, în adâncul ființei noastre. Basmul nu este doar o poveste de iubire interzisă, mai curând poate fi o „radiografie” asupra inimii, asupra fericirii, asupra propriilor noastre decizii importante de viață.
Valoarea literară a basmului, plin de metafore și simboluri, a fost o mare provocare pentru echipa de realizatori: regizor, scenograf, compozitor, coregraf, video designer și, nu în ultimul rând, pentru ACTORI! Acest basm atât de special, cu inflexiuni filozofice/de viață, cu o încărcătură energetică aparte, cu personaje (actorie, păpuși, măști), care necesită o anume virtuozitate, sunt doar câteva din „ingredientele” fundamentale transpunerii gândului regizoral împreună cu ACTORII Teatrului PRICHINDEL din Alba Iulia.

Cu toții sunt deschiși provocărilor, sunt extrem de receptivi, dăruiți scenei, personajelor, vorbim de o trupă cu mare potențial artistic/uman! În sufletele lor de creatori există potențialul necesar pentru a da viață acestui basm, care nu a fost montat în ultimii 30/40 de ani. Este un text complex, greu de dramatizat și de transpus scenic, necesită multă fantezie și imaginație creativă pentru un spectacol modern, îndrăzneț, așa cum merită publicul de azi… total deschis provocărilor. – regizorul Toma Hogea.

Citește și: 28 septembrie | Alba Iulia City Race 2024: Sute de participanți, așteptați să ia startul sub sloganul ”Aleargă în Cealaltă Capitală”

Spectacolul „Pescarul și sufletul său” este o provocare pentru mine ca actriță si manager, dar și pentru colegii mei. Este un spectacol al maturității Teatrului de Păpuși „Prichindel”. Am fost cu toții provocați de coregrafie muzică, scenografie, video design și, bineînțeles, de regia care cuprinde acest ansamblu și îl transformă într-un spectacol complex.
Prin acest minunat proiect ne adresăm unui public mai matur, respectiv copiilor aflați în pragul adolescenței. Fiți, așadar, și de data aceasta alături de noi în sala de spectacol! – Ioana Bogățan

Pescarul și sufletul său
de Oscar Wilde
Dramatizarea și regia: Toma Hogea
Scenografia: Alina Dincă Pușcașu
Coregrafie: Răzvan Rotaru
Video design: Andrei Cozlac
Sculptură păpuși: Constantin Butoi

Distribuția: Iulian Costea, Ioana Bogățan, Teodora Popa, Mădălin Costea, Tudor Cristian Popa, Irina Melnic, Viorica Boda, Ramona Benchea Mincu și copiii Medeea și Emanuel Costea

Regia tehnică: Elena Madaras
Lumini și video: Călin Popa și Ovidiu Tămășan
Sunet: Florin Andrea
Realizare costume: Mirela Tămășan
Mașiniști: Florin Badiu și Gheorghe Hațegan

Vârsta: 10+
Durata: 60 min.

Biletele s-au pus în vânzare și se pot achiziționa de la sediul teatrului, de luni până vineri, între orele 9:00 și 14:00 sau online pe www.teatrulalba.ro.

Prețul biletelor este de :
-7 lei pentru copii și elevi;
-15 lei pentru studenți și pensionari;
-30 lei pentru adulți.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Incendiu de vegetație în Lopadea Nouă: Detașamentul de pompieri Aiud intervine alături de SVSU Lopadea

Cezar Lancrajan

Publicat

în

Incendiu de vegetație în Lopadea Nouă: Detașamentul de pompieri Aiud intervine alături de SVSU Lopadea Detașamentul de pompieri Aiud intervine pentru stingerea unui incendiu de vegetație, alături de SVSU Lopadea, cu 1 APIC ca forță alocată, reiese din primele informații transmise de ISU Alba. Citește și: Ajutoare de urgență și comunitare pentru persoane. Ce sume […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea