Rămâi conectat

Politică Administrație

VIDEO| Florin Roman, PNL Alba: ”Programul de guvernare al PSD – o gogoașă electorală umflată”

Publicat

în

Recentele măsuri anunțate de liderul penal al PSD, Liviu Dragnea, (condamnat la un an de închisoare cu suspendare), sub forma unui program de guvernare seamănă cu un nou capitol din volumul „Demagogie și populism” servit românilor în prag de alegeri parlamentare.

florin-romanPentru a obtine voturile romanilor, condamnatul Dragnea si acolitii lui promit orice, chiar daca PSD stie ca aceste promisiuni nu vor putea fi puse in practica niciodata. Mai mult decat atat, masurile populiste propuse de PSD incep sa-si produca efectele din…2018, adica nu de maine, cum lasa sa se creada. Nici unde, liderii PSD nu vorbesc de unde vor avea banii sa puna in aplicare un program de guvernare fantezist, care seamana izbitor cu ce au promis si altadata, dar pe care nici o data nu l-au pus in practica.

Doar cateva cazuri concrete: pesedistii vorbesc de reducerea a 120 de taxe! Bravo, foarte bine! Intrebarea fireasca care se pune este de de nu le-au redus in timpul guvernarii Ponta, cand numarul de taxe a crescut cu…40. Mai vorbesc socialistii lui Ponta de eliminarea unor taxe, cum este de exemplu, taxa pentru cazier judiciar. Este foarte bine ca a aflat si PSD acum ca aceasta taxa a fost eliminata inca de anul trecut. O alta minciuna a PSD din programul de guvernare este ca modificarea de taxe este de fapt o modificare de tarife! Va amintiti probabil si de introducerea accizei la carburanti de guvernul Ponta si care a insemnat carburanti mai scumpi la pompa pentru orice detinator de masina, sau de taxa pe stalp.

Elit - Gustul Desăvârșit

Foarte grav este ca socialistii doresc o cota unica in trepte, progresiva, dupa principiul „ luam mai multi bani de la romanii care castiga cinstit, pentru a da ajutoare sociale la tot poporul, inclusiv acelora care vin sa-si ridice ajutorul social cu Mercedesul!”.
PNL este adeptul „Generalizarii cotei unice la 16%, inclusiv cota standard de TVA și pentru contribuțiile sociale plătite de angajat și angajator”. Aplicarea acestei masuri inseamna ca mai multi bani raman in buzunarele celor care muncesc cinstit!

PNL va lansa in cateva zile programul de guvernare, care isi propune masuri concrete pentru Recladirea nationala a Romaniei la 100 de ani de la Marea Unire, facuta de liberali.

*In domeniul sanatatii, PNL propune

– Dublarea salariilor medicilor de la 1 iulie 2017 și reașezarea profesiei de medic în sistemul de salarizare românesc pe o grilă rațională.
– Creșterea salariilor asistenților medicali în medie cu 20%, anual, începând cu 1 iulie 2017 până la dublarea acestora.
– Programul „Casa Medicului“: construirea a circa 900 imobile adecvate pentru asistență sanitară primară, de ambulatoriu, minilaborator de analize, alte investigații, farmacie și locuință pentru medicii comunității rurale și mici urbane.

*In domeniul educatiei, PNL propune:

  • Statutul cadrului didactic:

– Investiția în profesor – creșterea anuală a salariilor în medie cu 20% începând cu a doua jumătate a anului 2017, până la dublarea acestora, însoțită de evaluarea corpului didactic.
– Investiția în educația timpurie:
– Construirea de grădinițe și creșe (unde nu există) și în marile orașe (unde sunt supra aglomerate) pentru circa 50.000 locuri din fonduri publice, fonduri europene și parteneriat public – privat.
– Generalizarea învățământului de la vârsta de 4 ani.
– Generalizarea programelor de alimentație sănătoasă în școală și din centrele ,,școală după școală,, pe baza tichetelor valorice.
– Generalizarea învățământului preuniversitar într-un singur schimb prin construirea a circa 18.000 locuri în unitățile școlare.
– Investiția în accesul la educație și echitatea educației:
– Dezvoltarea unui sistem de ”burse de reziliență” (în afara burselor sociale și a celor de excelență) care să recompenseze elevii care obțin rezultate în primii 25%, dar provenind dintre cei mai dezavantajați 25% elevi (conform definiției OECD). Valoarea acestora se va stabili prin dezbateri publice.
– Construirea de campusuri școlare pentru organizarea și desfășurarea învățământului profesional.

*Familia este o alta prioritate a PNL

– Sprijin pentru familiile tinere, active economic
– Alocaţii mai mari pentru toţi copiii. Se propune creşterea acestora la valoarea de 200 lei / lună.
– Creşă, grădiniţă şi centrul „şcoală după şcoală” la locul de muncă.
– O naştere sănătoasă
– Primele 3 proceduri de inseminare in vitro vor fi gratuie şi achitate din bugetul de stat printr-un program național special.
– Introducerea unui pachet mai larg de analize gratuite pentru femeile însărcinate de peste 35 de ani prin care să se asigure urmărirea adecvată a sarcinii şi să se ofere părinţilor toate informaţiile despre starea de sănătate a copilului (printre altele, în mod concret se va propune decontarea amniocentezei, un test prenatal necesar pentru părinţi dar care este mult prea costisitor pentru multe familii).
– Părinţi, copii, bunici – mai mult timp împreună
– Reducerea impozitului pe venit la jumătate pentru părinţii care au al treilea copil până la vârsta de 7 ani a acestuia/acestora.
– Introducerea voucherului cultural. Fiecare elev va primi la începutul anului şcolar un pachet de 6 vouchere pentru a putea participa împreună cu unul dintre părinţi la evenimente culturale (ex: teatru) sau pentru a vizita obiective turistice sau educative. În ziua activităţii culturale, părintele va avea programul de lucru redus la 4 ore.

*Administratia publica trebuie pusa in slujba cetateanului

Partidul Național Liberal consideră că procesul de reformare a administratiei publice din România trebuie  orientat către obiectivele ce urmăresc  în primul rând agenda contribuabilului: Depolitizarea – Profesionalizarea – Transparența și Debirocratizarea – Reducerea poverii administrative cu 40% până în anul 2018 – Consolidarea administrativă – Creșterea calității serviciilor publice – Consolidarea sistemului naţional de integritate. Codul privind incompatibilitățile aleșilor

– Salarizarea administraţiei publice la nivel european
– Alocarea de resurse financiare suplimentare necesare echilibrării şi reducerii decalajalor dintre regiunile istorice ale ţării (Transilvania în comparaţie cu Moldova şi Ţara Românească)

*Reforma Parlamentului – instituție fundamentală a statului democratic

– Creșterea transparenței votului parlamentarilor prin utilizarea votului deschis în toate cazurile. Eliminarea practicii votului secret.
– Eliminarea privilegiilor, inclusiv a pensiilor speciale pentru parlamentari
– Realizarea unui program de lucru precis cu trei săptămâni în Parlament, de luni până joi  și o săptămână în teritoriu

*Dezvoltarea regională, rurală, agricolă

În viziunea Partidului Național Liberal prioritatea politicilor de dezvoltare regională pentru acestă etapă constă în orientarea investițiilor pentru creșterea competitivității economice locale și asigurarea  coeziunii urban-rural. Printre altele, PNL propune:

– Cadastrarea și comasarea terenurilor agricole în scopul creșterii competitivității
– Coordonarea unitară și eficientă a fondurilor pentru mediul rural, indiferent de unde provin, prin intermediul unui ,,Minister al satului românesc”

*Infrastructura de transport

Obiectivele României pentru domeniul transporturilor sunt legate de eficiența instituțională, simplificarea administrativă, reducerea semnificativă a birocraţiei, promovarea legislaţiei privind parteneriatul public-privat şi privatizarea, mai ales în domeniul serviciilor.

– Conectarea tuturor regiunilor istorice prin autostrăzi europene
– Conectarea Țării Românești cu Transilvania și Banatul prin prioritizarea construirii autostrăzii Sibiu – Pitești și finalizarea – Coridorului Pan European (Arad – Sibiu – București – Constanța.
– Conectarea Moldovei cu Transilvania prin demararea construcţiei autostrăzii Unirii: Tg. Mureș – Iași – Ungheni prin constituirea Fondului Român de Dezvoltare Urban Rural (FRDUR).
– Conectarea Olteniei cu Banatul prin autostrada Olteniei (de la Timișoara până la Calafat, parte a Coridorului Orient/Est-Mediteranian care va lega porturile din nordul Germaniei de Balcani).
– Demararea construcţiei autostrăzii Comarnic – Brașov
– Orient Expres la viteze europene
– Finalizarea lucrărilor de reabilitare a infrastructurii feroviare aferente coridorului IV European (Curtici-Simeria-Sighișoara-Brașov-București-Constanța) în vederea introducerii trenurilor de mare viteză care să lege Bucureștiul de marile capitale europene.

Florin Roman, secretar general adjunct al PNL


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| PSD susține Cupru Min Abrud! 43 de milioane de lei pentru investiții și susținerea producției!

Publicat

în

Comunicat de presă| PSD susține Cupru Min Abrud! 43 de milioane de lei pentru investiții și susținerea producției!

În ședința de astăzi, Guvernul a aprobat Memorandumul inițiat de Ministerul Economiei, prin care Cupru Min Abrud să beneficieze de un procent de 50% vărsăminte la bugetul de stat, reprezentând dividende din profitul realizat în anul 2021, pentru a asigura sursa proprie de finanţare a investiţiilor şi de susţinere a producţiei. Astfel, 43 de milioane de lei vor fi alocate pentru optimizarea proceselor de producție și pentru obținerea unui concentrat de cupru de calitate mai bună.

Ministrul Economiei, social-democratul Florin Spătaru, se ține de cuvânt și așa cum a promis a promovat Memorandumul pentru repartizarea a 50% din profitul Cupru Min pentru susținerea producției și a investițiilor de care are nevoie compania.

În calitate de parlamentar al județului Alba voi susține solicitările și necesitățile oamenilor de aici și voi fi mereu alături de ei. La ambele vizite ale ministrului PSD, Florin Spătaru, am promis că vom fi alături de angajați, de companie și de comunitățile locale.

Elit - Gustul Desăvârșit

Prin promovarea Memorandumului a fost aprobată o derogare de la OG nr. 64/2001 care prevede ca societățile și companiile cu capital majoritar sau integral de stat să verse 90% din profitul pe 2021 la bugetul de stat. Prin prezentul act normativ, Guvernul a aprobat ca Societatea Cupru Min SA să verse un procent mai mic de 90%, dar nu mai puțin de 50% din profitul companiei către bugetul de stat.

Ministerul Economiei a anunțat că Planul de management al Cupru Min prevede o serie de proiecte de investiții, precum lucrări de supraînălțare baraj iaz decantare Valea Șesei de la cota 705 mdM la cota 710 mdM, proiectarea, achiziția, montajul și punerea în funcțiune a unei linii noi de flotație care să prelucreze o cantitate de cca 500-600 t/h, cu o eficiență tehnologică de minim 82% și achiziție de utilaje de mare capacitate pentru exploatarea carierei de cupru.

Deputat PSD Alba, Tuhuț Radu-Marcel


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Premierul Nicolae Ciucă anunță memorandumul prin care CupruMin are banii necesari pentru investiții și locuri de muncă: Ce lucrări vor fi finanțate

Publicat

în

Premierul Nicolae Ciuca anunța memorandumul prin care CupruMin are banii necesari pentru investitii și locuri de munca: Ce lucrări vor fi finanțate

Premierul Nicolae Ciucă se ține de cuvânt. Azi, domnia sa a informat că guvernul a aprobat Memorandumul pentru repartizarea a 50% din profitul societății din Apuseni.

Suma rezultă din profitul realizat în anul 2021, pentru a asigura sursa proprie de finanţare a investiţiilor şi de susţinere a producţiei. Guvernul a acordat această derogare în cazul Cuprumim, urmare a vizitei premierului Nicolae Ciucă în Apuseni, ocazie cu care managementul companiei, președintele CJ Alba, Ion Dumitrel și vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Roman, au insistat pe nevoia de retehnologizare, ceea ce înseamnă locuri de muncă noi și creșterea producției. În cazul altor companii cu capital de stat, 90% din profit a fost direcționat spre bugetul de stat.

Elit - Gustul Desăvârșit

Din acești bani vor fi finanțate: lucrări de supraînălțare baraj iaz decantare Valea Șesei, achiziția, montajul și punerea în funcțiune a unei linii noi de flotație care să prelucreze o cantitate de cca 500-600 t/h, cu o eficiență tehnologică de minim 82% și achiziție de utilaje de mare capacitate pentru exploatarea carierei de cupru.

Ing. Tiberiu Rațiu, director general CupruMin


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu (deputat USR): „Performanța” Guvernului PNL-PSD-UDMR: A ratat prima tranșă din PNRR și riscă să piardă miliarde de euro

Publicat

în

Beniamin Todosiu (deputat USR): „Performanța” Guvernului PNL-PSD- UDMR: A ratat prima tranșă din PNRR și riscă să piardă miliarde de euro

Guvernul PNL-PSD-UDMR își demonstrează tot mai mult incompetența, iar activitatea dezastruoasă a Coaliției Sărăciei riscă să coste România miliarde de euro, bani europeni.

Cea mai nouă „performanță” a Executivului condus de generalul Ciucă este RATAREA primei tranșe din Planul Național de Redresare și Reziliență. Comisia Europeană a anunțat oficial că prima cerere de plată, depusă de România pentru PNRR, în valoare de 2,6 miliarde de euro, NU VA FI APROBATĂ, iar evaluarea a fost prelungită până în luna septembrie. Guvernul spera ca această primă transă să intre până la finalul lunii iulie, ceea ce ar fi fost o gură de oxigen pentru economia românească aflată în criză.

Cu alte cuvinte, Guvernul PNL-PSD-UDMR dă încă o dovadă de amatorism și delăsare, pentru că nu își îndeplinește jaloanele impuse pentru prima tranșă de fonduri europene. Situația este îngrijorătoare, deoarece aceste jaloane erau cele mai simple impuse în Planul Național de Redresare și Reziliență, iar, dacă PNL și PSD s-au încurcat la acestea, devine dramatic pentru celelalte seturi de jaloane.

Elit - Gustul Desăvârșit

Anul acesta, din PNRR, România ar fi putut primi în jur de 10 miliarde de euro, bani care ar fi putut intra în investiții, în condițiile în care economia țării e sufocată de deficitul bugetar și de inflație.

Situația este cu atât mai gravă cu cât Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene susține că această amânare vine la solicitarea Guvernului României și nu a Comisiei Europene, pentru că în regulament nu există posibilitatea ca Bruxelles-ul să ceară o asemenea amânare. E mai mult decât o dovadă că Guvernul nu și-a făcut treaba și România riscă să piardă o mare parte din banii alocați ca stat membru pentru redresare și reziliență. Această amânare pune în pericol și cea de-a doua cerere de plată pe care, potrivit regulamentului, România o poate depune în decursul acestui an.

Ce face în acest timp Guvernul PNL-PSD-UDMR? Cum îi stă bine unui guvern mafiot, pregătește un nou tun din banii publici. După ce a crescut taxele, e timpul să sifoneze noii bani care se adună la buget.

Guvernul Ciucă a aprobat recent o nouă schemă de ajutor de stat în valoare de 300 de milioane de euro pe care îi vor aloca către 30 de firme. Acești bani nu provin din surse externe, de la Uniunea Europeană, ci sunt 100% din taxele și impozitele românilor. Probabil că, în culisele celor trei partide politice, au fost și alese deja cele 30 de firme norocoase, care vor primi ajutorul de stat. Vor fi, ca de fiecare dată, firmele băieților deștepți, înșurubați politic și care cotizează la pușculițele de partid.

Beniamin Todosiu

Deputat USR de Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare