Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

VIDEO| Florin Roman, PNL Alba: ”Programul de guvernare al PSD – o gogoașă electorală umflată”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Recentele măsuri anunțate de liderul penal al PSD, Liviu Dragnea, (condamnat la un an de închisoare cu suspendare), sub forma unui program de guvernare seamănă cu un nou capitol din volumul „Demagogie și populism” servit românilor în prag de alegeri parlamentare.

florin-romanPentru a obtine voturile romanilor, condamnatul Dragnea si acolitii lui promit orice, chiar daca PSD stie ca aceste promisiuni nu vor putea fi puse in practica niciodata. Mai mult decat atat, masurile populiste propuse de PSD incep sa-si produca efectele din…2018, adica nu de maine, cum lasa sa se creada. Nici unde, liderii PSD nu vorbesc de unde vor avea banii sa puna in aplicare un program de guvernare fantezist, care seamana izbitor cu ce au promis si altadata, dar pe care nici o data nu l-au pus in practica.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Doar cateva cazuri concrete: pesedistii vorbesc de reducerea a 120 de taxe! Bravo, foarte bine! Intrebarea fireasca care se pune este de de nu le-au redus in timpul guvernarii Ponta, cand numarul de taxe a crescut cu…40. Mai vorbesc socialistii lui Ponta de eliminarea unor taxe, cum este de exemplu, taxa pentru cazier judiciar. Este foarte bine ca a aflat si PSD acum ca aceasta taxa a fost eliminata inca de anul trecut. O alta minciuna a PSD din programul de guvernare este ca modificarea de taxe este de fapt o modificare de tarife! Va amintiti probabil si de introducerea accizei la carburanti de guvernul Ponta si care a insemnat carburanti mai scumpi la pompa pentru orice detinator de masina, sau de taxa pe stalp.

Foarte grav este ca socialistii doresc o cota unica in trepte, progresiva, dupa principiul „ luam mai multi bani de la romanii care castiga cinstit, pentru a da ajutoare sociale la tot poporul, inclusiv acelora care vin sa-si ridice ajutorul social cu Mercedesul!”.
PNL este adeptul „Generalizarii cotei unice la 16%, inclusiv cota standard de TVA și pentru contribuțiile sociale plătite de angajat și angajator”. Aplicarea acestei masuri inseamna ca mai multi bani raman in buzunarele celor care muncesc cinstit!

YouTube video

PNL va lansa in cateva zile programul de guvernare, care isi propune masuri concrete pentru Recladirea nationala a Romaniei la 100 de ani de la Marea Unire, facuta de liberali.

*In domeniul sanatatii, PNL propune

– Dublarea salariilor medicilor de la 1 iulie 2017 și reașezarea profesiei de medic în sistemul de salarizare românesc pe o grilă rațională.
– Creșterea salariilor asistenților medicali în medie cu 20%, anual, începând cu 1 iulie 2017 până la dublarea acestora.
– Programul „Casa Medicului“: construirea a circa 900 imobile adecvate pentru asistență sanitară primară, de ambulatoriu, minilaborator de analize, alte investigații, farmacie și locuință pentru medicii comunității rurale și mici urbane.

*In domeniul educatiei, PNL propune:

  • Statutul cadrului didactic:

– Investiția în profesor – creșterea anuală a salariilor în medie cu 20% începând cu a doua jumătate a anului 2017, până la dublarea acestora, însoțită de evaluarea corpului didactic.
– Investiția în educația timpurie:
– Construirea de grădinițe și creșe (unde nu există) și în marile orașe (unde sunt supra aglomerate) pentru circa 50.000 locuri din fonduri publice, fonduri europene și parteneriat public – privat.
– Generalizarea învățământului de la vârsta de 4 ani.
– Generalizarea programelor de alimentație sănătoasă în școală și din centrele ,,școală după școală,, pe baza tichetelor valorice.
– Generalizarea învățământului preuniversitar într-un singur schimb prin construirea a circa 18.000 locuri în unitățile școlare.
– Investiția în accesul la educație și echitatea educației:
– Dezvoltarea unui sistem de ”burse de reziliență” (în afara burselor sociale și a celor de excelență) care să recompenseze elevii care obțin rezultate în primii 25%, dar provenind dintre cei mai dezavantajați 25% elevi (conform definiției OECD). Valoarea acestora se va stabili prin dezbateri publice.
– Construirea de campusuri școlare pentru organizarea și desfășurarea învățământului profesional.

*Familia este o alta prioritate a PNL

– Sprijin pentru familiile tinere, active economic
– Alocaţii mai mari pentru toţi copiii. Se propune creşterea acestora la valoarea de 200 lei / lună.
– Creşă, grădiniţă şi centrul „şcoală după şcoală” la locul de muncă.
– O naştere sănătoasă
– Primele 3 proceduri de inseminare in vitro vor fi gratuie şi achitate din bugetul de stat printr-un program național special.
– Introducerea unui pachet mai larg de analize gratuite pentru femeile însărcinate de peste 35 de ani prin care să se asigure urmărirea adecvată a sarcinii şi să se ofere părinţilor toate informaţiile despre starea de sănătate a copilului (printre altele, în mod concret se va propune decontarea amniocentezei, un test prenatal necesar pentru părinţi dar care este mult prea costisitor pentru multe familii).
– Părinţi, copii, bunici – mai mult timp împreună
– Reducerea impozitului pe venit la jumătate pentru părinţii care au al treilea copil până la vârsta de 7 ani a acestuia/acestora.
– Introducerea voucherului cultural. Fiecare elev va primi la începutul anului şcolar un pachet de 6 vouchere pentru a putea participa împreună cu unul dintre părinţi la evenimente culturale (ex: teatru) sau pentru a vizita obiective turistice sau educative. În ziua activităţii culturale, părintele va avea programul de lucru redus la 4 ore.

*Administratia publica trebuie pusa in slujba cetateanului

Partidul Național Liberal consideră că procesul de reformare a administratiei publice din România trebuie  orientat către obiectivele ce urmăresc  în primul rând agenda contribuabilului: Depolitizarea – Profesionalizarea – Transparența și Debirocratizarea – Reducerea poverii administrative cu 40% până în anul 2018 – Consolidarea administrativă – Creșterea calității serviciilor publice – Consolidarea sistemului naţional de integritate. Codul privind incompatibilitățile aleșilor

– Salarizarea administraţiei publice la nivel european
– Alocarea de resurse financiare suplimentare necesare echilibrării şi reducerii decalajalor dintre regiunile istorice ale ţării (Transilvania în comparaţie cu Moldova şi Ţara Românească)

*Reforma Parlamentului – instituție fundamentală a statului democratic

– Creșterea transparenței votului parlamentarilor prin utilizarea votului deschis în toate cazurile. Eliminarea practicii votului secret.
– Eliminarea privilegiilor, inclusiv a pensiilor speciale pentru parlamentari
– Realizarea unui program de lucru precis cu trei săptămâni în Parlament, de luni până joi  și o săptămână în teritoriu

*Dezvoltarea regională, rurală, agricolă

În viziunea Partidului Național Liberal prioritatea politicilor de dezvoltare regională pentru acestă etapă constă în orientarea investițiilor pentru creșterea competitivității economice locale și asigurarea  coeziunii urban-rural. Printre altele, PNL propune:

– Cadastrarea și comasarea terenurilor agricole în scopul creșterii competitivității
– Coordonarea unitară și eficientă a fondurilor pentru mediul rural, indiferent de unde provin, prin intermediul unui ,,Minister al satului românesc”

*Infrastructura de transport

Obiectivele României pentru domeniul transporturilor sunt legate de eficiența instituțională, simplificarea administrativă, reducerea semnificativă a birocraţiei, promovarea legislaţiei privind parteneriatul public-privat şi privatizarea, mai ales în domeniul serviciilor.

– Conectarea tuturor regiunilor istorice prin autostrăzi europene
– Conectarea Țării Românești cu Transilvania și Banatul prin prioritizarea construirii autostrăzii Sibiu – Pitești și finalizarea – Coridorului Pan European (Arad – Sibiu – București – Constanța.
– Conectarea Moldovei cu Transilvania prin demararea construcţiei autostrăzii Unirii: Tg. Mureș – Iași – Ungheni prin constituirea Fondului Român de Dezvoltare Urban Rural (FRDUR).
– Conectarea Olteniei cu Banatul prin autostrada Olteniei (de la Timișoara până la Calafat, parte a Coridorului Orient/Est-Mediteranian care va lega porturile din nordul Germaniei de Balcani).
– Demararea construcţiei autostrăzii Comarnic – Brașov
– Orient Expres la viteze europene
– Finalizarea lucrărilor de reabilitare a infrastructurii feroviare aferente coridorului IV European (Curtici-Simeria-Sighișoara-Brașov-București-Constanța) în vederea introducerii trenurilor de mare viteză care să lege Bucureștiul de marile capitale europene.

Florin Roman, secretar general adjunct al PNL


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Aproape 10 kilometri de drum urmează să fie modernizat în comuna Ocoliș: Licitația de peste 7,2 milioane de lei, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Aproape 10 kilometri de drum urmează să fie modernizat în comuna Ocoliș: Licitația de peste 7,2 milioane de lei, lansată în SEAP Primăria comunei Ocoliș a lansat, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, un proiect prin care două străzi urmează să fie reabilitate. Mai exact, strada Pociovaliște 700 m. și drumul Jgheburoasa 9.100 m. urmează […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea