16 agenții de turism din Alba au rămas fără licențe de funcționare – nu au făcut dovada că dețin o poliță de asigurare pentru serviciile pe care le acordă
Un număr de 16 agenții de turism din județul Alba au rămas fără licențe de funcționare după ce nu au făcut dovada că dețin o poliță de asigurare pentru serviciile pe care le acordă. La nivelul întregii țări, Autoritatea Națională pentru Turism a retras sau radiat licențele a 1.300 de firme din domeniu.
În Alba este vorba despre: Gemina Travel; Alba Iulia; Universal Turism; Everest Travel; Reîntregirea; Clik Consult; Turista per Sempre (Vauban Traveling); Holario; Carolina Tour (Grup Corint); Ecostar Tour – din Alba Iulia; Elmaria Turism & Flower – din Câmpeni; Raul Travel (cu puncte de lucru în Teiuș și Aiud); Trascău Turism – din Zlatna; Efrim Tour; RC Travel – din Blaj; Total Travel – din Cugir.
Autoritatea Națională pentru Turism, a anunțat public retragerea în vederea radierii din oficiu a licențelor de turism emise operatorilor economici care nu au prezentat polița valabilă de asigurare privind asigurarea rambursării cheltuielilor de repatriere şi/sau a sumelor achitate de turişti pentru achiziţionarea serviciilor/pachetelor de servicii turistice, în cazul insolvabilităţii sau a falimentului agenţiei de turism, din următoarele considerente:
1.Potrivit art. 10 alin. (5) din H.G. nr. 1267/2010 privind eliberarea certificatelor de clasificare, a licenţelor şi brevetelor de turism, cu modificările și completările ulterioare, ”este interzisă desfăşurarea de activităţi turistice specifice agenţiilor de turism de către operatorii economici cu licenţa de turism expirată sau fără deţinerea poliţei valabile de asigurare privind asigurarea rambursării cheltuielilor de repatriere şi/sau a sumelor achitate de turişti pentru achiziţionarea serviciilor/pachetelor de servicii turistice, în cazul insolvabilităţii sau a falimentului agenţiei de turism”.
2.Potrivit art. 14 alin. (1) lit. a). din H.G. nr. 1267/2010 privind eliberarea certificatelor de clasificare, a licenţelor şi brevetelor de turism, cu modificările și completările ulterioare, ”licenţa de turism şi anexa la aceasta se retrag de către personalul cu atribuţii de control din cadrul autorităţii administraţiei publice centrale responsabile în domeniul turismului, în cazul ofertării, comercializării serviciilor/pachetelor de servicii turistice fără respectarea reglementărilor legale în vigoare”.
3.Lista agențiilor de turism care nu au făcut dovada deținerii poliţei valabile de asigurare privind asigurarea rambursării cheltuielilor de repatriere şi/sau a sumelor achitate de turişti pentru achiziţionarea serviciilor/pachetelor de servicii turistice, în cazul insolvabilităţii sau a falimentului agenţiei de turism, precum și cuprinsul primei notificări de intrare în legalitate (nr. 466/24.03.2016) au fost făcute publice pe site-ul www.turism.gov.ro (în perioada martie – septembrie 2016).
4.Direcția Generală Control și Autorizare Turism din cadrul Autorității Naționale pentru Turism a notificat pentru a doua oară toți operatorii economici care nu au făcut dovada poliței de asigurare valabile, prin scrisoare personalizată recomandată – cu nr. 1386/23.08.2016 și prin publicarea (la aceeași dată) a conținutului notificării și a listei agențiilor de turism notificate.
5.Măsura de retragere in vederea radierii din oficiu a licențelor de turism emise operatorilor economici în cauză, asigură întărirea disciplinei privind comercializarea pachetelor de servicii turistice și totodată protecție persoanelor fizice și juridice contractante.
Potrivit ANT, de la data publicării, operatorii economici care figurează în lista agențiilor de turism pentru care s-a procedat la retragerea in vederea radierii din oficiu a licențelor de turism acordate, nu mai pot desfășura activități specifice agențiilor de turism.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
MAI: Noi constrângeri pentru persoanele care nu-și declară reședința reală. Amendă dacă locuieşti în altă parte
MAI: Noi constrângeri pentru persoanele care nu-și declară reședința reală. Amendă dacă locuieşti în altă parte Au apărut noi constrângeri pentru persoanele care nu-și declară reședința reală. Până pe 10 iunie 2025 persoanele aflate în chirie sau ,,în gazdă” trebuie să anunțe adresa unde locuiesc efectiv pentru a evita sancțiuniile prevăzute de lege. Legea spune […]
Ajutoare pentru pensionari 2025: Ce categorii de persoane vor beneficia de sprijin și ce vor primi acestea
Ajutoare pentru pensionari 2025: Ce categorii de persoane vor beneficia de sprijin și ce vor primi acestea Pensionarii care sunt eligibili, de la începutul lunii iunie 2025, urmează să primească pe carduri, fără să mai fie nevoiți să depună și alte acte, prima tranșă din banii din ajutorul promis acestora cu venituri mici și pentru […]
PENSII 2025: Câți ani de căsătorie trebuie să aibă soțul supraviețuitor ca să obțină pensie de urmaș
PENSII 2025: Câți ani de căsătorie trebuie să aibă soțul supraviețuitor ca să obțină pensie de urmaș În cazul în care unul dintre soți moare, soțul supraviețuitor poate să opteze pentru încasarea unei pensii de urmaş. Însă, pentru a obţine acest drept, trebuie cumulate mai multe condiţii. CCR a stabilit foarte clar aceste criterii. Este […]