Rămâi conectat

Actualitate

Vârsta medie de pensionare va creşte cu 2,1 ani pentru femei și 1,5 ani pentru bărbaţi

Publicat

în

Vârsta viitoare de pensionare va varia de la 60 de ani în Luxemburg, Slovenia şi Turcia la 74 în Danemarca, conform ultimelor estimări. Potrivit raportului OECD, creşterea prognozată a vârstei de pensionare „va fi însă depăşită de progresele preconizate ale longevităţii”.

Un raport al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică arată că, până în 2060, vârsta normală de pensionare va creşte în aproximativ jumătate din ţările OECD, în medie cu 1,5 ani pentru bărbaţi şi 2,1 ani pentru femei, ajungând până la 66 de ani. „Vârsta de pensionare viitoare va varia de la 60 de ani în Luxemburg, Slovenia şi Turcia la 74 în Danemarca, potrivit ultimelor estimări. (…) Creşterea prognozată a vârstei de pensionare va fi însă depăşită de progresele preconizate ale longevităţii, ceea ce înseamnă că timpul petrecut de pensionari va creşte în raport cu viaţa profesională a oamenilor.

Ocuparea forţei de muncă la vârste mai înaintate va trebui să crească în continuare pentru a asigura pensiile adecvate pentru multe persoane”, se arată în raport. Doar 10% din pensionarii europeni muncesc Raportul analizează, de asemenea, modurile în care ţările pot satisface cererile pentru opţiuni mai flexibile de pensionare.

Electrica Furnizare Discount

Vârstele fixe de pensionare ar putea să nu fie benefice pentru societate în ansamblu, consideră OECD, arătând că, în prezent, doar aproximativ 10% dintre europeni în vârstă de 60-69 combină munca cu pensia. „Dintre cei care lucrează dincolo de vârsta de 65 de ani, jumătate lucrează cu jumătate de normă – o cotă care a fost stabilă încă din anii 1990. Mai multe ţări, inclusiv Australia, Republica Cehă, Franţa şi Ţările de Jos, permit scheme de pensionare parţială anticipată”, susţine OECD.

Obstacolele de combinare a muncii şi a pensiilor după vârsta de pensionare oficială există, de exemplu, prin limitele câştigurilor salariale din Australia, Danemarca, Grecia, Israel, Japonia, Coreea şi Spania. Barierele în calea continuării activităţii dincolo de vârsta de pensionare există, de asemenea, în afara sistemului de pensii, în special prin discriminarea pe motive de vârstă din partea angajatorilor sau prin acceptarea culturală a muncii cu fracţiune de normă.

Per ansamblu, pentru persoanele cu carieră completă, pensionarea este mai flexibilă în jurul vârstei de pensionare în Chile, Republica Cehă, Estonia, Italia, Mexic, Norvegia, Portugalia, Republica Slovacă şi Suedia.

Sursa Adevărul.ro

Publicitate

Actualitate

Când va intra legea certificatului verde în vigoare. Alexandru Rafila: „Noi sperăm să îl avem aprobat în această lună”

Publicat

în

Când va intra legea certificatului verde în vigoare. Alexandru Rafila: „Noi sperăm să îl avem aprobat în această lună”

Alexandru Rafila, noul ministru al Sănătăţii, a declarat, miercuri, 8 decembrie, după şedinţa de Guvern, că există deja în lucru un draft de proiect de lege privind certificatul covid, la care au lucrat specialişti din INSP şi parlamentari, el afirmând că speră ca legea să fie adoptată în Parlament în această lună.

”În scurt timp va fi înaintat Parlamentului ( proiectul de lege privind certificatul covid, nr) Avem deja un draft, la care lucrează colegi de la INSP şi din Parlament, şi încercăm să venim în Parlament cu un proiect care să necesite mai puţine ajustări decât cel iniţial, care era limitat din punctul de vedere al accesibilităţii”, a spus Rafila.

Ministrul Sănătăţii a fost întrebat când ar putea intra în vigoare această lege a certificatului verde. ”Noi sperăm să îl avem aprobat în această lună”, a spus Rafila.

Electrica Furnizare Discount

În Camera Deputaţilor există, în prezent, proiectul de lege privind obligativitatea certificatului verde la locul de muncă, semnat de Florin Cîţu şi de alţi foşti ministri din Cabinetul său.

Proiectul PNL a fost respins la Senat, ajungând în dezbaterea Camerei Deputaţilor în forma iniţiatorului. În Cameră, acesta urmează să primească raport din partea mai multor comisii, existând, potrivit purtătorului de cuvânt al PNL, peste 40 de pagini de amendamente depuse deja.

PSD nu susţine proiectul PNL şi a anunţat că este nevoie de un alt proiect de lege.

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Actualitate

Românii vor putea intra la spectacole și pe bază de test negativ COVID-19

Publicat

în

Românii vor putea intra la spectacole și pe bază de test negativ COVID-19

Spectacolele se vor putea desfăşura, în perioada următoare, cu ocuparea a 50% din capacitatea sălii, pe lângă dovada trecerii prin boală sau a vaccinării anti-COVID, publicul putând avea acces şi pe baza unui test negativ privind infecţia cu SARS-CoV-2, a anunţat, miercuri, ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, după şedinţa de Guvern.

„Vin cu o veste bună. La rugăminţile, insistenţele noastre, am reuşit să obţinem, pe perioada următoare, în funcţie de evoluţia pandemică, să se joace spectacolele în spaţiu închis sau deschis, cu 50%, în loc de 30% din locuri ocupate, cu test, până cum era vaccin sau trecere prin boală, iar ultima oră până la care se poate juca e 22,00”, a precizat Romaşcanu, într-o conferinţă de presă.
El a adăugat că, potrivit Hotărârii CNSU, care a trecut prin Guvern, drumul spre casă nu va putea întrerupt de organele de ordine cu amenzi, atâta timp cât se pot arăta biletele doveditoare că s-a participat la un spectacol.

„E important, pentru că, iată, aceste spectacole ale Operei, care sunt extrem de frumoase şi cu o distribuţie remarcabilă şi cu o încărcătură aparte, pot fi văzute azi, poimâine şi pe 12 decembrie cu 50% din capacitatea sălii de spectacol”, a menţionat Romaşcanu, referindu-se la spectacolul „Lohengrin”, în regia lui Silviu Purcărete, în premieră la centenarul Operei Naţionale Bucureşti.

Electrica Furnizare Discount

La 100 de ani de la momentul istoric în care George Enescu a dirijat „Lohengrin” la Opera Naţională Bucureşti, miercuri seara, va avea loc principalul eveniment al stagiunii „Opera 100”: premiera cu „Lohengrin” de Richard Wagner, în regia lui Silviu Purcărete, scenografia Dragoş Buhagiar, conducerea muzicală Tiberiu Soare. Spectacolul va avea alte două reprezentaţii, vineri şi duminică, de la ora 18,30.

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Actualitate

SCANDAL în Câmpeni: Un bărbat și-a agresat concubina, pe fondul consumului de alcool și al unor certuri

Publicat

în

SCANDAL în Câmpeni: Un bărbat și-a agresat concubina, pe fondul consumului de alcool și al unor certuri

Polițiștii din Câmpeni au emis un ordin de protecție provizoriu față de un bărbat care și-ar fi agresat concubina. Bărbatul s-a ales cu dosar penal, pentru violență în familie.

La data de 8 decembrie 2021, polițiștii din Câmpeni au fost sesizați, de către un bărbat, de 46 de ani, din oraș, cu privire la faptul că la domiciliul său este un scandal.

Polițiștii ajunși la fața locului au constatat că, pe fondul consumului de alcool și în urma unor discuții în contradictoriu avute cu concubina sa în vârstă de 49 de ani, bărbatul ar fi agresat-o.

Electrica Furnizare Discount

În urma aplicării formularului de evaluare a riscului, față de bărbat, polițiștii au emis un ordin de protecție  provizoriu, pentru o perioada de 5 zile.

Pe numele său a fost întocmit dosar penal, pentru violență în familie.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare