Rămâi conectat

Ştirea zilei

Weekend cu evenimente pe alese, în Alba: Sărbătoarea Muzicii, Ziua Rozelor, Festivalul Cetăților Dacice, Sărbătoarea Iei și Bikers Party

Alexandra Mates

Publicat

în

Weekend cu evenimente pe alese, în Alba: Sărbătoarea Muzicii, Ziua Rozelor, Festivalul Cetăților Dacice, Sărbătoarea Iei și Bikers Party

Weekend-ul 23-25 iunie 2017 se anunță a fi unul plin de evenimente, în Alba. Astfel, cei care se vor afla în județ vor avea ocazia să petreacă un sfârșit de săptămână relaxant, cu spectacole pe toate gusturile. La Alba Iulia va avea loc ”Sărbătoarea Muzicii”, iar la Săsciori se dă startul, sâmbătă, la Festivalul Cetăților Dacice. Tot sâmbătă, e ”Ziua Rozelor” la Ciumbrud, tradiționala sărbătoare în care este celebrat trandafirul, iar în apropiere de Alba Iulia va fi Bikers Party tot weekend-ul, un eveniment dedicat pasionaților de motociclete. De asemenea, pentru iubitorii de tradiții este pregătită o sărbătoare în Sebeș, la Petrești, unde portul popular va fi în centrul atenției. Este vorba despre „Sărbătoarea Iei”, aflată la prima ediție.

Seria festivalurilor de vară 2017 continuă la Alba Iulia cu un alt eveniment grandios organizat de primărie, Sărbătoarea Muzicii. Vineri, 23 iunie, în Cetatea Alba Carolina reîncepe dominația sunetului, iar timp de trei zile albaiulienii și turiștii aflați în „Cealaltă Capitală” se vor putea bucura numai de muzică de calitate și spectacole celebre.

Programul festivalului din acest an include spectacole precum “Ciocârlia reloaded” , „Valsul secolului” cu Orchestra simfonică a Filarmonicii de Stat a Republicii Moldova și participarea extraordinară a compozitorului „Eugen Doga”, „Tango în cetate” cu Analia Selis, Răzvan Suma, Mariano Castro, Omar Massa, Rafael Butaru, o operă pentru copii „Căsuța cu povești muzicale” și două concerte susținute de trupele Smokie și Compact.

”Sărbătoarea Muzicii înseamnă că știți să alegeți ce ascultați și știti să vă bucurați de muzică în starea ei de grație și în formă ei cea mai avansată și mai elevată”, spun organizatorii.

Citiți și 23-25 iunie: SĂRBĂTOAREA MUZICII 2017, la Alba Iulia. Programul celor 3 zile de festival: Tango în Cetate, Ciocârlia Reloaded, Valsul Secolului și concerte cu Smokie și Compact

Festivalul Cetăților Dacice se desfășoară anul acesta la Săsciori, în perioada 24-25 iunie. Aflat la cea de-a XI-a ediție, evenimentul este şi de această dată o invitaţie inspirată pentru cei care iubesc istoria transformată în spectacol.

Timp de două zile, cei care vor fi prezenți în comuna Săsciori vor avea ocazia să participe la spectacole de reenactment, lupte între gladiatori, daci şi romani, ateliere antice, expoziţii, ritualuri, concerte, dar şi întreceri între voinicii şi „puii de daci” din cetăţile dacice din Alba.

Festivalul Cetăţilor Dacice este o marcă înregistrată a Consiliul Judeţean Alba.

Citiți și În weekend: Festivalul Cetăților Dacice 2017, la Săsciori. PROGRAMUL complet al evenimentului. Bătălii, ritualuri, tabără antică, decathlon dacic, concert Talisman și spectacol folcloric

Ca în fiecare an, sâmbăta, 24 iunie 2017, toţi iubitorii de trandafiri sunt aşteptaţi la Ciumbrud, la un eveniment plin de culoare şi parfum, Ziua Rozelor, în care este celebrat acest rege al florilor, trandafirul, dar şi cei care îl produc de atâtea generaţii cu multă dragoste şi mai ales pricepere.

Programul cuprinde o paradă, la care participă fanfara judeţului Alba, dansatori, majorete, trăsuri, mașini, biciclete decorate cu trandafiri, dar și dansuri cu majorete, dansuri populare sau concursuri (cel mai frumos stand, cel mai frumos aranjament de trandafiri şi Duelul Rozelor). Vor fi, de asemenea, ateliere de fotografie şi pe teme florale pentru copii şi adulţi, expoziţie de desene, tombolă cu premii, vizită ghidată la câmpurile de trandafiri, recitaluri de muzică populară şi uşoară, degustare de produse obţinute din trandafiri şi produse locale, foc de artificii, Balul Rozelor și un concert susținut de formația Bere Gratis.

Citiți și Sâmbătă, 24 iunie, Ziua Rozelor la Ciumbrud – Un nou spectacol grandios de parfum și culoare, paradă, dansuri, concert Bere Gratis, artificii. PROGRAMUL complet

Sâmbătă și duminică, 24 şi 25 iunie, începând cu ora 9.00, va avea loc, la Petreşti, „Sărbătoarea Iei”.

”Scopul acestui eveniment este de a promova ia, ca simbol al portului popular românesc, în strânsă legătură cu tradiţiile legate de sărbătoarea Sânzienelor și a Nașterii Sf. Proroc Ioan Botezatorul. Dorim să contribuim la promovarea valorilor româneşti în rândul tinerei generații, în contextul în care, în data de 24 iunie este marcată Ziua Universală a Iei. Comunitatea locală va îmbrăca un aer de sărbătoare, iar portul popular va fi în centrul atenţiei”, transmite Primăria Sebeș.

Va avea loc o paradă a portului popular, o expoziţie de costume populare și fotografii vechi ilustrând portul popular, premierea celor mai autentice costume populare și înmânarea diplomelor pentru cei mai reprezentativi promotori locali ai folclorului românesc, un spectacol de muzică și dansuri populare și  standuri cu vânzare de obiecte de artizanat și handmade. De asemenea, va fi organizat și un picnic în natură.

Citiți și 24-25 iunie: ”Sărbătoarea Iei”, la Petrești. Parada portului popular, premierea celor mai autentice costume, expoziție, spectacol de muzică și dansuri și picnic în natură. PROGRAMUL

În 23-25 iunie, e Bikers Party la Alba Iulia

Festivalul reuneşte, la Alba Iulia, membrii cluburilor de motociclism din întreaga ţară , cărora li se vor adăuga şi alţi invitaţi, într-o sărbătoare a tuturor iubitorilor de motociclete.

Scopul festivalului este  campania caritabilă destinată  Centrului  Maria Beatrice Alba Iulia, unde  mulţi copii cu dizabilităţi şi accidentaţi din întreaga ţară sunt trataţi în cele mai bune condiţii . Prin această campanie se încearcă, sprijinul fiecăruia, dotarea cu echipament terapeutic de care copiii au  nevoie, spun organizatorii.

Din program nu va lipsi tradiționala paradă de motociclete, “campaniile de conștientizare a motocicliştilor în trafic”, costumelor şi dotărilor auxiliare, jocuri şi concursuri interactive, dar şi o tombolă la care marele premiu este o motocicletă, concerte şi recitaluri ale unor formaţii rock din România. Vedeți AICI programul complet al evenimentului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie” Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. Programul de funcționare a supermarketurilor din România nu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea