Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Curier Județean

17 octombrie 2024 | Consultații senologice GRATUITE și fără bilet de trimitere pentru depistarea precoce a cancerului de sân, la Spitalul Județean de Urgență Alba

Bera Larisa

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

17 octombrie 2024 | Consultații senologice GRATUITE și fără bilet de trimitere pentru depistarea precoce a cancerului de sân, la Spitalul Județean de Urgență Alba

În luna octombrie se derulează campania de promovare a sănătății cu Tema: Importanța depistării precoce a cancerului de sân.

Citește și: Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia: Investiții de peste 600.000 de lei pentru dotarea secțiilor de Nefrologie și Gastroenterologie

Direcția de Sănătate Pulblică Alba în parteneriat cu Consiliul județean Alba și Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, organizează în cadrul campaniei de informare și conștientizare următoarele evenimente:

LUNI 14.10.2024 ora 10.00– Ambulatoriul de specialitate punct informativ cu distribuire de pliante.
JOI 17.10.2024- între orele 8.00-12.00 – Ambulatoriul de specialitate-cabinet obstetrică-ginecologie se efectuează consultație senologică pentru depistarea precoce a cancerului de sân (gratuită și fără bilet de trimitere) de către medic specialist Dr. Țibea Cristian.

Luna de conștientizare cu privire la cancerul de sân, celebrată în octombrie, în fiecare an, aduce în atenție cancerul mamar, patologie care poate să apară la femeile de orice vârstă, chiar dacă nu au nici un factor se risc.

În Europa, potrivit Agenției Internaționale pentru Cercetarea Cancerului, în 2022, cancerul de sân a reprezentat cel mai frecvent tip de cancer la femei din regiunea OMS Europa (557.532 cazuri noi, 12,51% din toate cazurile noi de cancer diagnosticate în Europa şi 26,4 din cazurile de cancer la femei4).

Conform Eurostat, numărul deceselor prin cancer de sân a crescut în perioada 2012-2020 cu 6.14%. România a înregistrat în această perioadă o creștere de 10.75% a cazurilor de cancer de sân 5. În 2022, în UE, cancerul de sân a dus la un număr de decese de aprox. 144.439, cu o mortalitate standardizată în funcție de vârstă de 14.8‰oo 6.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă screeningul organizat populational, prin #mamografie, adresat populației feminine cu vârste între 50 și 69 ani, pentru că în acest interval de vârstă incidența este cea mai mare.

Campania încurajează femeile cu vârste peste 40 de ani, să discute cu medicii despre factorii de risc proprii faţă de cancerul mamar.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Părintele Ioan Bașa, fost paroh al parohiilor Cărpiniș și Deal, a trecut la cele veșnice

Cezar Lancrajan

Publicat

în

Părintele Ioan Bașa, fost paroh al parohiilor Cărpiniș și Deal, a trecut la cele veșnice Părintele Ioan Bașa, fost paroh al parohiilor Cărpiniș și Deal, a trecut la cele veșnice în cursul zilei de joi, 10 octombrie. Slujba de înmormântare a vrednicului de pomenire părinte Ioan va fi oficiată la biserica parohială din localitatea Deal, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea