Rămâi conectat

Curier Județean

Via Transilvanica în TOPUL celor mai spectaculoase 100 de locuri de vizitat la nivel mondial

Bera Larisa

Publicat

în

Via Transilvanica în TOPUL celor mai spectaculoase 100 de locuri de vizitat la nivel mondial

Revista Time Magazine a inclus Via Transilvanica în prestigiosul său top al celor mai frumoase 100 de locuri de vizitat din lume, recunoscând traseul pentru unicitatea și frumusețea sa.

Citește și: FOTO | Un tânăr din Alba, RECORD de parcurgere a Via Transilvanica: A alergat 1.400 de km, în 15 zile și pe caniculă. Care a fost scopul său

Această rută pitorească, ce străbate inima Transilvaniei, a devenit o destinație esențială pentru cei ce doresc să exploreze peisajele naturale și patrimoniul cultural al României.

Pentru cei interesați de ecoturism și frumusețea pădurilor virgine ale României, Via Transilvanica este o opțiune de neratat. Traseul, care se întinde diagonal pe teritoriul țării, de la Mănăstirea Putna din Bucovina până la Drobeta-Turnu Severin pe malul Dunării, este un adevărat magnet pentru turiști, conform time.com.

Lansată în octombrie 2022, Via Transilvanica este un proiect al ONG-ului românesc Tasuleasa Social, destinat revitalizării a peste 400 de comunități marginalizate de depopulare și constrângeri economice.

Surnumită „drumul care unește”, această cale se concentrează pe legătura cu comunitățile locale, conducând vizitatorii prin sate tradiționale unde oamenii trăiesc din agricultura de subsistență și întâmpină turiștii cu ospitalitate autentică.

Cei care aleg să parcurgă Via Transilvanica pot opta pentru cazare la hoteluri, hanuri, sau în casele localnicilor, unde vor fi răsfățați cu preparate tradiționale. Ghidurile pentru drumeți și bicicliști oferă informații detaliate despre opțiunile de cazare și atracțiile de pe traseu.

Fiecare kilometru al traseului este marcat de pietre de andezit sculptate de artiști, constituind una dintre cele mai mari expoziții de sculptură în aer liber din lume. Bornele sunt plasate în apropierea unor locuri deosebite, precum Cetatea Alba Carolina și sate săsești de basm precum Biertan, faimoase pentru pensiunile lor tradiționale.

Extinzându-se pe șapte regiuni istorice diverse din 10 județe și trecând prin 12 situri incluse în patrimoniul mondial UNESCO, Via Transilvanica a fost apreciată de Europa Nostra pentru impactul său pozitiv asupra dezvoltării locale durabile, primind două premii europene pentru patrimoniu: unul pentru implicarea comunității și sensibilizare și altul pentru alegerea publicului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

1 iulie – 30 decembrie 2024 | „Teatrul – cuvânt,artă, joc”: Noul proiect cultural cu Skepsis pentru elevii din Alba Iulia

Bera Larisa

Publicat

în

1 iulie – 30 decembrie 2024 | „Teatrul – cuvânt,artă, joc”: Noul proiect cultural cu Skepsis pentru elevii din Alba Iulia În perioada 1 iulie – 30 decembrie 2024, Grupul Skepsis implementează proiectul ”Teatrul – cuvânt, artă, joc” – un nou proiect cultural care urmărește promovarea artei dramatice în rândul elevilor din Alba Iulia, finanțat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea