Rămâi conectat

Actualitate

17- 18 august | COD PORTOCALIU și ROȘU de CANICULĂ în Alba și mai multe județe din țară: Disconfort termic ridicat, cu temperaturi maxime de 40 de grade

Bera Larisa

Publicat

în

17- 18 august | COD PORTOCALIU și ROȘU de CANICULĂ în Alba și mai multe județe din țară: Disconfort termic ridicat, cu temperaturi maxime de 40 de grade

ANM a emis sâmbătă, 17 august 2024, o avertizare cod galben, cod portocaliu și cod roșu de caniculă în Alba și mai multe județe din țară, valabilă până în 18 august.

Citește și: Cum va fi VREMEA în primele săptămâni de toamnă: Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele patru săptămâni

COD GALBEN- 17 august

Valul de căldură se va menține în cea mai mare parte a țării. În centrul și nordul Crișanei, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei, a Moldovei și a Munteniei, precum și sud-vestul Dobrogei, temperaturile maxime vor fi de 33…37 de grade și local va fi caniculă. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unități. Local minimele vor fi de 18…20 de grade.

COD PORTOCALIU- 17 august

Valul de căldură va persista în sud-vestul Transilvaniei, sudul Crișanei, nordul Olteniei, vestul și centrul Munteniei. Va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi în general de 37…38 de grade, iar minimele, de 20…22 de grade, vor caracteriza o noapte tropicală.

COD ROȘU- 17 august

În județele Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt și Teleorman valul de căldură va fi persistent. Temperaturile maxime vor fi de 38…39 de grade și izolat de 40 de grade. Va fi caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele se vor situa în jurul a 23 de grade (noapte tropicală), izolat de până la 26 de grade în Dealurile de Vest.

COD GALBEN- 18 august

Valul de căldură, disconfortul termic ridicat și canicula vor persista în cea mai mare parte a țării, astfel încât temperaturile maxime vor fi în general de 33…37 de grade, iar minimele de 17…21 de grade.

Notă: în zilele următoare, valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării.

COD PORTOCALIU- 18 august

Valul de căldură va persista în sudul Banatului și al Crișanei, sud-vestul Transilvaniei, vestul și sudul Olteniei, sud-vestul și centrul Munteniei. Va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi în general de 37…38 de grade. Minimele, de 19…25 de grade, local vor caracteriza o noapte tropicală.

COD ROȘU- 18 august

În județul Timiș valul de căldură va fi persistent. Temperaturile maxime vor fi de 38…39 de grade. Va fi caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele, de 19…25 de grade, local vor caracteriza o noapte tropicală.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

17 august 2024 | COD GALBEN de INUNDAȚII în Alba, până la ora 24.00: Râurile vizate

Bera Larisa

Publicat

în

17 august 2024 | COD GALBEN de INUNDAȚII în Alba, până la ora 24.00: Râurile vizate Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis sâmbătă, 17 august 2024, o atenționare hidrologică cod galben de inundații în Alba, valabilă în intervalul orar 12.00-24.00. Citește și: 17 august | COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea