Rămâi conectat

Curier Județean

1 Martie – Ziua Mondială a Protecției Civile

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ziua Mondială a Protecției Civile marchează intrarea în vigoare a Constituției Organizației Internaționale a Protecției Civile la 1 martie 1972.

ziua-protectiei-civile-din-romania_01Prima atestare istorică a Organizației Internaționale a Apărării Civile este datată în 1931, anul în care generalul medic francez Georges Saint-Paul a înființat, la Paris, fundația „Asociația Leii din Geneva” (Lieux de Geneva Association) sau „Geneva Zones” (Geneva fiind sediul Crucii Roșii și sediul Ligii Națiunilor). Ideea fondatorului a fost, de fapt, să creeze în toate țările zone de siguranță bine demarcate sau localități stabilite pe o bază permanentă și recunoscute ca atare, încă din timp de pace, prin înțelegeri bilaterale sau internaționale.

Citeşte şi: 1 Martie 2015 – MESAJE de Mărțișor: Ce SMS-uri puteți trimite persoanelor dragi la venirea primăverii

La Conferința Internațională din 1954, de la Berlin, privind problema protecției populației civile în timp de război, s-a pus în dezbare necesitatea creării și recunoașterii zonelor neutre și a orașelor deschise. În analele Organizației Internaționale a Protecției Civile, această întâlnire devine cunoscută, mai târziu, sub numele de „Prima Conferință Mondială de Apărare Civilă”.

Începând cu 1960, organizația și-a lărgit preocupările, incluzând, pe lângă protecția populației în timp de război, și protecția pe timp de pace, în cazul producerii dezastrelor naturale și tehnologice.

Citeşte şi: Mărțișorul de 1 Martie – Origine și semnificație

În 1966, la Conferința Internațională privind Protecția Radiologică, desfășurată la Monaco, a fost adoptat textul primei Constituții, care i-a conferit statutul de organizație interguvernamentală. Această constituție poate fi privită ca o Convenție internațională prin faptul că a creat cadrul pentru depunerea de către țările membre ale Organizației a instrumentelor de ratificare.

Constituția a intrat în vigoare la 1 martie 1972, la prima Adunare Generală a Statelor Membre, fiind înregistrată în anul 1975 la Secretariatul ONU din New York.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Casa Națională de Pensii Publice: Informații privind transmiterea certificatului de viață pentru beneficiarii de pensii nerezidenți

Bera Larisa

Publicat

în

Casa Națională de Pensii Publice: Informații privind transmiterea certificatului de viață pentru beneficiarii de pensii nerezidenți În conformitate cu Legea nr. 360/2023, în vigoare de la 1 septembrie 2024, beneficiarii de pensii stabiliți în străinătate (nerezidenți) sunt obligați să transmită certificatul de viață semestrial. Transmiterea trebuie să fie efectuată din proprie inițiativă de către beneficiarii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea