Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO | Paulownia, copacul-minune din grădina unui albaiulian, care a crescut ca Făt – Frumos: În 12 ani a scos dalele, a dărâmat gardul și are peste 20 de metri înălțime

Ziarul Unirea

Publicat

în

Paulownia, copacul-minune din grădina unui albaiulian, care a crescut ca Făt – Frumos: În 12 ani a scos dalele, a dărâmat gardul și are peste 20 de metri înălțime

Un arbore Paulownia, achiziționat în urmă cu mai bine de 12 ani de către un albaiulian, a crescut ca Făt-Frumos în grădina bărbatului, ajungând în prezent la o înălțime de peste 20 de metri.

Copacul-minune a fost cumpărat în aprilie 2012, pe când încăpea într-un ghiveci mic și avea circa 8-10 cm. Deși la momentul respectiv toți cunoscuții bărbatului erau sceptici că micul arbore va supraviețui, în doar 4 luni a ajuns să măsoare peste 3,50 metri.

Citește și: Paulownia – copacul care creşte ca Făt – Frumos în grădina unui albaiulian

În 12 ani de când a fost plantat în curtea din Alba Iulia, Paulownia a ajuns la peste 20 de metri înaălțime, a scos dalele și…a dărâmat gardul.

Specia Paulownia este un arbore foios cu creştere extrem de rapidă cu înmulţire vegetativă şi toleranţă ridicată la condiţiile de mediu. Acest arbore este originar din China şi se dezvoltă în climat variat de la tropical până la climat temperat rece, în zone cu precipitaţii medii de la 500 mm până la 2000 mm pe an.

YouTube video

Paulownia creşte în zone cu o altitudine puţin mai mare decât nivelul mării până la altitudine de 2400 metri şi poate fi considerată ca o plantă cu necesităţi minime de apă, în ciuda faptului că nu creşte în zone aride.

Paulownia (arborele cunoscut ca şi Copacul Prinţesei sau Copacul păsării Phoenix) este un arbore de esenţă tare cu cea mai rapidă creştere din lume. Crescut în condiţii optime, poate ajunge la o înălţime de până la 20 m în 3 ani, şi poate fi recoltat pentru producţia de biomasă şi cherestea.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Recalculare pensii 2024: Intervenție legislativă pentru cei ale căror pensii au fost „înghețate”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Recalculare pensii 2024: Intervenție legislativă pentru cei ale căror pensii au fost „înghețate” M-am informat oficial de la Casa Națională de Pensii și Casa Județeană de Pensii Alba în legătură cu situația bulversantă a unora dintre pensionari, care fie au primit decizii eronate, ulterior retrase, fie au primit decizii cu valoarea nominală mai mică a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea