16 agenții de turism din Alba au rămas fără licențe de funcționare – nu au făcut dovada că dețin o poliță de asigurare pentru serviciile pe care le acordă
Un număr de 16 agenții de turism din județul Alba au rămas fără licențe de funcționare după ce nu au făcut dovada că dețin o poliță de asigurare pentru serviciile pe care le acordă. La nivelul întregii țări, Autoritatea Națională pentru Turism a retras sau radiat licențele a 1.300 de firme din domeniu.
În Alba este vorba despre: Gemina Travel; Alba Iulia; Universal Turism; Everest Travel; Reîntregirea; Clik Consult; Turista per Sempre (Vauban Traveling); Holario; Carolina Tour (Grup Corint); Ecostar Tour – din Alba Iulia; Elmaria Turism & Flower – din Câmpeni; Raul Travel (cu puncte de lucru în Teiuș și Aiud); Trascău Turism – din Zlatna; Efrim Tour; RC Travel – din Blaj; Total Travel – din Cugir.
Autoritatea Națională pentru Turism, a anunțat public retragerea în vederea radierii din oficiu a licențelor de turism emise operatorilor economici care nu au prezentat polița valabilă de asigurare privind asigurarea rambursării cheltuielilor de repatriere şi/sau a sumelor achitate de turişti pentru achiziţionarea serviciilor/pachetelor de servicii turistice, în cazul insolvabilităţii sau a falimentului agenţiei de turism, din următoarele considerente:
1.Potrivit art. 10 alin. (5) din H.G. nr. 1267/2010 privind eliberarea certificatelor de clasificare, a licenţelor şi brevetelor de turism, cu modificările și completările ulterioare, ”este interzisă desfăşurarea de activităţi turistice specifice agenţiilor de turism de către operatorii economici cu licenţa de turism expirată sau fără deţinerea poliţei valabile de asigurare privind asigurarea rambursării cheltuielilor de repatriere şi/sau a sumelor achitate de turişti pentru achiziţionarea serviciilor/pachetelor de servicii turistice, în cazul insolvabilităţii sau a falimentului agenţiei de turism”.
2.Potrivit art. 14 alin. (1) lit. a). din H.G. nr. 1267/2010 privind eliberarea certificatelor de clasificare, a licenţelor şi brevetelor de turism, cu modificările și completările ulterioare, ”licenţa de turism şi anexa la aceasta se retrag de către personalul cu atribuţii de control din cadrul autorităţii administraţiei publice centrale responsabile în domeniul turismului, în cazul ofertării, comercializării serviciilor/pachetelor de servicii turistice fără respectarea reglementărilor legale în vigoare”.
3.Lista agențiilor de turism care nu au făcut dovada deținerii poliţei valabile de asigurare privind asigurarea rambursării cheltuielilor de repatriere şi/sau a sumelor achitate de turişti pentru achiziţionarea serviciilor/pachetelor de servicii turistice, în cazul insolvabilităţii sau a falimentului agenţiei de turism, precum și cuprinsul primei notificări de intrare în legalitate (nr. 466/24.03.2016) au fost făcute publice pe site-ul www.turism.gov.ro (în perioada martie – septembrie 2016).
4.Direcția Generală Control și Autorizare Turism din cadrul Autorității Naționale pentru Turism a notificat pentru a doua oară toți operatorii economici care nu au făcut dovada poliței de asigurare valabile, prin scrisoare personalizată recomandată – cu nr. 1386/23.08.2016 și prin publicarea (la aceeași dată) a conținutului notificării și a listei agențiilor de turism notificate.
5.Măsura de retragere in vederea radierii din oficiu a licențelor de turism emise operatorilor economici în cauză, asigură întărirea disciplinei privind comercializarea pachetelor de servicii turistice și totodată protecție persoanelor fizice și juridice contractante.
Potrivit ANT, de la data publicării, operatorii economici care figurează în lista agențiilor de turism pentru care s-a procedat la retragerea in vederea radierii din oficiu a licențelor de turism acordate, nu mai pot desfășura activități specifice agențiilor de turism.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Programul Tomata 2025: Se schimbă ajutoarele de la stat pentru fermieri. Cum se dau bani conform noii legi
Programul Tomata 2025: Se schimbă ajutoarele de la stat pentru fermieri. Cum se dau bani conform noii legi „Tomata”, programul de susţinere a producţiei de legume cultivate în spaţii protejate, intră într-o nouă etapă de anul viitor, schimbările legislative promiţând să aducă atât provocări, cât şi oportunităţi pentru fermieri. Noile modificări vizează extinderea ajutorului de […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate4 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport5 zile ago
Metalurgistul Cugir – ACSM Codlea 3-0 la „masa verde”
-
Sport3 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate3 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată