Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Meci caritabil pentru Cristi Coroian, fostul antrenor al Metalurgistului Cugir | Fostele glorii de la CFR Cluj şi Gloria Bistriţa au strâns bani pentru recuperarea acestuia

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În 2005, Cristian Coroian, în acea perioadă antrenor al Metalurgistului Cugir a suferit un atac cerebral în timpul unei şedinţe de antrenament a divizionarei de sub Drăgana. Procesul de recuperare este unul anevoios şi costisitor, iar pentru aceasta fostele glorii ale echipelor CFR Cluj şi Gloria Bistriţa au susţinut un meci caritabil, ale cărui încasări au fost donate atacantului cu peste 400 de meciuri în Liga 1. Printre protagoniştii meciului special s-au numărat şi foştii unirişti Ovidiu Maier şi Florin Dan, jocul fiind condus la centru de Sorin Corpodean.

În continuare vă prezentăm articolul publicat pe site-ul www.prosport.ro

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Clinica unde Cristi Coroian se recuperează după atacul cerebral suferit chiar pe terenul de fotbal va primi peste 2000 de euro doar din biletele vândute la meciul dintre prietenii lui Coroian, de la CFR şi Gloria Bistriţa. Mijlocaşul le-a mulţumit colegilor care au venit pentru reîntâlnirea cu el, prin intermediul Prosport.

Atunci când soarta îţi încearcă serios un prieten nu poţi să stai deoparte. N-au făcut-o nici foştii colegi ai lui Cristian Coroian, care au încălţat încă o dată ghetele de fotbalişti, pentru un amical care să ajute la recuperarea jucătorului care şi-a pus serios amprenta pe destinul celor două cluburi, la începutul anilor 2000. Dorinel Munteanu, Alin Minteuan, Cristi Panin, Adi Anca, Călin Albuţ sau Radu Sabo au răspuns prezent. La fel şi 1000 de suporteri ai CFR-ului care au plătit câte 10 lei pe bilet.

 Echipele a căror vedetă a fost Cristi Coroian s-au întâlnit într-un joc amical pentru ajutorarea fostului fotbalist. Coroian a suferit un atac cerebral în urmă cu doi ani și se află în recuperare.”Coro” o antrena pe Metalurgistul Cugir și i s-a făcut rău în timpul unui antrenament. A fost dus la spital și diagnosticat cu accident vascular cerebral. El muncește acum ca să se recupereze.

Pentru că recuperarea implică și costuri mari, pe lângă efortul propriu-zis, s-au făcut în ultimul an multe donații din partea unor persoane din fotbal. S-au dat bani, s-au donat și s-au vândut tricouri pentru a i se oferi sprijin lui Coroian

Toţi banii din tichete şi toate donaţiile colegilor au mers în contul clinicii Polaris, unde se recuperează Cristi Coroian. Recuperarea e grea şi costisitoare pentru fostul mijlocaş cu peste 400 de meciuri în Liga I. Doi ani au trecut de la nefericitul eveniment, când lui Coroian i s-a făcut rău la un antrenament al echipei pe care o antrena, Metalurgistul Cugir. Diagnosticul a fost atac cerebral, iar de atunci Coroian a început o luptă pentru recuperare. Fostul mijlocaş şi-a ascuns cu greu lacrimile, dar, cu siguranţă, foştii colegi i-au dat forţa de a continua recuperarea şi poate într-o zi va reveni pe terenul de fotbal, unde a fost întotdeauna. “Întâlnirea cu colegii a fost extraordinară! M-a bucurat mult să îi văd pe fiecare în parte”, a spus Cristi Coroian pentru www.prosport.ro.

CFR – Gloria 5-3

CFR Cluj: Emil Ştef, Sabin Pîglisan, Gabriel Băcneanu, Laur Aştilean, Dorin Toma, Gyuszi Balint, Casian Miclăuş, Vasile Jula, Cosmin Văsâie, Dan Florin, Sergiu Ghiorma, Csaba Kiss, Sorin Oncică, Cristian Panin, Alin Minteuan, Bogdan Minteuan, Adrian Anca, Cosmin Tilincă, Dorinel Munteanu. Antrenori: George Ciorceri, Octavian Albu şi Horia Cîrlan.

Gloria Bistriţa: Călin Albuţ, Dorel Zegrean, Valer Săsărman, Ioan Miszti, Eugen Voica, Emil Dăncuş, Sebastian Moga, Dan Matei, Ilie Lazăr, Ovidiu Maier, Horaţiu Cioloboc, Adrian Nalaţi, Radu Sabo, Cristi Alexandru, Sandu Negrean, Alin Bănceu, Adrian Truşcă, Alin Rus. Antrenor: Aurel Nalaţi.

Contul în care se pot face donații pentru fostul fotbalist:
CRISTIAN COROIAN
RO69BRDE130SV42289651300

FOTO: Zoli Cantor


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Liga 4: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” Macarie (Adu Academy Șona)

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Sâmbăta Mare, Liga 4, etapa a 25-a: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica, cu „careu” Mihu (4 reușite)! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” (5 goluri) Macarie (Adu Academy Șona) *Limbenii Limba – Performanța Ighiu 1-0 (1-0). Victorie prețioasă a nou-promovatei, împotriva unui oponent cu pretenții la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea