Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO| Victorie în față sorții: Alex, tânărul din Alba, bătut cu brutalitate în Spania, a IEȘIT din comă și a făcut primii pași

Ziarul Unirea

Publicat

în

VIDEO| Victorie în față sorții: Alex, tânărul din Alba, bătut cu brutalitate în Spania, a IEȘIT din comă și a făcut primii pași

Tânărul Alexandru, originar din orașul Abrud, a învins soarta și prognozele medicilor și a ieșit din comă, spre fericirea mamei sale care l-a vegheat timp de doi ani.

La data de 25 iulie 2021, viața lui Alexandru Andrei Ioniță s-a schimbat radical. Tânărul, care avea atunci 23 de ani, a fost bătut cu brutalitate de 16 persoane, dintre care opt minori. Bătaia l-a lăsat în comă, iar medicii s-au îndoit inițial de supraviețuirea tânărului.

CITEȘTE ȘI: Tânăr din Alba, bătut cu BRUTALITATE în Spania, de un grup de tineri. Se zbate între viață și moarte, la spital

De atunci mama băiatului nu s-a mai despărțit de el în niciun moment. A dormit lângă patul băiatului la spitalul Cruces, apoi la sanatoriul Gorliz până când au reușit să acceseze locuințe sociale de închiriere adaptate nevoilor lui ‘Alex’, potrivit publicației spaniole El Correo.

Acum, la aproape doi ani femeia zâmbește din nou și este încântată să vadă recuperarea fiului ei, care a reușit să facă primii pași cu ajutorul unui cadru. „Ziua în care l-am văzut stând din nou în picioare a fost cea mai fericită zi din viața mea”, a spus ea pentru ETB.

Recuperarea lui este foarte lentă, dar progresează. Tânărul, care nu vorbește și nu mănâncă singur, se mișcă într-un scaun cu rotile. Abia se poate mișca, dar când este întrebat ce mai face, își ridică ușor brațul stâng și cu mâna strânsă în pumn încearcă să fluture. Nefiind capabil să articuleze un cuvânt, dă din cap.

Șase dintre cei opt minori implicați în acest act de agresiune au fost condamnați de un tribunal pentru minori în decembrie pentru tentativă de omor calificat.

Alți opt tineri, majori la momentul incidentului, sunt încă în așteptarea unui proces. În total, minorii și familiile lor sunt obligați să îi despăgubească pe Alex și pe părinții săi cu suma de 821.900 de euro, plus 10.000 de euro fiecărui părinte.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Rezultate finale BACALAUREAT 2024, după contestații: Notele, publicate pe edu.ro

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rezultate finale BACALAUREAT 2024, după contestații: Notele, publicate pe edu.ro Ministerul Educaţiei a publicat, vineri, 12 iulie 2024, rezultatele finale ale examenului de bacalaureat, după soluţionarea contestaţiilor. CLICK AICI PENTRU REZULTATELE FINALE PE ȚARĂ LA BACALAUREATUL 2024 CLICK AICI PENTRU REZULTATELE FINALE PE ALBA LA BACALAUREATUL 2024 MENȚIUNEA REDACȚIEI: La momentul actualizării articolului, rezultatele erau […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea