Rămâi conectat

Curier Județean

25- 28 iulie 2024 | Festivalul Internațional de Folclor Aiud: Peste 300 de dansatori, din 9 țări participanți la eveniment

Bera Larisa

Publicat

în

25- 28 iulie 2024 | Festivalul Internațional de Folclor Aiud: Peste 300 de dansatori, din 9 țări participanți la eveniment

Festivalul Internațional de Folclor Aiud, eveniment ajuns la cea de-a XII-a ediție, se va desfășura în acest an în perioada 25- 28 iulie 2024.

Citește și: 28 iulie 2024 | Festivalului Național de Folclor ” Inimi fierbinți în Țara de piatră”, la Abrud. Cine sunt cei 22 de participanți la concursul de anul acesta

Municipiul Aiud va fi gazda a peste 300 de dansatori și interpreți, membri ai ansamblurilor folclorice din: Cehia, Georgia, Grecia, Italia, Macedonia de Nord, Mexic, Slovacia și Turcia.

Alături de aceste ansambluri, publicul aiudean se va bucura de prezența pe scena festivalului a următoarelor ansambluri din România: Ansamblul Folcloric „Bărăganul” din Călărași, Ansamblul Folcloric „Augustin Bena” al Judeţului Alba, Ansamblul de dansuri maghiare „Pipacs” din Ciumbrud și, bineînțeles, Ansamblul Folcloric „Doina Aiudului”.

Festivalul va debuta joi, 25 iulie 2024. În cele 4 seri de spectacol, toate ansamblurile vor urca pe scena festivalului și vor încânta publicul cu minunatele costume populare, precum și cu muzica și dansurile specifice fiecărei țări, nelipsind surprizele pregătite cu ocazia acestui regal folcloric.

Organizatorii Festivalului Internațional de Folclor sunt: Consiliul Județean Alba, Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, Primăria și Consiliul Local Aiud.

Vă reamintim că Festivalul Internațional de Folclor este singurul eveniment din județul Alba organizat sub egida CIOFF – Consiliul Internațional al Organizatorilor de Festivaluri de Folclor, partener oficial al UNESCO și al doilea cel mai mare festival de acest gen organizat în România sub egida CIOFF.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Echipa SVSU Teiuș, locul IV la concursul serviciilor voluntare pentru situații de urgență, etapa interjudețeană

Bera Larisa

Publicat

în

Echipa SVSU Teiuș, locul IV la concursul serviciilor voluntare pentru situații de urgență, etapa interjudețeană Echipajul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) Teiuș a ocupat locul 1 la concursul serviciilor voluntare pentru situații de urgență, etapă interjudețeană. Evenimentul, care s-a desfășuarat în perioada 10-12 iulie, a reunit echipe din județele Alba, Sibiu, Mureș, Brașov, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea