Rămâi conectat

Curier Județean

Un nou tur de scrutin, în Duminica Rusaliilor, la Poşaga

Unirea Ziarul

Publicat

în

Un nou tur de scrutin, în Duminica Rusaliilor, la Poşaga

În două comune din România, dintre care una din Alba, va fi organizat un nou tur de scrutin pentru alegerea primarului, după ce, duminică, 9 iunie, a fost balotaj. Alegerile se vor repeta în ziua de Rusalii, în 23 iunie, a decis, miercuri, Biroul Electoral Central.

Astfel, cei aproape 900 de alegători din Poşaga sunt aşteptaţi din nou la urne, pentru a-şi alege primarul, după ce în 10 iunie cei doi candidaţi, Aurelia Popa, propusă de PSD, şi Ionel Bulgăr, propus de PNL, primar în funcţie, au avut acelaşi număr de voturi, respectiv 345.

Cei doi candidaţi vor fi înscrişi pe buletinele de vot în ordinea utilizată la scrutinul din 9 iunie. Listele electorale permanente vor cuprinde, dacă e cazul, şi persoanele care împlinesc 18 ani în perioada 10 iunie-23 iunie.

Citește și: Schitul Izvorul Poşaga, popas de rugăciune, într-un loc deosebit de pitoresc din judeţul Alba

Alegătorul care deţine un act de identitate al cărui termen de valabilitate a expirat în perioada 9 iunie – 23 iunie îşi poate exercita dreptul de vot în baza acestuia la scrutinul din data de 23 iunie.

Duminică, 9 iunie, din cei 890 de alegători din Poşaga înscrişi pe liste, au fost prezenţi 703, adică 78,98%. Fiecare dintre cei doi candidaţi a obţinut 345 de voturi, fiind înregistrate şi 13 voturi nule.
Ionel Bulgăr este primar în Poşaga din anul 2012.

Potrivit hotărârii Biroului Electoral Central, în afară de Circumscripţia Electorală nr. 56 Poşaga se organizează un nou tur de scrutin pentru funcţia de primar şi în comuna Cheţani, judeţul Mureş.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Consilier local din comuna Vadu Moților, conflict de interese constatat de ANI: Care a fost motivul

Bera Larisa

Publicat

în

Consilier local din comuna Vadu Moților, conflict de interese constatat de ANI: Care a fost motivul Lup Iosif, consilier local al comunei Vadu Moților, Județul Alba a fost găsit în incompatibilitate de Agenția Națională de Integritate, după ce a adoptat Hotărâri în favoarea societății comerciale la care era angajat. Citește și:  BEJ Alba a respins […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea