Rămâi conectat

Monden-Clubbing

12-16 septembrie 2024 | Festivalul Internațional de Teatru de Tineret APOLLO: Trupe din Italia, India, Croația, Republica Moldova, Spania, Tunisia și România participă la ediția aniversară

Ziarul Unirea

Publicat

în

12-16 septembrie 2024 | Festivalul Internațional de Teatru de Tineret APOLLO, la Alba Iulia: Trupe din Italia, India, Croația, Republica Moldova, Spania, Tunisia și România participă la ediția aniversară

În perioada 12-16 septembrie 2024 Asociația Grupul Skepsis organizează la Alba Iulia  cea  de-a X-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru APOLLO. Ediția este una aniversară și va reuni anul acesta 67 de artiști, 11 trupe, companii de teatru private, independente și teatre instituționalizate din 8 țări : Spania, Italia, Croația, Bulgaria, Tunisia, India, Rep. Moldova și România. 

Ce ne propune ediția aniversară

Festivalul este dedicat tututor celor tineri la suflet, oferind invitaților și publicului șansa de a urmări și aprecia, la Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia, Muzeul Național al Unirii Alba Iulia și Muzeul Principia, o serie de 14 spectacole și evenimente artistice diverse ca și concept, gen și abordare.

Citește și: 1 iulie – 30 decembrie 2024 | „Teatrul – cuvânt,artă, joc”: Noul proiect cultural cu Skepsis pentru elevii din Alba Iulia

Participă la ediția din acest an:

IL LUOGO IN BUIO (Napoli, ITALIA)
NOBODY’S STUDIOS (Lucknow, INDIA)
ŠTOOS TEATAR (Velika Gorica, CROAȚIA)
Teatrul Republican Muzical-Dramatic”B.P.HAȘDEU” (Cahul, Rep. MOLDOVA)
IDEA  international project (ITALIA-SPANIA)
ANTZOKI TEATTERI (Palma de Majorca, SPANIA)
ART DES DEUX RIVES PROD (Tunis, TUNISIA)
TEATRUL 21 (Iași, ROMÂNIA)
NOI ȘI ATÂT (Mediaș, ROMÂNIA)
SKEPSIS (Alba Iulia, ROMÂNIA)
PROFESORUL DE JOACĂ (Alba Iulia, ROMÂNIA)

Invitați speciali:

JOKE ELBERS (Amsterdam, ȚĂRILE DE JOS)
VASILIA STOICHKOVA (Gorna Oriahovica, BULGARIA)

Colaborator : Harald Susanyi (ghid de turism autorizat)

Evenimentul, unic în România prin formatul pe care îl propune, crează punți de legătură între grupuri și artiști la nivel național și internațional, încurajează formarea continuă, creația liberă și schimbul de experiență și  promovează imaginea municipiului Alba Iulia.

În afara spectacolelor de teatru, festivalul propune invitaților și publicului și câteva evenimente inedite :

– Microrecital : Vasilia Stoichkova (Bulgaria), tânără interpretă de muzică ușoară și jazz
– Expoziție Internațională ”APOLLO- GOD OF LIGHT” – prezentată în premieră de Fundația ”Inter-Art” Aiud la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia și dedicată ediției aniversare a festivalului, expoziția include lucrări originale create de zeci de artiști din întreaga lume special pentru această ocazie.
– Sesiuni de feedback critic coordonate de Dr. Joke Elbers (Amsderdam, ND)

Programul detaliat al evenimentului va fi anunțat în curând printr-un comunicat și va figura pe pagina facebook și site-ul organizatorului.

Accesul spectatorilor este liber la toate evenimentele din program în limita capacității spațiilor de prezentare, cu excepția activităților dedicate exclusiv artiștilor participanți.

Sursele de finanțare – fonduri proprii, contribuții locale și co-finanțare din fonduri europene

Festivalul este finanțat ca și proiect cultural din sponsorizări și resurse proprii ale Asociației Grupul Skepsis și este organizat cu susținerea mai multor instituţii și organizaţii locale implicate ca Parteneri : Primăria Municipiului Alba Iulia; Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia; Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia și Consiliul Județean Alba; Centrul Cultural Palatul Principilor ; Fundaţia “Inter-Art” Aiud.

Contribuțiile partenerilor sunt cuantificate în servicii, singura contribuție financiară în bani la implementarea proiectului fiind adusă de către Primăria Municipului Alba Iulia, care acoperă 25% din valoarea totală a proiectului – contribuția fiind acordată după ce organizatorul efectuează toate cheltuielile din resurse proprii și prezintă raportul narativ și financiar.

Grație eforturilor Asociației Grupul Skepsis, începând din anul 2023 festivalul Apollo face parte dintr-un circuit european de evenimente și este co-finanțat prin proiectul cultural internațional LOCUS – Sinergii Culturale Urbane Locale, programul Europa Creativă, dedicat dezvoltării evenimentelor și creșterii audienței, monitorizării și analizei modului în care instituțiile locale, agenții media și mediul de afaceri local se implică și susțin inițiativele culturale ale societății civile și a operatorilor culturali independenți.

Opiniile și perspectivele exprimate aparțin în întregime autorilor și nu reflectă în mod necesar cele ale Uniunii Europene sau EACEA. Uniunea Europeană sau autoritatea responsabilă pentru grant nu sunt responsabile pentru acestea.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Monden-Clubbing

Monden-Clubbing

FOTO | Laureații Galei Tânărului Actor HOP 2024, de la Alba Iulia: Actriţa Cătălina Romaneţ, câștigătoarea marelui premiu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Laureații Galei Tânărului Actor HOP 2024, de la Alba Iulia: Actriţa Cătălina Romaneţ, câștigătoarea marelui premiu Ediţia a 27-a a Galei Tânărului Actor HOP, program de tradiție al UNITER, s-a încheiat în seara zilei de 31 august, la Teatrul de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia. Tema acestei ediții aflate sub direcția artistică a regizorului Erwin […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea