Rămâi conectat

Curier Județean

15-19 iulie: Înscrieri la Bacalaureat 2013 pentru sesiunea de toamnă. Probele promovate pot fi recunoscute

Dragoş Suciu

Publicat

în

Candidaţii care nu au reuşit să promoveze examenul de bacalaureat în sesiunea de vară sau în alţi ani, au ocazia să se înscrie în perioada 15 – 19 iulie la sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat 2013.

Absolvenţii au dreptul să susţină examenul de bacalaureat, fără taxa, de cel mult doua ori. Prezentările ulterioare la examen sunt condiţionate de achitarea unor taxe.

Candidaţii au nevoie de următoarele documente pentru înscrierea în sesiunea din toamnă: fisa-tip informatizata – cerere individuala de înscriere la examen, în format electronic, care cuprinde datele de identificare a candidatului si lista disciplinelor de examen pentru care candidatul a optat.

Ai picat BACALAUREATUL din cauza unei materii? Se recunosc probele promovate

Candidaţii care au participat şi au fost respinşi la sesiuni anterioare de bacalaureat organizate începând cu anul 2003 şi care solicită recunoaşterea unor probe promovate în aceste sesiuni, vor prezenta la înscriere şi o adeverinţă, eliberata de unitatea de învăţământ absolvită, din care să reiasă rezultatele obţinute la examenul de bacalaureat în sesiunile menţionate.

Adeverinţa va preciza, pentru fiecare sesiune, disciplina susţinuta şi nota obţinută la fiecare din probe. În cazul în care candidatul nu s-a prezentat la una/la mai multe probe sau a fost eliminat din examen, acest lucru va fi menţionat în adeverinţă. Adeverinţa va fi semnata de directorul si de secretarul unităţii de învăţământ absolvite si va purta ștampila acesteia.

Recunoaşterea probelor promovate în sesiunile anterioare anului 2010 se face în conformitate cu prevederile alin. (1), după cum urmează:
a) proba orala de limba si literatura română se echivalează cu proba A. de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala în limba română;
b) proba orala de limba si literatura maternă se echivalează cu proba B. de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în cazul elevilor care au urmat studiile liceale într-o limba a minorităţilor naţionale;
c) proba orală susţinută la una din limbile moderne de circulaţie internaţională studiate în liceu se echivalează cu proba C. de evaluare a competentelor lingvistice într-o limba de circulaţie internaţională studiata în liceu;
d) proba scrisă la limba şi literatura româna se echivalează cu proba E. a) proba scrisă la limba şi literatura română;
e) proba scrisă la limba si literatura maternă se echivalează cu proba E. b) proba scrisa la limba şi literatura maternă;
f) proba scrisa susţinută în sesiunile anterioare anului 2010 la oricare din probele d), e) sau f), la matematica, respectiv istorie, se echivalează cu proba E. c), definită conform prezentei metodologii;
g) proba scrisa susţinută la una din disciplinele fizica, chimie, biologie, informatica, respectiv geografie, filozofie, logica si argumentare, economie, psihologie si sociologie în cadrul probelor d), e) sau f) din sesiunile anterioare anului 2010 se echivalează cu proba E. d), definită conform prezentei metodologii.
(3) Recunoaşterea probelor menţionate la alin. (2) f) si g) promovate în sesiunile anterioare anului 2010 se face doar dacă disciplinele susţinute coincid cu disciplinele pe care absolvenţii promoţiei 2011 au dreptul să le susţină în cadrul examenului de bacalaureat 2011, în conformitate cu filiera, profilul şi specializarea absolvite.
(4) Pentru absolvenţii din seriile anterioare anului 2010, cărora le-a fost echivalata proba orala promovata la limba si literatura româna, limba si literatura materna sau la limba moderna nu se eliberează certificatul care atesta nivelul de competenta lingvistica.
(5) Candidaţii care au participat şi au fost respinşi la sesiunile de bacalaureat organizate în anul 2010 pot solicita recunoaşterea probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale şi a probelor scrise susţinute în aceste sesiuni. Pentru aceşti candidaţi, în adeverinţa menţionata la alin.(1) vor fi precizate şi rezultatele obţinute la aceste probe, conform realitatea.net.

Sesiunea din toamnă a examenului de bacalaureat se desfăşoară după următorul calendar:

15 – 19 iulie: înscrierea candidaţilor;

19 – 20 august: evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A;

19 – 21 august: evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B;

20 – 21 august: evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C;

22 – 23 august: evaluarea competenţelor digitale – proba D;

26 august: limba şi literatura română – proba E)a) – proba scrisă;

27 august: limba şi literatura maternă – proba E)b) – proba scrisă;

28 august: proba obligatorie a profilului – proba E)c) – proba scrisă;

30 august: probă la alegere a profilului şi specializării – proba E)d) – proba scrisă;

2 septembrie: afişarea rezultatelor (până la ora 12:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00);

3 – 4 septembrie: rezolvarea contestaţiilor;

5 septembrie: afişarea rezultatelor finale.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO | ACCIDENT rutier la Șard: Un șofer a intrat cu mașina într-un stâlp de electricitate

Ziarul Unirea

Publicat

în

ACCIDENT rutier la Șard: Un șofer a intrat cu mașina într-un stâlp de electricitate Un accident rutier a avut loc duminică noaptea, în jurul orei 22.00, în localitatea Șard. O mașină a lovit un stâlp de curent. Citește și: FOTO | ACCIDENT pe autostrada A10: Trei autoturisme s-au ciocnit pe sensul de mers Aiud-Turda Detasamentul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea