Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Actualitate

VIDEO| Armata rusă a intrat în Harkov, cel de al doilea oraș ca mărime din Ucraina: Se duc lupte pe străzi

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

VIDEO| Armata rusă a intrat în Harkov, cel de al doilea oraș ca mărime din Ucraina: Se duc lupte pe străzi

Armata rusă a reușit să pătrundă în Harkov, cel de al doilea oraș ca mărime din Ucraina. Filmări publicate de Gheraşcenko şi de Serviciul de stat ucrainean pentru comunicaţii speciale şi protecţia informaţiei arată mai multe vehicule militare uşoare deplasându-se de-a lungul unei străzi şi, separat, un tanc în flăcări.

Guvernatorul regional Oleg Sinegubov a declarat că vehiculele ruseşti au pătruns inclusiv în centrul oraşului, dar „forţele armate ucrainene distrug inamicul”.

„Le cerem civililor să nu iasă din case”, a adăugat acesta, potrivit Reuters.

Se duc lupte pe străzile din Harkov. Există imagini cu cel puţin două vehicule ruseşti „Tigru” în flăcări .

Zonele rezidenţiale din Harkov au fost şi ele atacate, potrivit serviciilor de urgenţă. Se pare că o femeie a fost ucisă şi zeci au fost evacuate dintr-o clădire cu nouă etaje.

Şi oraşul din sudul Ucrainei, Nova Kahovka, a căzut în mâinile ruşilor. Este un oraş mic, dar unul situat strategic pe râul Nipru, care alimentează în mod direct peninsula Crimeea cu canale de apă. Primarul oraşului, Volodimir Kovalenko, a spus că trupele ruse au pus mâna pe comitetul executiv al oraşului şi au îndepărtat toate steagurile ucrainene de pe clădiri.

Forţele ruse din Crimeea au făcut progrese mari asupra oraşelor din sudul Ucrainei.

La Mikolaiv, un oraş situat între Odesa şi Herson, primarul Aleksander Senkevici a anunţat în această dimineaţă că oraşul rămâne sub controlul Ucrainei.

Cu toate acestea, au existat lupte peste noapte. Un videoclip distribuit pe canalele Telegram ucrainene a arătat pagube aduse clădirilor şi străzilor din centrul Mikolaiv.

Sursa: adevarul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Prețurile apartamentelor vor crește în România: INS anunță scumpiri în construcții

Bera Larisa

Publicat

în

Prețurile apartamentelor vor crește în România: INS anunță scumpiri în construcții Potrivit datelor publicate de Institutul național de statistică, prețul apartamentelor va crește în România, în contextul scumpirii materialelor de construcții. Managerii estimează o relativă stabilitate a activităţii şi a numărului de salariaţi în industria prelucrătoare, construcţii şi servicii şi o creştere a preţurilor în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea