Rămâi conectat

Curier Județean

2 septembrie 2024: Festivalul Cele Mai Frumoase Poezii Românești Cântate, prima ediție, la Alba Iulia. Recitaluri în amfiteatrul Bibliotecii Județeane „Lucian Blaga”

Ziarul Unirea

Publicat

în

2 septembrie 2024: Festivalul Cele Mai Frumoase Poezii Românești Cântate, prima ediție, la Alba Iulia. Recitaluri în amfiteatrul Bibliotecii Județeane „Lucian Blaga”

Luni, 2 septembrie 2024, la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba se va desfășura prima ediție a Festivalului Cele Mai Frumoase Poezii Românești Cântate. Inițiat și organizat de Consiliul Județean Alba și de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, festivalul îți propune promovarea literaturii române în general și în mod cu totul special promovarea poeziei românești și a poeților noștri.

Începând cu orele 18:00, pe micuțul amfiteatru din curtea bibliotecii județene vor evolua pentru publicul prezent Marius Moga și „Melodis Folk” al Centrului Multicultural „Liviu Rebreanu” Aiud, Felicia Pop și Grupul „Fluturașii” de la Școala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” din Alba Iulia, Sorina Matei și Cercul de chitară al Parohiei „Cuvioasa Paraschieva”, alături de Corul „Glas de înger” al Parohiei Platoul Romanilor și Daniel Avram cu „Școala de Folk” de la Palatul Copiilor Alba.

Citește și: Joi, 29 august 2024: Noi întâlniri ale cercurilor de scriere creativă Verbum, la Cugir și la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba

Seara se va încheia cu recitalul cunoscutului muzician Adrian Sărmășan, care își va prezenta cu acest prilej ultimul album muzical dar și colecția de cărți scrise de-a lungul timpului. Tot Adrian Sărmășan, împreună cu Silvan Stâncel, managerul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba vor înmâna la finalul evenimentului diplome pentru toți participanții la prima ediție a Festivalului Cele Mai Frumoase Poezii Românești Cântate.

„Prima ediție a Festivalului Cele Mai Frumoase Poezii Românești Cântate urmărește să-i aducă pe tinerii interpreți mai aproape de valorile autentice ale literaturii române și îi ajută să cunoască măcar o parte din opera poetică importantă a poporului român. Am ales acest mod inedit de promovare, pentru că timpul a demonstrat că este cea mai simplă cale de a aduce în mintea și în sufletul oamenilor poezii și poeți importanți ai literaturii române din toate timpurile.

Este de asemenea un mod facil de a sădi dorința de a reciti poezie și, de ce nu, de a beneficia mai des de serviciile Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba. Le mulțumesc pe această cale profesorilor și muzicienilor care s-au implicat în proiect și sperăm ca la următoarele ediții să se înscrie mult mai multe grupuri și voci minunate din lumea poeziei cântate”, a spus Silvan Stâncel, manager al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.

Festivalului Cele Mai Frumoase Poezii Românești Cântate este organizat de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, în parteneriat cu Centrul Multicultural „Liviu Rebreanu” Aiud, Școala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” Alba Iulia, Parohia „Cuvioasa Paraschieva”, Parohia „Platoul Romanilor” și Palatul Copiilor Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

DSP Alba: Recomandări pentru prevenirea răspândirii infecției cu virusul transmis de tânțari, West Nile

Bera Larisa

Publicat

în

DSP Alba: Recomandări pentru prevenirea răspândirii infecției cu virusul transmis de tânțari, West Nile În contextul semnalării pe teritoriul României a mai multor cazuri de infecție cu virusul West Nile, DSP Alba atrage atenția asupra importanței respectării periodicității realizării operațiunilor de dezinsecție cu firme autorizate în acest sens. Citește și: În contextul semnalării pe teritoriul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea