Vasile Dîncu, despre potențiala înaintare a rușilor până la granița României. „Trebuie să ne gândim și la ce e mai rău”
Vasile Dîncu, despre potențiala înaintare a rușilor până la granița României. „Trebuie să ne gândim și la ce e mai rău”
Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a spus că războiul din Ucraina a devenit unul „de uzură”, adăugând că experţii se aşteaptă ca în toamna aceasta să se desfăşoare „operaţiuni militare dure”.
El a insistat asupra angajamentului statelor vestice privind sprijinul acordat Ucrainei. Întrebat cât de mare este pericolul ca ruşii să avanseze în Ucraina până la graniţa cu România şi la gurile Dunării, ministrul a răspuns: „În acest moment nu putem spune că nu există deloc acest pericol”.
„Este clar că suntem, în acest moment, într-o fază, după şase luni, în care războiul de uzură va continua. Mai mult ca niciodată, naţiunile se adună şi încep un nou efort de solidaritate. Cu siguranţă că în septembrie vor fi operaţiuni dure militare, deci nu s-a încheiat, nu există şanse, după cum spun experţii în acest moment pentru pace. Este un lucru bun faptul că s-au reuşit unele progrese. Asta nu înseamnă, spun experţii, foarte mult în ceea ce priveşte pacea”, a spus Vasile Dîncu, miercuri seară, la Antena 3, citat de News.
Dîncu a mai spus că serbarea Zilei Independenței Ucrainei odată cu împlinirea a șase luni de la începutul războiului cu Ucraina este o „coincidență tragică”.
„Suntem la şase luni şi ne dăm seama că nimic nu este decis. În acest moment ne aflăm în condiţiile unui război care este un război de poziţii, un război de uzură”, a adăugat Dîncu.
Ce spune Dîncu despre pericolul ca rușii să avanseze în Ucraina până la granița cu România
Întrebat cât de mare este pericolul ca ruşii să avanseze în Ucraina până la graniţa cu România şi la gurile Dunării, ministrul a răspuns: „În acest moment nu putem spune că nu există deloc acest pericol”.
„Înaintarea (ruşilor) este una destul de lentă. Nu prevedem că acest lucru s-ar putea întâmpla, dacă lucrurile vor evolua în acest ritm, pentru acest an, însă întotdeauna rămâne acest pericol. Noi sperăm şi forţele ucrainene, prietenii noştri de la Ministerul Apărării spun că în acest moment reuşesc să reziste pe acest aliniament şi că nu se prevede să se ajungă la gurile Dunării şi la ocupare a Odesei. În orice caz acest scenariu nu putem să-l eliminăm din calcul. Speranţa este că forţele ucrainene vor rezista, dar trebuie să ne gândim şi la scenariul cel mai rău în care am putea să avem un vecin un foarte apropiat, Rusia”, a adaugat ministrul.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Alertă METEO | Vortex polar peste România: Specialiștii anunță viscol, ger, furtuni de zăpădă și ninsori abundente în Europa
Alertă METEO | Vortex polar peste România: Specialiștii anunță viscol, ger, furtuni de zăpădă și ninsori abundente în Europa Vremea se schimbă radical în Europa. Meteorologii au anunțat fenomene meteo extreme, precum ninsori abundente, viscol și ploi. Vortexul polar se îndreaptă spre România. O depresiune superioară extinsă va apărea deasupra Europei, din cauza intruziunii de […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate4 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
17 noiembrie: Ziua Internațională a Studenților. Cum a apărut această sărbătoare și când a fost fost celebrată pentru prima dată