2024 Noul an aduce riscul blocării activităților cheie: Cauza este nerespectarea promisiunilor din partea guvernului si cererile de creștere salarială
2024 Noul an aduce riscul blocării activităților cheie: Cauza este nerespectarea promisiunilor din partea guvernului si cererile de creștere salarială
Anul urmator ar putea debuta cu semnificative perturbări în mai multe sectoare cheie, pe fondul persistenței protestelor bugetarilor și lipsa unor soluții concrete pentru revendicările lor salariale.
Direcțiile de Sănătate Publică au intrat într-o pauză de peste 20 de zile, limitându-se la gestionarea doar a situațiilor de urgență, în timp ce grefierii au ieșit din nou în stradă.
Manifestații au avut loc și în cadrul Ministerului Culturii. Comun tuturor protestatarilor este dorința de a obține salarii mai mari.
„Se pare că nu suntem auziți, pentru a nu spune ignorați”, a afirmat unul dintre participanți la proteste.
Grefierii din România speră că prin menținerea presiunii în cadrul protestelor, vor reuși să obțină drepturile salariale câștigate în instanță.
Activitatea instanțelor a fost blocată pentru două ore în cursul zilei de astăzi.
„Până nu vedem banii pe card, nu avem nimic. Am mai auzit promisiuni de genul asta, dar suntem hotărâți să nu cedăm”, a adăugat un alt protestatar.
Scandalul s-a extins și în fața Ministerului Agriculturii, unde angajații APIA au organizat proteste.
Citește și: Reacția avocaților la protestele din justiție: Orice acțiune de întrerupere a activității se repercutează asupra tuturor, dar în primul rând asupra justițiabililor
Nemulțumirile nu se limitează însă doar la aceste sectoare. Angajații Bibliotecii Naționale a României și ai Bibliotecii Academiei Române au aderat, de asemenea, la proteste în fața Ministerului Culturii.
În absența unei rezolvări a problemelor salariale, anul 2024 ar putea începe cu bariere semnificative în funcționarea mai multor sectoare cheie.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Codul Silvic 2025: Închisoare pentru hoții de lemne și supraveghere video a drumurilor forestiere
Codul Silvic 2025: Închisoare pentru hoții de lemne și supraveghere video a drumurilor forestiere Noul Cod Silvic, adoptat prin Legea nr. 331/2024 a fost publicat în Monitorul Oficial pe 9 ianuarie 2025. Acesta introduce noi măsuri pentru protejarea mediului, dar și sancțiuni dure pentru a combate tăierea ilegală a lemnelor. Citește și: Noi reglementări în […]