Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Politică Administrație

Superficialitate în Consiliul Local Aiud

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

primaria aiudȘedințele consiliilor locale sunt publice. Oamenii trebuie să poată să-și facă cunoscută opinia cu privire la proiectele de hotărâre ale consiliului local, trebuie să poată vedea cum vorbesc, cum gândesc și cum votează consilierii, iar consilierii și primarul trebuie să fie conștienți de prezența oamenilor.

Meseria de jurnalist te învață multe. Eu nu sunt o fire calmă. Am învățat de-a lungul anilor însă să-mi controlez emoțiile și să încerc să rezolv problemele, nu să le complic. Ceea ce mă enervează în mod special este superficialitatea și în mod special superficialitatea unora dintre aleșii noștri.

Să vii în consiliul local al unui municipiu fără să citești cu atenție proiectele de hotărâre și să mai și ceri cuvântul criticându-l și propunând amendamente este mai mult decât superficialitate, este cu totul altceva.

Așa s-a întâmplat la Aiud, în ședința ordinară care a avut loc joi 25 august, unde s-au propus scoaterea la vânzare prin licitație publică a unor terenuri menite să atragă unii investitori în vederea dezvoltării unor afaceri prin care să creeze locuri de muncă. Probabil că din dorința de a ieși în evidență, unul dintre consilierii locali a reușit prin luările sale de cuvânt să stârnească râsul asistenței. Noroc că în sală nu erau mulți oameni și mai ales noroc că ședința încă nu se transmite online.

„Nu sunt de acord cu vânzarea terenului către posibili investitori, sunt de acord și propun un amendament prin care acest teren să fie concesionat!” susținea sus și tare consilierul respectiv. Da, numai că același consilier votat împotriva concesionării unui teren pentru ca un om cu inițiativă să investească bani pentru construirea unei baze sportive omologabile pe care să se poată organiza campionate zonale, naționale și alte meciuri oficiale. Păcat!

„Vreau să știu cum s-au cheltuit banii pentru festivalul  de folclor”, cerea consilierul respectiv deși i s-a spus de câteva ori că raportul respectiv are anexată o listă detailată care cuprinde ce și cum s-a cheltuit. Rușinos!

Dacă ședințele de consiliu local ar fi transmise online, astfel încât locuitorii să poată vedea ce și cum discută aleșii lor, își vor da seama pe cine au trimis să-i reprezinte și aproape sigur că își vor revizui radical opțiunile, unii râzând cu lacrimi, alții regretându-și votul.

Dorel Lazăr

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Publicitate electorală | Corneliu Mureșan: Județul Alba merită mai mult! Oamenii din Alba merită să trăiască mai bine!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Publicitate electorală | Corneliu Mureșan: Județul Alba merită mai mult! Oamenii din Alba merită să trăiască mai bine! Corneliu Mureșan, fostul subprefect al județului, candidează din partea Partidului Social Democrat pentru funcția de președinte al Consiliul Județean Alba. Corneliu Mureșan este un tânăr antreprenor cu experiență în management, dar și în administrația județeană. De profesie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea