VIDEO. Împrumut de un milion de euro pentru reabilitarea Stadionului Cetate din Alba Iulia – PROIECTUL unui consilier local
Un împrumut de circa un milion de euro este soluția consilierului local din Alba Iulia, Mircea Trifu, în ceea ce privește ”salvarea” Stadionului Cetate, odinioară simbol viu al municipiului, acum cuprins de o atmosferă ”gri”, cu garduri dărăpănate, porți ruginite, pereţi scorojiţi, pistă de atletism decolorată și plină de denivelări.
Mircea Trifu a susținut, joi, o conferință de presă atipică, pe pista de atletism a Stadionului Cetate, în care a precizat că nu a avut sorți de izbândă cu alte demersuri privind la reabilitarea lui, iar astfel a ajuns la concluzia că cea mai bună și sigură variantă este obținerea unui credit bancar de circa un milion de euro.
”Soluția concretă este una singură. Obținerea unui credit bancar care să poată pune în valoare, în primă fază, măcar pista, care ar costa din analizele noastre 300.000 de euro și o sumă de câteva sute de mii de euro, până într-un milion, cu care să-i dăm o înfățișare nouă stadionului Cetate. Nu se va putea face un stadion comparabil cu cel de la Cluj-Napoca, dar în primă etapă trebuie să ne gândim la posibilitățile Consiliului Local de a returna acești bani și la o soluție concretă pe care să o punem în aplicare cât mai repede fără să tergiversăm cu tot felul de povești, gen emitere de obligațiuni și alte invenții”, a spus Mircea Trifu. (declarația sa, în filmarea de mai jos).
Anterior, el amintise de o inițiativă a sa, la care s-au alăturat și câțiva albaiulieni, de a alerga pe stadion în fiecare sâmbătă dimineața pentru a sensibiliza autoritățile.
De asemenea, el a afirmat că de când s-a construit stadionul nu s-au făcut lucrări de reabilitare importante, ci doar s-au pus scaune de plastic.
Mircea Trifu consideră că rambursarea creditului nu ar fi o problemă pentru municipalitate, având în vedere că dobânda ar fi de 1%.
Stadionul „Cetate” din Alba Iulia este singura bază de antrenament din municipiu unde se poate practica sport gratuit, fiind frecventat de zeci de tineri şi deopotrivă vârstnici în zilele cu vreme bună. Aici au făcut primii paşi în fotbal fotbal jucători foarte buni, cei mai titraţi fiind Nicolae Stanciu şi Gicu Grozav.
Sentimentul de melancolie este apăsător pentru cei care au cunoscut momentele de glorie ale echipei de fotbal Unirea Alba Iulia, care a evoluat zeci de ani pe Stadionul ”Cetate”.
Gardurile stadionului sunt dărăpănate, iar porțile ruginite ies în evidență.
De asemenea, pereţii tribunelor sunt scorojiți, iar pista de atletism este decolorată şi plină de denivelări.
Pe tribuna unu şi doi sunt montate scaune de plastic, iar peluzele sunt din beton, care e degradat şi crăpat. Scările de acces în tribune au vopseaua ”sărită”, iar zugrăveala de pe pereţi este căzută. Pe partea exterioară a stadionului mai stau lipite câteva panouri pe care scrie ”Nu rasismului” şi reguli de conduită în stadion, însă acestea nu mai sunt lizibile din cauza intemperiilor.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Intervenție pe DC 217 pentru salvarea unei persoane blocate într-o mașină pe care a căzut un arbore
Intervenție pe DC 217 pentru salvarea unei persoane blocate într-o mașină pe care a căzut un arbore Un incident rutier a avut loc vineri, 22 noiembrie 2024, în jurul orei 12.00, pe DC 217, unde o persoană ar fi rămas blocată într-o mașină după ce un copac a căzut peste ea. Citește și: VIDEO | […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan