Un ciclon polar lovește România: Temperaturile ar putea scădea în zilele următoare aproape de pragul înghețului
Un ciclon polar lovește România: Temperaturile ar putea scădea în zilele următoare aproape de pragul înghețului
După căldura neobișnuită din mijlocul toamnei, temperaturile ar putea să scadă în zilele următoare aproape de pragul înghețului în unele zone din ţară, când un ciclon polar va lovi România.
„Temperaturile maxime ar putea să nu depășească 10 – 15 grade în unele regiuni, iar noaptea, în condiții de cer senin, minimele ar putea scădea, local, sub pragul de îngheț. Vineri, un front atmosferic rece va traversa România, aducând o scădere ușoară a temperaturilor, iar pe alocuri și câteva ploi trecătoare.”, anunță România TV.
Izolat, ploi slabe
Vineri, 6 octombrie, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), valorile de temperatură se mențin mai ridicate decât cele specifice perioadei în regiunile sudice, iar în rest vor marca o scădere față de intervalul precedent și se vor apropia de mediile multianuale. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în special după-amiaza și seara, dar numai izolat vor fi posibile ploi slabe, mai ales la munte și în sudul extrem. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte (rafale de 60…70 km/h pe creste), iar în prima parte a intervalului local și în Moldova, estul Munteniei și Dobrogea (cu până la 40…50 km/h). Temperaturile maxime se vor încadra între 17 și 25 grade, iar cele minime în general între 2 și 15 grade. Dimineața și noaptea, pe arii restrânse, cu precădere pe văi și în depresiuni, se va semnala ceață.
Maxime de 27 grade Celsius în sudul ţării
Sâmbătă, 7 octombrie, valorile termice se vor situa peste mediile multianuale în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare mai ales noaptea în nord-vestul și nordul teritoriului, unde izolat va ploua slab. Vântul va avea intensificări în zona montană, în special pe crestele Carpaților Orientali, cu rafale de peste 70…80 km/h, dar local și temporar și în nord, centru și est, cu viteze în general de 40…50 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 și 27 grade, iar cele minime între 4 și 16 grade. Dimineața și noaptea, îndeosebi pe văi și în depresiuni, pe suprafețe mici se va semnala ceață.
În Capitală, temperatura maximă va fi de 25…26 grade, iar cea minimă de 10…12 grade.
Vânt puternic şi scăderi de temperatură
Duminică, 8 octombrie, meteorologii anunţă vânt puternic în cea mai mare parte a ţării. Vor fi intensificări în zona montană, în special pe crestele Carpaților Meridionali și de Curbură, unde rafalele vor depăși 80…90 km/h, dar și în restul teritoriului, cu viteze în general de 45…60 km/h, posibil mai mari în est și sud-est. Cerul va avea temporar înnorări și va ploua local la munte, în nord și centru, pe arii mai restrânse în sud-est și cu totul izolat în rest. Valorile termice diurne vor fi mai mici față de cele din intervalul anterior în jumătatea nordică a teritoriului, iar în rest se vor situa în continuare peste mediile climatologice specifice datei, însă cele nocturne vor scădea semnificativ în toate regiunile, astfel că maximele se vor încadra în marea lor majoritate între 14 și 26 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 și 10 grade, mai coborâte în estul Transilvaniei. Dimineața și noaptea, îndeosebi în depresiuni, vor fi condiții de ceață.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Traficul pe autostrada A1, între Sibiu și Boița, REDESCHIS: Din cauza viscolului puternic, s-a instituit limită de viteză de 60 de km/h
Traficul pe autostrada A1, între Sibiu și Boița, REDESCHIS: Din cauza viscolului puternic, s-a instituit limită de viteză de 60 de km/h Traficul rutier de pe autostrada A1, între Sibiu și Boița, s-a deschis, începând cu ora 13.45, potrivit IPJ Sibiu. Șoferii trebuie să fie prudenți în continuare și în contextul viscolului puternic s-a instituit […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan