Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Centrul de Recuperare pentru Copii „Maria Beatrice” Alba Iulia angajează patru kinetoterapeuți

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Centrul de Recuperare pentru Copii „Maria Beatrice” Alba Iulia angajează patru kinetoterapeuți (Licențiați iunie 2016 sau anterior). Înscrieri pe [email protected] sau tel. 0741288303.

În fiecare lună sosesc la Centrul Maria Beatrice din Alba Iulia câte 25-30 de familii, având copii cu afecțiuni neuromotorii grave și stări post fracturi, din întreaga țară și asta 10 luni pe an. Familiile străbat sute de kilometri și revin la Alba Iulia între 4 și 8 ori pe an, cu staționare câte două săptămâni. Programările pentru seriile de tratamente se fac înainte cu 4-6 luni. În ultimul timp au început să vină familii și din Diaspora. De tratament pe termen lung, subvenționat, beneficiază zilnic 30 de copii din municipiul Alba Iulia și 5 copii din municipiul Sebeș.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Maria Beatrice01

Media de vârsta a copiilor beneficiari ai Centrului Maria Beatrice, Alba Iulia este de 6 ani și 4 luni, o vârstă la care încă se pot schimba lucrurile, iar practica demonstrează aceasta. Studiul efectuat pe 54 de cazuri grave și foarte grave existente în Centru pe parcursul anilor 2012-2015, au relevat o evoluție medie pozitivă de  26%. (Studiul detaliat se află la adresa http://mariabeatrice.ro/complexul-maria-beatrice/beneficiari-rezultate/ ).

28 de angajați salariați, cu contracte de muncă, asigură tratamentele și buna funcționare a centrului: medici de recuperare – medicină fizică și balneologie, kinetoterapeuți, fiziokinetoterapeuți,  hidroterapeuți-profesori de cultură fizică medicală, psihoterapeuți ocupaționali, psihoterapeuți logopezi, ergoterapeuți, maseuri, asistent medical, asistent social, administrativ.

Afectiuni vizate:

Afecțiuni neuromotorii, osteoarticulare și musculo-scheletale: paralizie cerebrală infantilă, tetrapareză, hemipareză, monopareză, parapareză, tulburări de coordonare, retard psiho-neuro-motor, diferite sindroame neurologice (sindrom West, boli genetice, etc.), boli ale măduvei spinării, afecțiuni posttraumatice–cranio-cerebrale și vertebro-medulare, leziuni de nervi periferici, miopatii și boli neuromusculare (distrofii musculare), tulburări de statică vertebrală (cifoze, scolioze, hiperlordoze, etc.), deviații de membre superioare și inferioare (genu varum, genu valgum, talus valgus, genu recurvatum, picior plat, picior strâmb congenital, picior equin, etc), sechele rahitism, retracții de tendoane, stări post fracturi.

Vezi și http://www.mariabeatrice.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

PENSII 2024: Care este cea mai mică pensie în România? Țara noastră, cea mai mică speranță de viață din Uniunea Europeană

Ziarul Unirea

Publicat

în

PENSII 2024: Care este cea mai mică pensie în România? Țara noastră, cea mai mică speranță de viață din Uniunea Europeană Românii care ies la muncă după 35 de ani se pot bucura de pensie aproximativ 11 ani și 6 luni, speranța de viață din România fiind cea mai mică, adică 76.6 ani, potrivit datelor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea