Rămâi conectat

Ştirea zilei

18 școli din Alba Iulia vor fi dotate cu Cataloage Electronice, iar părinții vor vedea notele și absențele în timp real. 700 de profesori vor primi tablete performante

Ziarul Unirea

Publicat

în

Primăria Alba Iulia va încheia un protocol cu Telekom România în urma căruia 18 unități de învățământ din județ vor fi dotate cu cataloage electronice din 2018. Părinții și elevii vor avea acces la informațiile școlare online, iar 700 de profesori vor primi tablete.

Consilierii locali vor supune spre aprobare un proiect de hotărâre privind aprobarea unui protocol de cooperare între Municipiul Alba Iulia şi Telekom Romania Communications S.A. Bucureşti în cadrul proiectului pilot

Protocolul care va fi încheiat cu compania Telekom România Communications SA, propune în Faza 1 testarea de soluţii inteligente din domeniul educaţiei, mai exact un pachet de management şcolar tip Catalog Electronic, ce presupune implementarea unei soluţii care să facă posibile comunicaţii rapide şi sigure între toate părţile implicate în procesul educaţional, pentru a aduce mai aproape factorii de decizie, elevii, profesorii şi părinţii, să transforme actul de învăţământ într-unul digital şi performant, precum şi să contribuie la creşterea calităţii procesului educaţional şi la scăderea abandonului şcolar.

Fiecare pachet va include acces la aplicaţia Catalog Electronic, o tabletă Samsung GalaxyTAB E, şi un canal de comunicaţii de date 3G pentru directori, profesori şi secretari ai unităţilor de învăţământ.

Suplimentar, părinţii şi elevii vor avea acces la informaţii şcolare, prin acces la aplicaţie cu dispozitivele proprii. Soluţia propusă de Telekom România Communications SA este una de amploare, acoperind prin cele 700 de pachete marea majoritate a unităţilor şcolare din Municipiul Alba Iulia (mai exact, 18 unităţi şcolare).

Soluţia Telekom prezintă avantaje deosebite, prin multiplele profile diferite predefinite (elev, părinte, profesor, secretar, director, inspector), generarea de rapoarte educaţionale, sau accesul la circa 9000 de materiale şcolare necesare în procesul educaţional.

Soluţia de Catalog Electronic Telekom propusă în cadrul proiectului pilot Alba Iulia Smart City 2018 va fi implementată prin efortul financiar şi logistic al acesteia. Prin amploare şi implicare din punct de vedere echipamente, aplicaţii, găzduire, canale de comunicaţii, logistică, pregătire utilizatori, efortul Telekom dedicat aceste soluţii în cadrul Alba Iulia Smart City 2018 este unul major, totalizând peste 100.000 euro. Soluţia va putea fi utilizată gratuit pe parcursul întregului an şcolar curent, mai exact până la 30 septembrie 2018.

Nr.crt.   INSTITUŢIA         Nr Total Elevi     Nr Total Profesori            Nr Total Directori             Nr Total Secretariat

1             Colegiul Tehnic „Alexandru Domşa”        560         43           2             1

2             Şcoala Bărăbant               114         9             0             0

3             Şcoala Generală Nr.5      292         24           0             0

4             Colegiul Tehnic „Dorin Pavel”     355         26           2              1

1

5             Şcoala Gimnazială Nr.9  160         11           0             1

6             Colegiul Tehnic „Apulum”            654         50           2              2

7             Şcoala Gimnazială Nr.2  148         10           0             0

8             Liceul cu Program Sportiv            919         64           2              2

9             Şcoala Gimnazială Micesti            125         13           0              0

10           Liceul de Arte „Regina Maria”    713         110         2              1

11           Seminarul Teologic Ordodox Sf. S. Ştefan             513         33           1             1

12           Liceul Teologic Romano – Catolic               150         20           1             1

13           Şcoala Postliceală Sanitară           130         17           1              1

14           Şcoala Gimnazială ” Vasile Goldiş”           856         53           2             1

15           Şcoala Gimnazială „Avram lancu”             777         39           1             1

16           Şcoala Gimnazială Oarda              40           9             1              0

17           Şcoala Gimnazială „Ion Agarbiceanu”     708         42           2             1

18           Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu”      1085      88           2             2

Inspectorat Şcolar                                           1

Echipa Primărie                                1

Total uri               8299      661         23           16

Total General                                                   700

”Prin Hotărârea Consiliului Local nr. 195/26.07.2016 s-a aprobat încheierea unui protocol de cooperare între Municipiul Alba Iulia şi Ministerul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională, în vederea cooperării în cadrul proiectului pilot „Alba Iulia Smart City 2018” în România. Conform Ministerului „această iniţiativă vine în contextul în care industria TIC din România înregistrează valori crescute de concentrare şi dezvoltare, cu o piaţă de produse şi servicii bazate pe tehnologii inteligente în continuă creştere. Acest proiect se bazează pe dezvoltarea de parteneriate care vor conduce la dezvoltarea inteligentă a oraşului Alba Iulia şi proiectarea lui într-un context tehnologic care să îl facă mai atractiv pentru locuit, pentru turişti şi pentru potenţiali investitori. Principiul acestui proiect este de a implica în mod voluntar diferiţi actori locali, regionali şi naţionali din sectorul privat, public, universitar, de cercetare, neguvernamental etc., care să contribuie în mod voluntar şi prin resursele proprii la construirea celui mai modern şi inteligent oraş din România din punct de vedere high-tech, oraşul în care s-a născut viitorul.

Scopul acestor cooperări este de a transforma oraşul Alba Iulia într-un oraş inteligent, o expoziţie a soluţiilor inteligente care să poată fi vizitată în Alba Iulia de turişti şi de o mie de primari pe tot parcursul anului 2018 când Alba Iulia va fi în centrul tuturor evenimentelor dedicate sărbătoririi a 100 de ani de la Marea Unire, act consemnat la Alba Iulia în anul 1918. Beneficiile pentru Alba Iulia a acestor proiecte se vor traduce pe termen lung în creşterea calităţii serviciilor publice dedicate cetăţenilor, creşterea eficienţei gestionării resurselor existente (de la resurse energetice, materiale, financiare, logistice la resurse umane si altele), utilizarea de instrumente şi facilităţi care să atragă noi investitori, creşterea vizibilităţii oraşului şi a numărului de turişti care vizitează oraşul, punerea destinaţiei turistice Alba Iulia pe harta oraşelor turistice din lume, creşterea gradului de satisfacţie al utilizatorilor finali cărora li se adresează soluţia (turist, investitor, cetăţean etc.)”, se arată în proiectul din CL Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Încă un telescaun la Șureanu: „Pătru III” va fi cea mai lungă instalație din zonă, de peste 2.300 de metri și a fost cumpărată second-hand din Austria

Ziarul Unirea

Publicat

în

Încă un telescaun la Șureanu: „Pătru III” va fi cea mai lungă instalație din zonă, de peste 2.300 de metri și a fost cumpărată second-hand din Austria Un nou telescaun urmează să fie instalat la Șureanu, iar pentru amplasarea instalației a fost solicitată emiterea acordului de mediu din partea APM Alba. Instalație de transport pe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea