Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Șase cazuri de rujeolă în Alba – Ministerul Sănătății confirmă șase decese cauzate de această boală, la nivel național

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Vineri, Ministerul Sănătății a anunțat o creștere a numărului de bolnavi cu rujeolă, la nivel național. Au fost confirmate 935 cazuri, cu 149 mai multe față de ultima raportare, înregistrându-se șase decese din cauza acestei boli.

rujeolaConform MS, în Alba au fost înregistrate 6 cazuri, 223 în Arad, 190 — Mureș, 128 — Bistrița, 91 — Timiș, 90 — Cluj, 39 — Caraș Severin, 37 — Brașov, 34 — Suceava, 18 — Hunedoara, 15 — Dolj, 13 — Bihor, 11—Sălaj, 6 — Harghita, 5 — Iași, 4 — Olt, câte 3 în Sibiu, București, Bacău, Constanța, câte 2 în Dâmbovița, Neamț, Brăila și câte un caz în Giurgiu, Mehedinți, Vaslui, Botoșani, Buzău, Prahova, Vâlcea.

„Majoritatea cazurilor reprezintă focare în comunitățile cu acoperire vaccinală scăzută. În contextul epidemiologic actual s-a recomandat intensificarea acțiunilor de vaccinare cu ROR a copiilor incomplet vaccinați/nevaccinați. Până la această dată au fost recuperați la vaccinare 3.049 de copii cu vârste între 1 — 15 ani”, se arată într-un comunicat al ministerului.

Ministerul Sănătății face apel către părinți să respecte calendarul de vaccinare ROR pentru sănătatea copiilor și să se adreseze medicilor de familie pentru imunizare.

MS reamintește că există suficiente doze de vaccin ROR pentru toți copiii care au nevoie de imunizare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Sâmbăta ALBĂ din Săptămâna LUMINATĂ. Credincioşii merg la biserică cu un ou roşu pentru a se împărtăşi

Unirea Ziarul

Publicat

în

Sâmbăta ALBĂ din Săptămâna LUMINATĂ. Credincioşii merg la biserică cu un ou roşu pentru a se împărtăşi Potrivit credinţei populare, în aceste zile, de la Înviere și până la Duminica Tomei, Raiul este deschis. Sâmbăta Luminată, zi cu mare însemnătate pentru creştinii ortodocşi. În Sâmbăta Luminată credincioşii merg la biserică cu un ou roşu pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea