Rămâi conectat

Sport

24 de luni suspendare pentru Ovidiu Hulea, vicepreşedintele AJF Alba | Comunicat de presă al oficialului Asociaţiei Judeţene de Fotbal Alba

Dan HENEGAR

Publicat

în

După partida de cupă de miercuri, dintre Viitorul Sântimbru şi Şurianu Sebeş, Ovidiu Hulea, vicepreşedinteleOvidiu Hulea AJF Alba 1 AJF Alba a fost suspendat pentru 24 de luni (2 ani) de către Comisia de Disciplină din cadrul Asociaţiei Judeţene de Fotbal Alba! În cele de urmează, oficialul AJF îşi precizează punctul de vedere printr-un comunicat de presă postat în mediul online, pe care-l prezentăm în continuare.

Comunicat de presă

„Patria este norodul, iara nu tagma jefuitorilor”
Tudor Vladimirescu

In legatura cu suspendarea mea pe 24 de luni de catre Comisia de Disciplina a Asociatiei Judetene de Fotbal Alba, decisa in sedinta din 07.04.2016, doresc sa fac urmatoarele precizari:
In momentul in care am decis sa candidez pentru functia de vicepresedinte al Asociatiei Judetene de Fotbal Alba, nu am vrut sa ajung la vreun “ciolan” sau sa obtin avantaje necuvenite pentru echipa care o infiintasem in 2004 si al carei presedinte eram inainte de a fi ales, A.S. Viitorul Sântimbru. Am renuntat la conducerea clubului din dorinta de a face ceva bun in fotbalul judetean si am candidat. Am fost ales in aceasta functie cu majoritatea voturilor conducatorilor fotbalului din judet, iar primul meu obiectiv a fost rezolvarea problemelor din arbitraj. Probleme pe care le reclama toata lumea si care, din pacate, nu sunt rezolvate nici acum. Dimpotriva, greselile se inmultesc, in timp ce aroganta si ingamfarea arbitrilor creste pe zi ce trece. Oricine reclama ceva la adresa arbitrilor este amendat si suspendat cu o promptitudine de speriat. Chiar daca tot mai multe meciuri din ligile a IV-a si a V-a sunt filmate, chiar daca exista dovezi clare ale greselilor de arbitraj, acestor domni arbitri nu li se intampla nimic, nu sunt retinuti de la delegari si nu sunt suspendati pentru aceste greseli, facute din greseala, din prostie sau intentionat.
Acest lucru este posibil si a devenit normal, atata timp cat fotbalul judetean este condus de o gasca de tip mafiot, al carei scop pare a fi doar cresterea taxelor, amenzilor si penalitatilor, pe spinarea celor care fac eforturi, zi de zi, pentru sustinerea financiara a echipelor de fotbal si nu rezolvarea problemelor reale ale fotbalului. Nu am facut nici un moment parte din aceasta gasca, unde m-am simtit, inca din prima zi, singur printre dusmani. In plus, sunt singurul membru al conducerii AJF care a refuzat sa fie remunerat in vreun fel pentru functia ocupata.
Comisia Judeteana a Arbitrilor Alba este un organism al AJF, subordonat acesteia. In mod normal, calitatea de vicepresedinte AJF imi permite sa apreciez sau sa critic prestatia arbitrilor la meciurile pe care le urmaresc si sa propun presedintelui CJA eventualele masuri (sanctiuni) ce consider ca ar trebui aplicate. Spre surpriza mea, intr-una din sedintele de birou executiv de la care am lipsit, AJF Alba a votat “pe sub masa” o hotarare care-mi interzice acest lucru! La meciul Santimbru – Pian, la care chiar si observatorul de joc a recunoscut ca arbitrul a comis o greseala importanta in defavoarea echipei gazda, am criticat arbitrul si am primit avertisment tocmai pe baza acestei hotarari, pe care o consider abuziva deoarece se abate de la prevederile Regulamentului Disciplinar al Federatiei Romane de Fotbal, forul tutelar al AJF Alba. La meciul de Cupa Santimbru – Sebes s-au comis nu una ci o intreaga serie de greseli de arbitraj, probabil favorizate si de faptul ca meciul nu era filmat, deci nu se puteau produce dovezi in legatura cu acestea. In momentul in care am criticat una din greselile flagrante comise, in ambele sensuri, de arbitrul de centru (un hent cu ambele maini, in careu, ramas nesanctionat, un gol valabil al oaspetilor neacordat si transformat in penalty plus eliminarea unui jucator gazda, lovituri cu cotul in gura ramase nesanctionate, cartonase galbene acordate dupa bunul plac, etc), acesta a oprit meciul si m-a invitat sa parasesc incinta terenului de joc, in caz contrar urmand sa fluiere, dupa cele 3 minute regulamentare, finalul meciului.
Acest arbitru uita insa mai multe aspecte, care, in loc sa-i dea dreptate, il acuza mai mult:
1. Nu indeplinesc nici o functie oficiala la clubul gazda (A.S. Viitorul Sântimbru) si bineinteles nu eram trecut pe foaia de joc; a aplica regula celor 3 minute mi se pare, in situatia data, cel putin hilara!
2. Ma aflam in incinta terenului in calitate de vicepresedinte al AJF Alba si urmaream meciul impreuna cu presedintele acestui for, d-l Petropoulos; daca vicepresedintele AJF nu avea voie sa stea in acel loc, nici presedintele AJF nu avea voie!
3. La doi pasi de noi, in aceeasi incinta a terenului de joc, se afla d-l Popa, presedintele Surianu 1945 Sebes, care ispaseste o suspendare de 6 luni, dictata de aceeasi comisie de disciplina a AJF Alba; poate d-l arbitru nu stia acest lucru, altfel ar fi trebuit, pe linia respectarii regulamentelor, sa-l invite si pe dansul in afara incintei, dar inca de la inceputul meciului!
Nu discut sanctiunile aplicate oficialului clubului gazda la acest meci, desi este fiul meu. Daca a gresit, va plati. Ceea ce mi se pare o nesimtire dusa la extrem este decizia ulterioara de suspendare a mea pe 24 de luni, pe baza raportului arbitrului Sergiu Popa, exact perioada pe care o mai aveam din mandatul de vicepresedinte al AJF Alba!
De ce? Pentru ca arbitrilor nu le plac criticile, se simt atotstiutori, fara greseala si imuni la tot ceea ce li se reproseaza in legatura cu prestatia lor. De cate ori, stimati conducatori ai fotbalului judetean, ati protestat la o decizie gresita a arbitrilor la meciurile echipei dvs? De zeci sau sute de ori intr-un campionat! De cate ori vi s-a dat dreptate si vinovatul a fost sanctionat/suspendat? Niciodata! In schimb, de cate ori a trebuit sa platiti amenzi? De cate ori vi s-a suspendat terenul? Cate etape sau luni de suspendare ati primit in schimb, atat dvs cat si jucatorii si oficialii echipei dvs? Nenumarate! Cu toate acestea, ei au intotdeauna dreptate! Ei si gasca lor fac regulile, observatorii le acopera spatele, comisiile trec cu vederea sau ignora orice dovada le-ar fi prezentata. Pentru ei conteaza doar rapoartele lor mincinoase si narcisiste, parti-prix-urile personale sau de grup si ceea ce le place cel mai mult, joaca “de-a Dumnezeu” pe terenurile de fotbal.
Aceste personaje conduc fotbalul din Alba. Am luptat sa schimb in bine acest fotbal, dar de unul singur imi este imposibil. Va las pe dvs, conducatorii fotbalului judetean, sa ma judecati pentru faptele si intentiile mele. Sunteti singurii in masura sa faceti asta.

Cu respect,
Ovidiu Hulea
Vicepreședinte suspendat al AJF Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: România, eliminată de Olanda în optimi la EURO 2024! Respect pentru „Generația de suflet”, visul s-a sfârșit!!!

Dan HENEGAR

Publicat

în

România a fost eliminată brutal de Olanda în optimile de finală ale EURO 2024, dar „Generația de suflet” merită tot respectul și admirația. Visul unui turneu final de poveste s-a sfârșit în fața „portocalei mecanice”, care a învins net, cu scorul de 3-0 (1-0), reușite Gakpo (19), la o fază la care Niță a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea