Rămâi conectat

Actualitate

Virusul MPOX evoluează: Noua tulpină se transmite preponderent de la om la om și a făcut zeci de victime în primele 9 luni din 2024

Bera Larisa

Publicat

în

Virusul MPOX evoluează: Noua tulpină se transmite preponderent de la om la om și a făcut zeci de victime în primele 9 luni din 2024

Un nou studiu arată că varianta recentă a virusului mpox prezintă o capacitate crescută de transmitere de la om la om, spre deosebire de formele anterioare ale virusului, care se răspândeau în principal prin contactul cu animale.

Citește și: ALERTĂ în Europa din cauza virusului mpox: A fost detectat primul caz de infectare în Suedia și se așteaptă ca numărul cazurilor să crească

Autorii cercetării, publicate în revista Cell, precizează că noile epidemii de mpox din Africa sunt influențate de mai mulți factori.

„Cazurile umane de mpox din Republica Democrată Congo (RDC) sunt alimentate de două scheme de transmitere”, au declarat autorii studiului.

Recent, Germania a emis o avertizare de călătorie după ce a fost detectată o tulpină extrem de infecțioasă a virusului, clade Ib, pentru prima dată în țară.

Călătorii au fost sfătuiți să „își ia măsuri de precauție suplimentare” în timpul vizitelor în Germania, unde a fost confirmat un caz al acestei variante.

Institutul Robert Koch (RKI), centrul de control al bolilor din Germania, a menționat că riscul pentru populația generală este scăzut, dar „monitorizează situația foarte îndeaproape și își ajustează recomandările dacă este necesar.”

Persoana afectată a fost infectată în străinătate, dar nu au fost oferite detalii suplimentare, conform surselor din domeniul sănătății.

Noua tulpină MPOX a făcut zeci de victime în primele 9 lui din 2024

Se consideră că focarul acestei tulpini a avut originea în Republica Democratică Congo, unde au fost raportate 5.399 de cazuri și 25 de decese în primele nouă luni ale anului 2024, potrivit Agerpres.

De asemenea, s-a observat o extindere a cazurilor în alte regiuni ale continentului, numărul total de cazuri suspecte de mpox în acest an atingând cifra de 42.438, cu 8.113 cazuri confirmate, conform datelor furnizate de Centrul African pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

În total, cel puțin 1.000 de decese de mpox au fost raportate în Africa, ceea ce a determinat Organizația Mondială a Sănătății (OMS) să declare o urgență sanitară globală pentru a doua oară în doi ani. Alte cazuri de tulpină clade Ib au fost semnalate și în Suedia, Thailanda și India.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2025: Noua formulă de calcul și indexare. Plafonarea pensiilor speciale și majorarea contribuțiilor la pilonul II

Cezar Lancrajan

Publicat

în

Pensii 2025: Noua formulă de calcul și indexare. Plafonarea pensiilor speciale și majorarea contribuțiilor la pilonul II Creşterea contribuţiilor la Pilonul II, de la 4,75% la 6% până în anul 2031, digitalizarea sistemului de pensii private, introducerea unei noi reguli de indexare a pensiilor şi reducerea pensionării anticipate sunt principalele măsuri incluse în Reforma pensiilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea