Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| Asfaltări în ritm alert pe DN1 între Alba Iulia și Aiud. Restricții de trafic în zona în care se fac lucrările

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Asfaltări în ritm alert pe DN1 între Alba Iulia și Aiud. Restricții de trafic în zona în care se fac lucrările

Pe DN1, între Alba Iulia și Aiud, se toarnă un covor asfaltic complet nou, lucrările începând ieri, 20 octombrie 2022 și continuă în ritm alert.

Licitația pentru asfaltarea DN1 a fost câștigată de firma DIFERIT AG, iar lucrările propriu-zise sunt efectuate de firma din Alba, Elis Pavaje SRL.

Porțiunea de drum între Alba Iulia și Aiud nu a mai fost asfaltată integral din anul 1996, iar în 2012 s-a făcut un strat de șlam (asfalt la rece), anual efectuându-se doar lucrările de întreținere.

În zona în care se asfaltează, traficul este restricționat, fiind instalate semafoare, circulându-se alternativ la intervale de 5 minute. Timpii de așteptare sunt rezonabili, autostrada preluând altfel cea mai mare parte din trafic.

„Între Alba Iulia și Aiud, firma Elis Pavaje efectuează lucrări de întreținere periodică, respectiv turnarea unui covor asfaltic cu MAS(F) 16 de 4 centimetri, după ce în prealabil a fost frezat covorul asfaltic vechi.

YouTube video

Beneficiarul lucrării este CNAIR, prin Direcția Regională de Drumuri și Poduri Cluj.

Va fi așternut covor asfaltic pe o suprafață de aproximativ 170 000 de metri pătrați pe o lungime de aproape 20 de kilometri.

Se vor turna între 800 și 1000 de tone de asfalt zilnic, iar lucrările vor fi finalizate în circa o lună”, a declarat pentru ziarulunirea.ro Cristian Panea, Director Elis Pavaje SRL.

CITEȘTE ȘI: Începe marea asfaltare pe DN1, între Alba Iulia și Aiud: Drumul nu a mai fost asfaltat de ani de zile

De asemenea, reprezentanții DRPD Cluj au venit la rândul lor cu o serie de precizări.

„Pe DN 1, sectorul de drum cuprins între km 386+660 – km 406+950 se execută lucrări de întreținere periodică pe timp de vară – covoare asfaltice cu MAS 16, cu frezare 4 cm. Se așterne stratul de uzură în zona km 387-388.

Pe sectorul de drum menționat au fost efectuate în anul 2012 lucrări de întreținere periodică pe timp de vară – straturi bituminoase foarte subțiri executate la rece (șlam)”, au declarat reprezentanții DRDP Cluj pentru ziarulunirea.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea