Rămâi conectat

Actualitate

Un nou an școlar, noi modificări în învățământ. Durata cursurilor și perioada vacanțelor

Adela Spătar

Publicat

în

Noul an școlar 2019-2020 începe cu modificări importante de la Ministerul Educației, pentru elevi și profesori.

Ministrul interimar al Educației, Daniel Breaz, a decis începerea școlii în data de 9 septembrie, așa cum a fost stabilit inițial prin ordin Guvernamental de către Ecaterina Andronescu, fostul Ministru al Educației Naționale. MEN a anunțat ultimele detalii cu privire la noul an școlar.

9 septembrie este data de începere a primului semestru și se va încheia în 20 decembrie 2019, iar cel de-al doilea semestru va începe în data de 13 ianuarie până în data de 12 iunie 2020. Cursurile anului școlar 2019-2020 se vor dispune pe o durată de 35 de săptămâni.

Semestrul I se încheia odată cu începerea vacanței de iarnă, drept urmare dispare vacanța intersemestrială de la începutul lunii februarie, care a fost în program până anul trecut inclusiv.

Programul vacanțelor elevilor în anul școlar 2019-2020

Vacanțele tuturor elevilor din toate ciclurile de învățământ au următorul program:

* vacanţa de iarnă: 21 decembrie 2019 – 12 ianuarie 2020;

* vacanţa de primăvară: 4 aprilie – 21 aprilie 2020;

* vacanţa de vară: 13 iunie – data din septembrie 2020 la care vor începe cursurile anului şcolar 2020 – 2021.

În perioada 26 octombrie-03 noiembrie 2019 clasele din învățământul primar și grupele din învățământul preșcolar beneficiază de încă o săptămână de vacanță în plus. Pentru clasele a XII-a zi , a XIII-a seral și frecvență redusă, anul școlar se încheie mai devreme în data de 29 mai 2020, iar pentru clasa a VIII-a în data de 5 iunie 2020.

Pentru clasele din învățământul profesional și pentru clasele din învățământul liceal-filiera tehnologică, excepție cele menționate mai sus, anul școlar are 37 de săptămâni.

Premierul Viorica Dăncilă a adresat o cerere către Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, ce avea în vedere posibilitatea începerii noului an școlar în data de 16 septembrie.

„În urma solicitării prim-ministrului Viorica Dăncilă, adresată ministrului Educaţiei Naţionale, de a stabili data începerii noului an şcolar prin consultarea tuturor părţilor implicate, ministrul interimar al Educaţiei, Valer-Daniel Breaz, a decis ca prima zi de cursuri din anul şcolar 2019 – 2020 să fie luni, 9 septembrie. Decizia a fost luată ca urmare a discuţiilor purtate între reprezentanţii Ministerului Educaţiei Naţionale şi partenerii săi de dialog social”, preluat dintr-un comunicat MEN.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

CISEROM Sebeș solicită facilități fiscale pentru depășirea dificultăților economice din industria textilă: Scrisoare deschisă către Primul Ministru

Ziarul Unirea

Publicat

în

CISEROM Sebeș solicită facilități fiscale pentru depășirea dificultăților economice din industria textilă: Scrisoare deschisă către Primul Ministru CISEROM se alătură demersului Braiconf și solicită facilități fiscale pentru depășirea dificultăților economice din industria textilă, printr-o scrisoare deschisă către Primul Ministru al României. CISEROM SA este un producător de tradiție în industria textilă din România, cu o […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea