VIDEO. Autostrada Sebeș-Turda, lotul 1: stadiul lucrărilor la începutul lunii decembrie 2018

Vremea proastă, l-a prins pe constructorul lotului I al Autostrăzii Sebeș-Turda cu destul de mulți kilometri de terasa ment neasfaltați, antreprenorul încercând pe ultima sută de metri, la finalul lunii noiembrie, să așterne balast stabilizat și să asfalteze cât mai mult din terasament.

În luna noiembrie, la nodul rutier de la Sebeș, s-a lucrat în ritm de melc. Practic, nici acum constructorul nu a reușit să decoperteze, dincolo de autostrada A1, în partea dinspre Sibiu. Tot la nodul rutier Sebeș, în luna noiembrie, au început să lucreze la o structură metalică, un viitor pod din grinzi de tip COR – TEN, care va supratraversa autostrada A1 pentru a face conexiunea la una din bretelele mici, cu sensul giratoriu existent lângă Kronospan.

Tot în luna noiembrie, a fost terminat podul metalic tot de tip COR – TEN, la sensul giratoriu provizoriu de la Lancrăm, de lângă benzinăria Lukoil, porțiune unde drumul național 1 va supratraversa autostrada.

Citește și VIDEO| Autostrada Sebeș-Turda, lotul 1: Pe o ploaie sâcâitoare, astăzi, la mini-viaductul de la Oarda, a fost montată ultima grindă

Pe porțiunea de la sensul giratoriu provizoriu de la Lancrăm, constructorul a fost prins cu terasament… neasfaltat, reușind pe ultima sută de metri, chiar înainte de a se înrăutăți vremea să aștearnă balast stabilizat și să toarne asfalt.

Pe finalul lunii noiembrie, la Oarda, la Valea Neagră, pe partea stângă a văii, sensul de mers spre Oarda de Sus, au fost montate toate grinzile pe mini-viaductul din această zonă care are trei deschideri. La podul peste râul Mureș, s-a lucrat destul de lent la armătura necesară pentru suprabetonare.

Între podul peste râul Ampoi și drumul județean care duce spre Teleac a fost asfaltat mare parte din terasament. În nodul rutier Alba Iulia Nord s-a lucrat în continuare la structuri. Tot la finalul lunii noiembrie, începând să se lucreze și la breteaua sensul giratoriu existent la intrarea-ieșirea din Alba Iulia.

Citește și Stadiul lucrărilor la Autostrada Sebeș-Turda: Lotul 1, terminat 57%. Lotul 2, progrese infime

În luna noiembrie, a fost deviată circulația de pe DN 1, pentru ca la începutul lunii decembrie, ea să fie remutată din nou pe DN 1 și să se lucreze din nou la porțiunea prin care urmează să fie deviată circulația. Se pare că pe porțiunea pe unde a fost deviată circulația, structura nu a fost bine pregătită și ea trebuie refăcută. Astăzi, prin porțiunea în care urmează să se devieze circulația se turna beton.

La Dealul de la Pârâul Iovului, în luna noiembrie, se lucra în partea de debleu a dealului a viitoarei autostrăzi pentru a se stabiliza pământul, porțiunea peste care va trece viitoarea autostradă fiind excavată aproape de nivelul ei.

Citește și VIDEO. Autostrada Sebeș-Turda: Lucrări la structura unui pod de grinzi metalice care va fi montat peste A1, la Sebeș

Citește și VIDEO Autostrada Sebeș-Turda, lotul 1: Asfaltări între sensul giratoriu de la Lancrăm și podul peste râul Sebeș

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...