Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Mircea Hava: Atât timp cât ne păstrăm seriozitatea vom colabora bine cu orice Guvern sau Parlament, indiferent de culoarea lui politică

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, a scris, luni, pe contul său de Facebook, că Alba Iulia va colabora bine cu orice Guvern sau Parlament, indiferent de culoarea lui politică, atât timp cât municipiul își păstrează seriozitatea și performanța administrativă.

PNLaniversare Alba Iulia_Gorghiu_Hava _Atanasiu (19)”Însă dincolo de jocuri și scoruri politice, sunt convins că, atât timp cât ne păstrăm seriozitatea și performanța administrativă, vom colabora bine, de aici, din Alba, cu orice guvern sau Parlament, indiferent de culoarea lui politică. Așa a fost întotdeauna. Alba Iulia nu a întârziat așteptând bani de la guverne, ci, cel mult, a avut pretenția de a fi lăsată sa muncească. Nu vreau să cred că după aceste alegeri va exista doar bine sau rău, răfuieli politice si amatorism. Acest scor nu este un favor pentru cei care au câștigat, ci o maxima responsabilitate de a împlini ce aștepta Romania”, a scris, luni, liderul PNL Alba, Mircea Hava, pe contul său de Facebook.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Acesta a adăugat că ”asumarea înfrângerii nu e cu nimic mai puțin importantă decât sărbătorirea victoriei” și nu este momentul unei analize politice extinse.

”Asumarea înfrângerii nu e cu nimic mai puțin importanta decât sărbătorirea victoriei, astfel cred ca s-ar putea rezuma situația momentului în Alba, după votul pentru “parlamentarele” de ieri. La fel de adevărat este că nu e nici momentul nici locul, nici cazul unei analize politice extinse. Asta se va întâmpla, cel mai probabil, la congresul de anul viitor. Până atunci, însă, avem de lămurit lucrurile în interior, de la zero până la vârf”, a mai scris Hava.

Acesta opinează că votul a fost dictat de economia personală a fiecăruia, iar liberalii s-au expus la aceleași greșeli ca la alegerile locale.

”Si, cel mai important, avem de mulțumit sincer și de înclinat în fata celor care au ales să ne susțină necondiționat și sa facă din Alba, alături de Sibiu si Cluj, o Românie a viitorului si a speranței, chiar daca una in miniatură, așa cum ar fi trebuit sa fie si Marea Românie. Asta nu înseamnă însă ca nu acceptam votul, să recunoaștem, covârșitor al restului țării sau ca nu găsim puterea de a ne felicita adversarii. A fost, pana la urma ( sau pana la urna?) o “competitie” pe care eu cred ca nu au castigat-o “jucatorii” ci publicul din “tribune”. A fost, probabil, un vot dictat de economia personala a fiecaruia, suprapus cu un PNL care s-a expus la aceleasi greseli ca la alegerile locale. Pentru ca, trebuie sa recunoastem, declansatorul, epicentrul acestui seism care a zdruncinat procentul acestui partid a pornit chiar de la kilometrul zero”, a mai scris Mircea Hava.

Potrivit datelor centralizate de Biroul Electoral Central (BEC), PNL Alba a obţinut la Camera Deputaţilor 35,9%, iar la Senat 35,74%, iar PSD – 35,74% la Camera Deputaţilor şi 35,69% la Senat.

În schimb, PSD a învins în nouă din cele unsprezece oraşe şi municipii, social-democraţii primind mai multe voturi atât la Camera Deputaţilor cât şi la Senat, în Alba Iulia, Aiud, Abrud, Baia de Arieş, Câmpeni, Cugir, Ocna Mureş, Teiuş şi Zlatna, iar liberalii au câştigat municipiile Blaj şi Sebeş.

Rezultatele sunt surprinzătoare întrucât la alegerile locale diferenţa dintre cele două partide a fost de 27 de procente, PSD obţinând 26%, iar PNL 53%, liberalii având în acest judeţ cele mai bune rezultate din ţară.

Rezultatele nu au fost încă validate de Biroul Electoral Judeţean Alba.

Din primele calcule, PSD și PNL vor avea în Alba câte doi deputați și câte un senator, iar al cincilea mandat de deputat va fi ocupat de ALDE, USR sau PMP, după redistribuire.

Astfel, vor obține un nou mandat în Camera Deputaților Ioan Dîrzu și Cornel Suciu de la PSD, respectiv Florin Roman și Corneliu Olar de la PNL, în vreme ce la Senat un mandat îi va reveni lui Daniel Breaz (PSD), iar altul lui Alexandru Pereș (PNL).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

13 microbuze electrice achiziţionate pentru elevii din Alba cu bani provenind din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră

Unirea Ziarul

Publicat

în

13 microbuze electrice achiziţionate pentru elevii din Alba cu bani provenind din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră Administraţia Fondului pentru Mediu acordă UAT – Judeţul Alba o finanţare în valoare de 15 milioane de lei, inclusiv TVA, pentru achiziţionarea a 13 microbuze electrice. Contractul de finanţare a fost încheiat în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea