Rămâi conectat

Actualitate

VACCINUL ANTIGRIPAL la mare căutare: Stocul din farmacii aproape epuizat. Recomandările medicilor specialiști

Ziarul Unirea

Publicat

în

VACCINUL ANTIGRIPAL la mare căutare: Stocul din farmacii aproape epuizat. Recomandările medicilor specialiști

După ce, zilele trecute, Ministerul Sănătății a anunțat că primele doze gratuite de vaccin antigripal au ajuns în țară și urmează să fie trimise în cabinetele medicilor de familie, a crescut și cererea pentru aceste seruri.

Primele stocuri de vaccin gripal aproape că s-au epuizat deja în farmacii, în unele dintre ele vaccinul fiind în acest moment de negăsit. Este un fenomen care se repetă în fiecare an, la finalul lunii septembrie – prima jumătate a lunii octombrie, scrie Hotnews.ro.

Dr. Gindrovel Dumitra, medic de familie și coordonatorul Grupului de Vaccinologie din cadrul Societății Naţionale de Medicina Familiei, recomandă „părinților, dar și pacienților, să amâne puțin goana după vaccin gripal în acest moment, până în momentul în care vom primi vaccinul și în cabinetele medicilor de familie”.

Citește și: Campania de vaccinare antigripală gratuită începe săptămâna viitoare. Ce persoane vor avea prioritate

El mai spune că „este de preferat ca momentul în care avem cel mai mare număr de cazuri să ne prindă încă cu protecție. Acesta este motivul pentru care de fiecare dată am spus că beneficiul maxim îl obținem atunci când începem vaccinarea în a doua jumătate a lunii octombrie, o continuăm și în luna noiembrie și chiar în luna decembrie”.

Această afirmație este valabilă pentru toți cei care au nevoie de o singură doză de vaccin, adică cei cu vârsta mai mare de 8 ani, subliniază medicul Gindrovel Dumitra. Copiii cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 8 ani au nevoie de două doze atunci când primesc pentru prima oară vaccinul, astfel că doar în aceste cazuri începerea vaccinării (prima doză) este recomandată după 15 septembrie, astfel încât schema de vaccinare să fie finalizată după 15 octombrie.

sursa: ziare.com


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Legal, minorii nu mai au liber la tatuaje și piercinguri

Unirea Ziarul

Publicat

în

Legal, minorii nu mai au liber la tatuaje și piercinguri Prin ordinul nr. 1.648 privind aprobarea Normelor de igienă pentru saloanele de înfrumusețare și saloanele de tatuaj, piercing și implantare dermală sunt introduce schimbări radicale în modul de operare a saloanelor de înfrumusețare și de tatuaj. La art. 15 sunt prevăzute următoarele reguli: este interzisă […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea