19 ianuarie 2015 – ”Lunea tristă”. Vezi de ce este considerată cea mai deprimantă zi din an și sfaturile psihologilor pentru a trece mai ușor peste ea
„Blue Monday” – ”Lunea tristă”, care, anul acesta, cade pe 19 ianuarie, este considerată a fi cea mai deprimantă zi, la această concluzie ajungând un psiholog britanic ce a creat o formulă matematică pentru a identifica cele mai dificile momente ale anului, potrivit presei internaţionale.
Teoria despre „Blue Monday” a apărut în 2005, când psihologul britanic Cliff Arnall a creat o formulă matematică elaborată pentru a calcula cele mai îngrozitoare zile ale anului.
Psihologul a luat în considerare condiţile meteo din această perioadă, facturile la utilităţi, datoriile, nivelul motivaţional, sărbătorile de iarnă, precum şi faptul că mulţi oameni urăsc zilele de luni.
Astfel, Cliff Arnall a stabilit că cea de-a treia zi de luni a anului este cea mai deprimantă zi, având în vedere că, în această perioadă, oamenii manifestă o stare de tristeţe, inactivitate şi consumă carbohidraţi în exces.
Însă această teorie a psihologului a fost cauza unor dispute, întrucât acesta a creat formula ca parte a unei campanii de marketing pentru o companie de turism. Astfel, s-a luat în calcul ideea că opinia publică este influenţată să îşi programeze o vacanţă în această perioadă pentru a scăpa de starea de depresie.
*Iată cele 10 sfaturi pentru a trece mai ușor peste „Lunea tristă”:
– Nu petreceți mult timp pe rețeaua de socializare Facebook. Atunci când Facebook-ul este folosit pentru a promova o anumită imagine de sine, se poate ajunge la o nevoie inconștientă de a ne compara cu cei din rețea și astfel apare gelozia, nesiguranța, inadaptabilitatea.
– Încetați să mai trăiți viața altei persoane. Deseori, depresia poate apărea într-o dimineață când conștientizați că nu vă trăiți visele, ci în schimb încercați să vă mulțumiți părinții, copiii sau prietenii. Viața voastră vă aparține. Curajul de a urma propriile vise reduce semnificativ anxietatea.
– Un jurnal, în care să vă exprimați gândurile și sentimentele, are puterea de a combate stările de depresie.
– Nu vă comparați cu ceilalți. Este o risipă enormă de timp și de energie. Concentrați-vă asupra voastră și asupra vieții voastre. Nu deveniți obsedați de alte persoane.
– Consumați vitamine.
– Comunicați cu persoanele din jurul vostru, deoarece și un simplu salut vă poate schimba radical starea.
– Stabiliți-vă un țel. Un scop, chiar și unul nu foarte important, pe care să-l realizați încet încet, creează un sens vieții și o stare pozitivă constantă.
– Citiți despre spiritualitate sau astronomie pentru că ajuta la crearea unei perspective globale, care provoacă o stare de confort.
– Bucurați-vă de liniște și de pauze.
– Pentru fericire trebuie să munciți. Fericirea este o stare de spirit care necesită practică, efort, vigilență, dar și relaxare.
Sursa: realitatea.net; greatnews.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
13 mai: Sfânta Glicheria. Povestea muceniței aruncată la fiare sălbatice, pentru că a refuzat să aducă jertfe idolului lui Zeus. Din moaștele ei a izvorât mir tămăduitor, care vindeca toate bolile
13 mai: Sfânta Glicheria. Povestea muceniței aruncată la fiare sălbatice, pentru că a refuzat să aducă jertfe idolului lui Zeus. Din moaștele ei a izvorât mir tămăduitor, care vindeca toate bolile Creștinii ortodocși o prăznuiesc în fiecare an, la 13 mai, pe Sfânta muceniță Glicheria. Fiica unui guvernator roman, Sfânta Glicheria a trăit în secolul […]
12 mai – Ziua internațională a asistenților medicali Ziua internațională a asistenților medicali este celebrată, la 12 mai, în întreaga lume. Această zi este sărbătorită pe parcursul unei săptămâni, în multe țări, precum Australia, Statele Unite, Canada etc, denumită „National Nurses Week”. Asociațiile naționale ale asistenților au un rol important în informarea, consilierea, încurajarea și […]
Dan Chindriș, consultant în turism: Cetățenii din Alba Iulia, cei mai consecvenți și eficienți susținători și promotori ai turismului local
Dan Chindriș, consultant în turism: Cetățenii din Alba Iulia, cei mai consecvenți și eficienți susținători și promotori ai turismului local Cu toate că poate părea greu de crezut, cel mai consecvent și eficient susțînător și promotor al turismului local de până acum a fost chiar populația Municipiului Alba Iulia. Contrar așteptărilor, cei care adus un […]