Rămâi conectat

Actualitate

VIDEO: Patru persoane, reținute de DIICOT Alba. Sunt cercetate pentru trafic de droguri, după ce au introdus în țară un colet de 14 kilograme de cannabis

Ziarul Unirea

Publicat

în

Joi, 18 mai 2017, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Alba Iulia au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a patru persoane, trei bărbați și o femeie din București, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc şi trafic internațional de droguri de risc.

”În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în cursul lunii mai 2017, inculpaţii State Michael Roger, Damian Mara Andrada, State Emanoil şi Ruczui Petrişor au introdus în țară, în vederea comercializării, cantitatea de 14,30 kilograme cannabis și 89,2 grame rezină de cannabis, prin intermediul unei firme de transport internaţional, cantitatea de droguri fiind disimulată într-un colet expediat din Spania.

Investigațiile în acest caz au început la data de 16.05.2016, când organele de cercetare penală s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că persoane necunoscute au expediat din Spania – Barcelona, prin intermediul unei firme de transport internațional, un colet în care se află disimulată o cantitate considerabilă de cannabis.
Conform actului de sesizare coletul era format dint-o cutie ce avea inscripţionat destinatar în Bucureşti, fără a avea menționat vreun expeditor, iar în urma examinării conținutului s-a stabilit că acesta conține 14,30 kilograme cannabis și 89,2 grame rezină de cannabis.

Procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Alba au dispus, în data de 16.05.2017 , începerea urmăririi penale pentru infracţiunile de trafic de droguri de risc, faptă prev. de art. 2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 și trafic internațional de droguri de risc, faptă prev. de art. 3 alin. 1 din Legea nr. 143/2000.

Din investigaţii a reieşit că la data de 18.05.2016, urmare livrării coletului la destinaţie, inculpatului Ruczui Petrişor a transportat cantitatea 14,30 kilograme cannabis și 89,2 grame rezină de cannabis, la reşedinţa inculpaţilor State Michael Roger, Damian Mara Andrada şi State Emanoil din municipiul Bucureşti.

Cu ocazia percheziţiei domiciliare efectuate la reşedinţa inculpaţilor State Michael Roger, Damian Mara Andrada şi State Emanoil au fost identificate și ridicate 200 de grame de cannabis, 5 grame de rezină de cannabis, 6 comprimate de ecstasy, dispozitive de mărunţit şi cântărit, o substanţă pulverulentă, înscrisuri, ambalaje şi suma de 10.000 de lei.

Cei patru inculpați au fost reținuți pe o perioadă de 24 de ore, ulterior pe numele a trei dintre inculpaţi, respectiv State Michael Roger, Damian Mara Andrada şi State Emanoil fiind emise de către instanță mandate de arestare preventivă, pe o perioadă de 30 de zile, iar pentru inculpatul Ruczui Petrişor s-a dispus măsura arestului la domiciliu, pe o perioada de 30 de zile.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba şi a Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bucureşti.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie”, se arată în comunicatul DIICOT.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Condițiile de acordare a burselor pentru elevi se schimbă: Prezența la școală și media la purtare, criterii eliminatorii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Condițiile de acordare a burselor pentru elevi se schimbă: Prezența la școală și media la purtare, criterii eliminatorii Un proiect de ordonanță de urgență pentru modificarea și completarea Legii învățământului preuniversitar nr. 198/2023 și a Legii învățământului superior nr. 199/2023 schimbă condițiile de acordare a burselor pentru elevi. Astfel, în anul școlar 2024/2025 prezența și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea