Va fi vaccinarea obligatorie în România? Ministrul Sănătății: „Din punctul meu de vedere nu va fi, ar trebui lucrat mai mult pe informare”
Va fi vaccinarea obligatorie în România? Ministrul Sănătății: „Din punctul meu de vedere nu va fi, ar trebui lucrat mai mult pe informare”
Alexandru Rafila, ministrul sănătății, a transmis duminică seară, la Antena 3, că vaccinarea împotriva COVID nu va deveni obligatorie în România. „Nu cred că este potrivită, cel puţin în ţara noastră”, a punctat medicul, precizând că trebuie lucrat mai mult pe partea de informare.
Rafila a atras atenția că tot mai multe dovezi de la spitale din România susțin că 9 din 10 persoane care sunt la ATI sau care mor sunt nevaccinate.
„Aşa cum nu este documentat faptul, de exemplu, că arbidolul ar avea vreun efect, nu există niciun articol, unul în lume, care să arate să arbidolul ar putea să aibă efect favorabil asupra infecţiei cu noul coronavirus, tot aşa există dovezi zi de zi pe care le am de la mine de la spital, de la celelalte spitale din România, care îmi arată că 9 din 10 persoane care sunt la terapie intensivă sau care decedează sunt nevaccinate. E clar că dacă 9 din 10 sunt grav sau mor înseamnă că vaccinul are un efect. Ăsta e lucru demonstrabil”, a spus ministrul Rafila.
Astfel, medicul Rafila recomandă mai ales persoanelor vulnerabile să se vaccineze.
„Sunt şi foarte multe articole ştiinţifice în acest sens şi în mod evident în această conjunctură eu recomand vaccinarea foarte serios, mai ales persoanelor care sunt din categoriile la risc. Adică ce categorii? Cele care ar putea să facă complicații datorită vârstei, datorită altor boli pe care le au”, a declarat Rafila.
Întrebat dacă vaccinarea va fi obligatorie în România, Alexandru Rafila a răspuns: „din punctul meu de vedere nu va fi obligatorie”.
Ministrul sănătății a amintit și de situația Italiei, cea mai afectată la începutul pandemiei, când spitalele erau pline, iar oamenii care nu mai aveau loc au murit acasă, precizând că asta nu ar mai trebui „să se întâmple în secolul XXI”.
„Această opţiune legată de vaccinare pentru a preveni sufocarea sistemului de sănătate şi pentru a preveni foarte multe decese, pentru că practic cazul-şcoală a fost în nordul Italiei în 2020, când s-au îmbolnăvit foarte mulţi vârstnici, au umplut spitalele, restul care nu au mai avut loc au murit acasă. Lucrul ăsta nu ar mai trebui să se întâmple în secolul XXI şi din cauza asta vaccinarea o recomand cu tărie”, a spus ministrul Rafila.
Ministrul e de părere că vaccinarea obligatorie „nu este potrivită”, cel puțin nu în România, ci ar trebui lucrat mai mult pe informare.
Sursa: libertatea.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Recalcularea pensiei anticipate parţiale pentru persoanelor care au locuit în zonele poluate, ANULATĂ de instanță: Decizie a Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie
Recalcularea pensiei anticipate parţiale pentru persoanelor care au locuit în zonele poluate, ANULATĂ de instanță: Decizie a Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit că recalcularea pensiei anticipate parţiale în cazul persoanelor care au locuit în zonele poluate nu este posibilă. Decizia a fost luată în urma admiterii […]
Secțiune Articole Similare
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii13 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
17 noiembrie: Ziua Internațională a Studenților. Cum a apărut această sărbătoare și când a fost fost celebrată pentru prima dată