Rămâi conectat

Sănătatea și natură

Șase boli care provoacă moartea în mai puțin de o zi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Moartea reprezintă una dintre cele mai mari temeri ale oamenilor. Există 6 afecțiuni care, odată contractate, pot duce la o moarte rapidă, în mai puțin de 24 de ore.

boli care provoaca moarteaEbola

Cunoscută şi sub numele de „febră hemoragică”, Ebola este o boală infecţioasă de cele mai multe ori letală. Virusul care o provoacă, Ebolavirus, are manifestări sub formă de hemoragii severe la oameni, primate şi antilope duiker. Acesta este foarte contagios şi survine în structură de focar, mai ales în zone din Africa Centrală şi de Vest.

Accidentul vascular cerebral

Accidentul vascular cerebral apare atunci când o arteră prin care sângele circulă către creier se sparge sau este blocată de un cheag. Este din ce în ce mai des întâlnit în România, chiar şi în rândul tinerilor.

Boala Chagas

Boala Chagas este o afecţiune deseori întâlnită în ţările din America Centrală şi de Sud. Este o parazitoză tropicală cauzată de infecţia cu protozoarul Trypanosoma cruzi şi se transmite prin intermediul unei insecte din familia Triatoma care se hrăneşte cu sânge. Scărpinatul poate accelera evoluţia bolii, pentru că, astfel, leziunea va fi contaminată cu fecalele purtătoare de parazit, iar infecţia începe să se răspândească rapid în organismul uman, unde se multiplică şi poate acapara întreg corpul gazdei.

Meningita

Este cauzată deseori de o bacterie sau un virus şi se manifestă prin inflamarea meningelor, adică a membranelor care protejează coloana vertebrală şi creierul.

MRSA

Este definită, în primul rând, de rezistenţa la tratamentul cu antibiotic. MRSA este cauzată de o varietate de Stafilococus auriu descoperită recent care, din cauza toxinelor pe care le degajă, poate să producă reacţii severe în organismul uman, de la infecţii şi afecţiuni la nivelul epidermei, până la septicemii care se determine decesul.

Febra Dengue

Aceasta este o boală de tip infecţios transmisă prin muşcătura ţânţarului de tip Aedes şi provocată de un arbovirus. Este cel mai des întâlnită în zona Asiei de Sud-Est, a Africii, în insulele Caraibe şi în America de Nord. Febra Dengue mai este numită şi „febra oaselor rupte”, pentru că provoacă dureri osoase atât de puternice, echivalente cu cele resimţite atunci suferim fracturi.

Sursa Gandul.info


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sănătatea și natură

Sănătatea și natură

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului

Mădălina Opriș

Publicat

în

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului O delicioasă și relaxantă ceașcă de ceai este binevenită oricând, dar mai ales pe 15 decembrie, ziua dedicată acestei băuturi, ce ocupă locul doi în lume după apă, într-un top al băuturilor consumate. Ziua internațională a ceaiului a fost marcată pentru prima dată în 2005, în India, ca urmare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea