Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO. Autostrada Sebeș-Turda, lotul 1: stadiul lucrărilor la începutul lunii decembrie 2018

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vremea proastă, l-a prins pe constructorul lotului I al Autostrăzii Sebeș-Turda cu destul de mulți kilometri de terasament neasfaltați, antreprenorul încercând pe ultima sută de metri, la finalul lunii noiembrie, să așterne balast stabilizat și să asfalteze cât mai mult din terasament.

În luna noiembrie, la nodul rutier de la Sebeș, s-a lucrat în ritm de melc. Practic, nici acum constructorul nu a reușit să decoperteze, dincolo de autostrada A1, în partea dinspre Sibiu. Tot la nodul rutier Sebeș, în luna noiembrie, au început să lucreze la o structură metalică, un viitor pod din grinzi de tip COR – TEN, care va supratraversa autostrada A1 pentru a face conexiunea la una din bretelele mici, cu sensul giratoriu existent lângă Kronospan.

YouTube video

Tot în luna noiembrie, a fost terminat podul metalic tot de tip COR – TEN, la sensul giratoriu provizoriu de la Lancrăm, de lângă benzinăria Lukoil, porțiune unde drumul național 1 va supratraversa autostrada.

Citește și VIDEO| Autostrada Sebeș-Turda, lotul 1: Pe o ploaie sâcâitoare, astăzi, la mini-viaductul de la Oarda, a fost montată ultima grindă

Pe porțiunea de la sensul giratoriu provizoriu de la Lancrăm, constructorul a fost prins cu terasament… neasfaltat, reușind pe ultima sută de metri, chiar înainte de a se înrăutăți vremea să aștearnă balast stabilizat și să toarne asfalt.

Pe finalul lunii noiembrie, la Oarda, la Valea Neagră, pe partea stângă a văii, sensul de mers spre Oarda de Sus, au fost montate toate grinzile pe mini-viaductul din această zonă care are trei deschideri. La podul peste râul Mureș, s-a lucrat destul de lent la armătura necesară pentru suprabetonare.

Între podul peste râul Ampoi și drumul județean care duce spre Teleac a fost asfaltat mare parte din terasament. În nodul rutier Alba Iulia Nord s-a lucrat în continuare la structuri. Tot la finalul lunii noiembrie, începând să se lucreze și la breteaua sensul giratoriu existent la intrarea-ieșirea din Alba Iulia.

Citește și Stadiul lucrărilor la Autostrada Sebeș-Turda: Lotul 1, terminat 57%. Lotul 2, progrese infime

În luna noiembrie, a fost deviată circulația de pe DN 1, pentru ca la începutul lunii decembrie, ea să fie remutată din nou pe DN 1 și să se lucreze din nou la porțiunea prin care urmează să fie deviată circulația. Se pare că pe porțiunea pe unde a fost deviată circulația, structura nu a fost bine pregătită și ea trebuie refăcută. Astăzi, prin porțiunea în care urmează să se devieze circulația se turna beton.

La Dealul de la Pârâul Iovului, în luna noiembrie, se lucra în partea de debleu a dealului a viitoarei autostrăzi pentru a se stabiliza pământul, porțiunea peste care va trece viitoarea autostradă fiind excavată aproape de nivelul ei.

Citește și VIDEO. Autostrada Sebeș-Turda: Lucrări la structura unui pod de grinzi metalice care va fi montat peste A1, la Sebeș

Citește și VIDEO Autostrada Sebeș-Turda, lotul 1: Asfaltări între sensul giratoriu de la Lancrăm și podul peste râul Sebeș


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea